ASUS jako první na světě obdržel ekologický certifikát EU „The Flower“ pro své počítače

26. 11. 2008

[Tisková zpráva] Ocenění notebooků N Series dokládá dlouhodobý závazek společnosti k ochraně životního prostředí

Praha 26. listopadu 2008 – ASUSTeK Computer Inc. (ASUS), přední dodavatel kompletních 3C řešení, oznamuje, že byla za své dlouhodobé úsilí v oblasti výroby ekologických počítačů jako první na světě oceněna ekologickým certifikátem EU „The Flower“ pro počítače, a to konkrétně za notebooky N50, N80, N20 a N10. Tento úspěch jen potvrzuje ekologickou šetrnost notebooků ASUS N Series, které již získaly prestižní ocenění EPEAT Gold (Electronic Product Environmental Assessment Tool) letos v říjnu. V širším hledisku také představuje odraz úspěšného ekologického programu Green ASUS, který byl zahájen v roce 2000.

„Společnost ASUS se snaží vytvářet lepší svět pro všechny prostřednictvím špičkové a ekologické elektroniky. V souvislosti s naším programem Green ASUS věříme ve spojení technologie, inovace a ochrany životního prostředí pro čistější a zelenější planetu, na které všichni žijeme,” uvedl Jonney Shih, šéf společnosti ASUSTeK Computer Inc. Udílení cen EU The Flower se konalo 20. listopadu 2008 v Praze.

Notebooky ASUS: První počítače na světě s certifikací „EU Flower“
Udělením certifikátu EU „The Flower“ pro notebooky ASUS N50, N80, N20 a N10 si tyto notebooky zajistily jisté místo v historii jako vůbec první počítače, které získaly toto prestižní ocenění. Význam tohoto úspěchu dokládá skutečnost, že se v Evropě každý rok prodá na 15 milionů počítačů a notebooky ASUS N Series byly první, které certifikát EU „The Flower“ získaly.

Certifikát EU „The Flower“ využívá jednoho z nejvyšších a nejpřísnějších ekologických standardů pro počítače na světě a byl vytvořen jako ekologická značka Evropskou Unií v roce 1992. Značka EU „The Flower“ je uznávána jak v členských zemích EU, tak v nečlenských zemích, jako jsou například Norsko, Švýcarsko nebo Lichtenštejnsko. Tato ekologická značka byla přidána do nové směrnice EU EC1980/2000 v roce 2000 a rozšířila oblast produktů na všechny spotřebitelské výrobky a sektor služeb o celkovém počtu 23 kategorií. Správu ekologických značek EU má v působnosti rada pro ekologické značky (EUEB).

Výrobky jsou hodnoceny podle následujících kriterií:

• Úspora energie
  • Přítomnost nebezpečných látek
  • Design výrobku
  • Pokyny uživatelům
  • Balení
  • Značení
  • Hluk
  • Prodloužení životnosti
  • Příjem vráceného zboží

Green ASUS: Ekologické notebooky od návrhu až do konce životnosti
ASUS využívá svůj program Green ASUS v návrhu a výrobě každého notebooku. Jedná se o filosofii „Four Green Home Runs“ („Čtyři zelené homeruny“) jmenovitě o Green Design, Green manufacturing (zelená výroba), Green Procurement (zelená dodávka) a Green Service and Marketing (zelené služby a marketing). Od snížení a eliminace neekologických a nebezpečných látek až po zabezpečení jednoduchosti složení notebooku, recyklaci a opětovné použití zaručuje program Green ASUS dodržovaní ekologických principů v každém okamžiku životnosti notebooku. Udělení certifikátu EU „The Flower“ notebookům ASUS N50, N80, N20 a N10 je výsledkem nekompromisního odhodlání a jednoznačného závazku chránit životní prostředí. Úspěch programu Green ASUS je také podložen faktem, že více než 50 notebooků ASUS odpovídá standardu Energy Star a že 9 ocenění EPEAT Gold bylo v říjnu 2008 přiřčeno notebookům ASUS.

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Podnikatel.cz: Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem