Společnost ASUS představuje 7.1kanálovou zvukovou kartu Xonar D1: PCI variantu úspěšné karty Xonar DX s dokonalou reprodukcí zvuku

28. 8. 2008

[Tisková zpráva] Praha 28. sprna 2008 Společnost ASUS, výrobce špičkových zvukových zařízení, dnes splnila požadavky všech zvukových nadšenců, kteří si přáli PCI verzi zvukové karty s výjimečnými funkcemi a hodnotou. Tímto krokem se vydala cestou úspěchu zvukové karty Xonar DX s rozhraním PCI Express, která získala celou řadu ocenění. Ode dneška, kdy byla zvuková karta ASUS Xonar D1 PCI oficiálně uvedena, si mohou uživatelé vychutnat stejně pestrý zvuk při hraní her a četné funkce Dolby Home Theater jako s kartou Xonar DX, a navíc získají jeden volný PCI Express slot pro jiné využití.

Tento přírůstek do rodiny produktů jménem Xonar je tvořen pečlivě vyladěnými komponenty, které oddělují užitečný signál od šumu propastí o šířce 116 dB (SNR 116 dB, Signal-to-Noise Ratio). Vestavěná funkce DS3D GX pak poskytuje podporu pro vícekanálový zvuk DirectSound HW a nejnovější EAX (Environment Audio Extension) v počítačových hrách.

35krát křišťálovější kvalita zvuku než u většiny integrovaných zvukových karet
Většina zvukových karet integrovaných na základní desce je schopna nabídnout odstup signál-šum (SRN) pouhých 80–86 dB. Kvůli tomu jsou při poslechu hudby či hraní her slyšitelné i ruchy na pozadí, které mohou značně znepříjemňovat požitek z poslechu. Se zvukovou kartou Xonar D1, která využívá vynikající převodník CirrusLogics CS4398 audio DAC (120 dB SNR & 117 dB THD+N), je však slyšitelné rušení v porovnání s integrovanými zvukovými kartami redukováno na pouhou 1/35 (2,8 %). Kromě toho Xonar D1 vytváří jen 1/32 (-105 dB) celkového harmonického zkreslení oproti zvukovým kartám integrovaným na základních deskách (-75 dB).

Vista & XP
Zvuková karta Xonar D1 je již z výroby vybavena proslule známou funkcí DS3D GX 2.0, která vytváří špičkové EAX HD 5.0 DirectSound HW efekty ve hrách jak v operačním systému Windows XP, tak Vista. DS3D GX 2.0 automaticky umožňuje využití nejnovějších funkcí EAX a DirectSound HW bezprostředně po instalaci, bez jakýchkoliv přídavných ovladačů či záplat, modifikací her, nebo potřeby OpenAL. Rozšíření MMOG EAX přitom nabízí možnost on-line komunikace, díky které budou moci uživatelé jednoduše vstoupit svým hlasem přímo do probíhající hry.

Pinová patice S/PDIF pro jednoduché spojení obrazu a zvuku pomocí VGA karty s HDMI výstupem Nová pinová patice S/PDIF umožňuje připojení podporovaných VGA karet a pomocí HDMI portu na grafické kartě tak spojit zvuk i obraz ve vysoké kvalitě do jediného kabelu. Všichni, kteří si staví své Home Theater PC, tak mají k dispozici čisté a jednoduché řešení.

S inovativní technologií VocalFX budou hry a on-line komunikace živé a atraktivní
VocalFX je inovativní technologie zpracování hlasu, která přetváří hlas uživatele přesně podle scenérie, v níž se právě ve hře nachází, a umísťuje jej přímo do jejího centra (VoiceEX) nebo při on-line komunikaci vytváří na pozadí zvukové efekty (ChatEX). Tato technologie dokáže také změnit polohu hlasu a maskovat tak identitu uživatele (Magic Voice) — tím dramaticky narůstá zábava při hlasové komunikaci během hraní počítačových her.

Technologie Dolby Sound přinášejí zvuk v dokonalé kvalitě
Kromě impozantní kvality zvuku je karta Xonar D1, stejně jako ostatní členové rodiny zvukových zařízení Xonar, vybavena několika technologiemi pro zpracování zvuku od společnosti Dolby, které přinášejí skutečně výjimečný zvuk stvořený pro jedinečné zážitky. Mezi tyto technologie patří Dolby Digital Live, která v reálném čase převádí zvukový obsah z PC či přímo ze hry do formátu Dolby Digital; Dolby Headphone, která vytváří dokonalý prostorový dojem při poslechu s použitím jakýchkoliv sluchátek; Dolby Virtual Speaker, která prostřednictvím stereofonních reproduktorů přináší křišťálově čistý prostorový zvuk; a technologie Dolby Pro Logic® IIx, která originální stereofonní nebo 5.1kanálový zvuk převádí na 7.1kanálový prostorový zvuk.

Více informací o produktech společnosti ASUS naleznete na webových stránkách společnosti http://www.asus.com nebo http://cz.asus.com.

Vitalia.cz: Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Podnikatel.cz: Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky