ASUS uvádí LCD monitory VH Series určené nejen pro odborníky z oblasti multimedií

19. 12. 2008

[Tisková zpráva] Nové širokoúhlé monitory s rozlišením Full HD Quality a podporou HDMI rozšiřují řady monitorů od společnosti ASUS

Praha 19. prosince 2008 – ASUSTeK Computer Inc. (ASUS), přední dodavatel kompletních 3C řešení, opět navazuje na svou tradici výroby vysoce výkonných a bohatě vybavených LCD monitorů a jejich řady rozšiřuje o nové modely vybavené technologií HDMI. Tyto monitory jsou k dostání ve velikostech od 18,5" do 23,6" a jsou doplněny o celou řadu špičkových a inovativních funkcí pro zlepšení kvality obrazu v podobě Splendid Video Intelligence Technology a ASUS Smart Contrast Ratio (ASCR). Modely VH192, VH222, VH226 a VH242 jsou navrženy tak, aby poskytovaly dokonalý požitek z multimedií.

Monitory VH Series se pyšní vynikajícím poměrem stran 16 : 9, jenž je zárukou špičkové kvality při přehrávání filmů i hraní her. Modely s úhlopříčkou 21,5" a větší navíc podporují rozlišení Full HD 1080p (1920×1080), díky kterému si budou moci uživatelé vychutnat velkolepou zábavu v neobvykle vysokém rozlišení přímo na svých počítačích. Model 18,5" W VH192C/SC využívá technologii Green Power pro úsporu energie a technologii Color Shine pro brilantní vykreslení obrazu, jež dohromady nabízejí obraz ve skutečně prvotřídní kvalitě a k tomu také vysokou energetickou účinnost. Monitory VH Series se navíc mohou pochlubit neobyčejným designem. Provedení v lesklé klavírní černi (Piano Black) je nápadné zejména elegantně zkosenými hranami, které dodají působivý a stylový nádech každé domácnosti.

Monitory pro maximální požitek z multimedií
LCD monitory VH Series od společnosti ASUS vynikají v zobrazování multimedií, proto jsou ideální volbou pro všechny uživatele, kteří hltají multimédia napříč platformami a ve všech možných formátech. Port HDMI umožňuje přenos vícekanálového zvuku a nekomprimovaného digitálního videa pomocí jediného kabelu, čímž zajišťuje pohodlné propojení s dalšími zařízeními pro domácí zábavu, jako jsou například přehrávače Blu-ray disků nebo herní konzole. Perfektní poměr stran 16 : 9 dovoluje zobrazování v širokoúhlém formátu bez nechvalně známých přídavných černých pruhů či jakékoliv deformace obrazu, ke kterým by docházelo na monitorech s poměrem stran 16 : 10. Kromě toho modely VH222, VH226 a VH242 plně podporují rozlišení Full HD 1080p, které umožňuje sledování filmů a hraní her ve výjimečně vysoké kvalitě a s maximálními detaily. Monitory VH Series jsou navíc vybaveny stereofonními reproduktory a audio výstupem S/PDIF*, poskytují tak opravdu kvalitní zvuk, jak při hraní her a sledování filmů, tak i při poslechu hudby.

Živý obraz a „zelená“ energetická účinnost
Se stále se ztenčujícími zdroji a viditelnějšími dopady lidského jednání na životní prostředí se ekologická výpočetní technika stala jedním z nejdůležitějších a nejvíce diskutovaných témat poslední doby. LCD monitory VH192C/VH192SC využívají ekologickou technologii napájení, která používá jen dvě lampy, čímž nabízí o více než 20 % nižší spotřebu energie.

Pokročilá optická vrstva pak zajišťuje brilantní kvalitu obrazu bez jakékoliv ztráty jasu. Modely VH192C/VH192SC jsou navíc vybaveny lesklými Color Shine panely, které poskytují sytější barvy, zvýrazňují hrany obrazu a celkově zvyšují jeho čistotu. Díky tomu se tyto monitory perfektně hodí jak pro sledování filmů, tak pro hraní her. VH192C/VH192SC nabízejí to nejlepší z obou světů: živé zobrazení i optimální energetickou účinnost.

Splendid Video Intelligence Technology
Všechny LCD monitory řady VH Series se vyznačují velmi působivou reprodukcí barev – ta je zajištěna jedinečnou technologií Splendid Video Intelligence Technology od společnosti ASUS. Technologie Splendid pomocí pokročilých nástrojů analyzuje vlastnosti obsahu právě přehrávaného videa a nastavuje parametry displeje tak, aby byla zajištěna nejlepší možná reprodukce barev a obrazu, založená na druhu úlohy, kterou uživatel právě vykonává.

Technologie Splendid nabízí na výběr z pěti režimů nastavení (Theater – divadlo, Game – hra, Scenery – krajina, Night View – noční scéna, Standard – standardní) a tří odstíny barev (Natural – normální, Reddish – červenější, Yellowish – žlutější), které umožňují uživatelům ještě lépe vyladit monitory tak, aby dosáhly kýžených výsledků. Režim Theater (divadlo) například zvyšuje kontrast a sytost barev a vytváří tak atmosféru jako v kině. Režim Game (hra) adaptivně zvýrazňuje temné oblasti ve hrách a pomáhá tak uživatelům odhalit bytosti skryté ve stínech. Režim Scenery (krajina) zvyšuje rozsah jasu, nabízí více kontrastních přechodů a selektivně upravuje sytost barev nejdůležitějších prvků, jako je například modrá obloha nebo zelené louky, a vytváří tak podmanivé scenérie jak na pevnině, tak na moři. Režim Night View (noční scéna) inteligentně zvýrazňuje detaily temné krajiny a zachycuje tak nádheru nočních scén ostře a živě. Mezi těmito pěti přednastavenými režimy lze pohodlně přepínat pomocí „horkých kláves“, které umožňují uživatelům okamžitě změnit jejich stávající nastavení obrazu přesně dle jejich představ.

Celá řada předních průmyslových technologií pro zpracování obrazu
Kromě technologie Splendid využívají LCD monitory VH Series celou řadu pokročilých technologií pro zpracování obrazu, které ještě více zvyšují jejich výkon. Mezi tyto technologie patří například Trace Free, která poskytuje dobu odezvy pouhé 2 ms (šedá-šedá), čímž zcela zabraňuje ghostingu*, dále ASUS Smart Contrast Ratio (ASCR), která zesiluje kontrastní poměr až na neuvěřitelnou hodnotu 20 000 : 1* a v neposlední řadě technologie Aspect Control, jež zajišťuje zobrazení obrázků s poměrem stran 4 : 3 na širokoúhlém displeji naprosto perfektně a bez jakékoliv deformace.

Vysoký lesk a zkosené hrany vytvářejí pozoruhodný design
Monitory VH Series rozeznáte již na první pohled díky jejich výrazným zkoseným hranám, v nichž se dokonale spojuje špičková úroveň technologií, výkonu a funkcí s důmyslným zpracováním. Jejich povrch má velmi lesklé provedení v černé barvě, zvýrazněné oranžovým napájecím tlačítkem.

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?