ASUS představuje nové produkty z bambusu

[Tisková zpráva] Nejnovější design využívá alternativních materiálů, a je proto ohleduplný k životnímu prostředí

Praha 19. března 2008 – ASUSTeK Computer Inc. (ASUS), přední dodavatel kompletních 3C řešení, vytvořil zbrusu novou řadu produktů, založenou na velkolepém konceptu využití alternativních materiálů. Tím aktivně pomáhá chránit životní prostředí a bojuje proti dalšímu ničení planety. Společnost ASUS je pevně odhodlána prosazovat tuto „zelenou“ cestu ve výpočetní technice a novou řadou produktů pomáhá uživatelům lépe se seznámit s nadcházejícím trendem nových technologií, které jsou šetrné k životnímu prostředí. Nové produkty pod názvem Bamboo byly oficálně představeny na letošním veletrhu CeBIT 2008.

Nově pojatá řada ASUS Bamboo: Směsice známého a nového
Nová řada ASUS Bamboo je zářným příkladem neustálé snahy a odhodlání společnosti ASUS přinášet špičkové produkty, které jsou zároveň smyslné jak duší, tak tělem. V přírodě je bambus, díky svému jedinečnému povrchu příjemnému na dotek a své osvěžující vůni, ztělesněním jednoho z elementů laskavosti ducha přírody. V čínské kultuře je bambus symbolem čisté moudrosti, která provází duši na cestě říší estetiky. Je to právě tato poetická vlastnost bambusu, na kterou se návrháři společnosti ASUS při vývoji nových produktů zaměřili a které chtěli dosáhnout.

Průkopnické využití alternativních materiálů
Kvůli omezeným zdrojům a stále rostoucí poptávce po nových produktech je každému z řad uživatelů i výrobců a poskytovatelů hardwaru jasná nutnost ochrany životního prostředí, a to všemi možnými způsoby. Závazek společnosti ASUS k „zelené“ cestě ve výpočetní technice se odrazil ve výzkumu nových alternativních materiálů, které by bylo možné použít při výrobě produktů a jejich součástí. Díky těmto průkopnickým technologiím vytvořila společnost ASUS obraz budoucnosti výpočetní techniky — představila novou, k životnímu prostředí šetrnou řadu notebooků, LCD a Mini PC, jejichž základním alternativním materiálem ve výrobním procesu je právě bambus.

Technologie, která pamatuje na životní prostředí
Nabídnout vysoký výkon, který ale zároveň žádným způsobem nepoškodí životní prostředí a neohrozí planetu, to je v současné době již poměrně obvyklým cílem. Všechny notebooky společnosti ASUS vyhovují předpisům RoHS, směrnici 2002/95/EC (Omezení využívání nebezpečných materiálů v oblasti elektrického a elektronického vybavení) a využívají alternativních materiálů namísto různých těžkých kovů, čímž pomáhají udržet znečišťování životního prostředí v rozumné míře.

Úspěchy společnosti ASUS za rok 2007
Firma ASUS má za sebou velmi úspěšný rok 2007, ve kterém získala po celém světě celkem 2 568 ocenění. K tomu zaujala 10. místo v hodnocení časopisu Business Week „InfoTech 100“ mezi společnostmi roku a byla vyhlášena časopisem Wall Street Journal Asia „Jedničkou v poskytování kvality a služeb“.

Více informací o produktech společnosti ASUS naleznete na webových stránkách společnosti http://www.asus.com nebo http://cz.asus.com.

DigiZone.cz: Test Philips 24PFS5231 s Bluetooth repro

Test Philips 24PFS5231 s Bluetooth repro

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life