ASUS představil notebooky s technologií NVIDIA Optimus

9. 2. 2010

[Tisková zpráva] ASUS jako jeden z prvních výrobců představil notebooky s technologií NVIDIA Optimus. Tato technologie obohatí nejnovější řady notebooků, které se dostanou na trh během několika týdnů. Patří mezi ně multimediální řada N, několik modelů tenkých a lehkých notebooků řady U/UL a univerzální notebooky řady K.

Technologie NVIDIA Optimus inteligentně monitoruje aplikace a zajišťuje správný grafický výkon pro splnění požadované úlohy. Při přehrávání multimedií, her nebo v aplikacích náročných na grafický procesor využívá tato technologie samostatnou grafickou kartu, zatímco při prohlížení internetu, psaní e-mailů nebo čtení dokumentů zapojuje pouze integrované grafické jádro s nižší spotřebou. Činí tak zcela automaticky, bez jakéhokoli zásahu uživatele.

NVIDIA Optimus v noteboocích ASUS N Series
Notebooky ASUS N Series jsou vybaveny technologií NVIDIA Optimus, která využívá výkon samostatné grafické karty i integrovaného grafického jádra, a proto vždy přizpůsobuje výkon konkrétní úloze, čímž se prodlužuje výdrž baterie. Zásluhou zvukové technologie ASUS SonicMaster, technologie Video Magic, která umožňuje GPU zprostředkovat velmi věrná videa a vysokorychlostnímu rozhraní USB 3.0 pro přenos dat nabízejí notebooky N Series multimediální výkon kdykoli a kdekoli.

Lepší grafický výkon a delší výdrž na baterie
Technologie NVIDIA Optimus inteligentně pracuje na pozadí a nepřetržitě monitoruje všechny spouštěné programy. Automaticky přepíná mezi samostatnou grafickou kartou a integrovaným grafickým jádrem tak, aby byl grafický výkon nebo naopak úspora energie co nejvyšší. Samostatná grafická karta bude zapojena například ve hrách nebo multimediálních aplikacích, zatímco integrované grafické jádro se dostane ke slovu při čtení e-mailů nebo dokumentů. Přechod mezi samostatnou grafickou kartou a integrovaným jádrem je zcela plynulý a nevyžaduje zásah uživatele. NVIDIA Optimus zajišťuje lepší výkon a zároveň úsporu energie. To znamená, že uživatelé již nebudou nuceni volit mezi notebookem s kvalitní grafikou a slabší výdrží a produktem s nižším grafickým výkonem, který umožňuje delší výdrž na baterie.

Aktuálně dostupné notebooky ASUS s technologií NVIDIA Optimus: Tenké a lehké notebooky řady U/UL: UL50Vf a U30Jc. Multimediální řada N: N61Jv, N71Jv, N82Jv.

Technické parametry mohou být bez předchozího upozornění změněny. Více informací naleznete na webových stránkách www.asus.com.

O společnosti ASUS
Společnost ASUS je přední společností nové éry digitálních technologií, do jejíhož portfolia patří notebooky, netbooky, základní desky, grafické karty, optické mechaniky, stolní počítače, servery, bezdrátová řešení, mobilní telefony a síťová zařízení. Díky více než deseti tisícům zaměstnanců na celém světě a špičkovému týmu pro výzkum a vývoj nových technologií dosáhly výnosy společnosti za rok 2008 celkově 8,1 miliard amerických dolarů. Společnost ASUS již 12 let nepřetržitě figuruje v přehledu nejúspěšnějších světových společností časopisu Business Week „Info Tech 100“.

Vitalia.cz: Proč vás každý zubař posílá na dentální hygienu

Proč vás každý zubař posílá na dentální hygienu

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Podnikatel.cz: Platební brány a EET? Stále s otazníkem

Platební brány a EET? Stále s otazníkem

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

DigiZone.cz: Flix TV má set-top box s HEVC

Flix TV má set-top box s HEVC

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?