Dozvuky CeBIT 2008: ASUS poprvé představil rozšířenou řadu počítačů z rodiny Eee PC

12. 3. 2008

[Tisková zpráva] Praha 11. března 2008 - ASUSTeK Computer Inc. (ASUS), přední dodavatel kompletních 3C řešení, představil na veletrhu CeBIT 2008 v Hannoveru novou řadu počítačů Eee PC, které se mohou pochlubit větším úložným prostorem, širokoúhlou obrazovkou, a zejména pak vyšším výkonem.

Eee PC je novou řadou počítačů, které jsou zaměřeny zejména na poskytování těch nejkomplexnějších služeb z oblasti internetu. Jejich hlavním cílem je umožnit uživatelům co nejpohodlnější práci s internetem, což se také odráží v trojitém „E“ v názvu Eee PC: Easy to learn, work and play — snadné studium, práce i zábava; Excellent Internet experience — špičkové využití internetu a Excellent on-the-Go — vynikající mobilita. I přes svou malou velikost poskytuje tento miniaturní počítač překvapivě vysoký výkon a disponuje opravdu odolnou a nárazuvzdornou konstrukcí. Díky těmto jedinečným vlastnostem je Eee PC vhodné pro všechny uživatele, kteří potřebují být mobilní a jednoduše přistupovat k internetu.

Nepřekonatelná popularita
Eee PC se po celém světě setkalo s ohromným úspěchem. Prodejní grafy ukazují, že uživatelé zakoupili 350 tisíc těchto počítačů, a předpokládá se, že toto číslo letos vzroste na hodnotu 3 až 5 milionů. Při uvedení tohoto populárního notebooku na trh, již několik hodin před oficiálním zahájením celosvětového prodeje, byly v zemích jako je Taiwan, Spojené státy, Singapur nebo Čína k vidění fronty lidí, čekajících na možnost zakoupení tohoto počítače. Ohromný zájem překonal dokonce i veškerá očekávání poptávky prostřednictvím internetu, a Eee PC tak bylo servery American Amazon.com a Cnet zvoleno „Nejžádanějším vánočním dárkem“. Navíc také získalo prestižní ocenění v mezinárodních soutěžích International CES Innovations Design a Engineering Awards pro rok 2008.

Například domácnosti v Německu tento nový lehký laptop přivítaly s velkou radostí, neboť si nyní díky němu mohou užít počítač společně se svými dětmi. Jedna z matek popsala užitečnost Eee PC následovně: „Tento počítač je tak lehký a malý, že jej mohu bez problémů přenášet po domě, zatímco se věnuji domácím pracím. Nejvíce ze všeho na něm oceňuji jeho snadné použití. Bez jakýchkoliv problémů tak mohu komunikovat s bankou on-line, nakupovat potraviny a být v kontaktu s mými přáteli a rodinou.“

Rozšiřujeme rodinu počítačů Eee PC
Společnost ASUS provedla u nové generace počítačů Eee PC, která nese označení Eee PC 900, několik inovačních vylepšení. Díky 1 GB operační paměti, většímu, až 12GB úložnému prostoru a rozměrnému 8,9" displeji přináší tyto technologie zcela nové pojetí přístupu k internetu. Nové Eee PC bude ve vybraných zemích k dispozici za cenu 399 eur, a to již v první prodejní vlně v létě tohoto roku. Veškeré nové modely budou připraveny pro operační systém Windows.

Úspěchy společnosti ASUS za rok 2007
Firma ASUS má za sebou velmi úspěšný rok 2007, ve kterém získala po celém světě celkem 2 568 ocenění. K tomu zaujala 10. místo v hodnocení časopisu Business Week „InfoTech 100“ mezi společnostmi roku a byla vyhlášena časopisem Wall Street Journal Asia „Jedničkou v poskytování kvality a služeb“.

Více informací o produktech společnosti ASUS naleznete na webových stránkách společnosti http://www.asus.com nebo http://cz.asus.com.

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO