Společnost ASUS uvádí první 1GB verze grafických karet řady EN9800GT Series na světě, které jsou určené k přetaktování

[Tisková zpráva] Vychutnejte si o 22 % vyšší výkon a o 7 °C nižší teploty s grafickými kartami ASUS EN9800GT Series

Praha 27. sprna 2008 – Se stále rostoucí poptávkou po špičkových grafických kartách se společnost ASUS, přední světový výrobce vysoce kvalitních grafických řešení, rozhodla zveřejnit první grafické karty na světě s 1 GB paměti společně s verzemi určenými pro přetaktování, vybavené nejnovějším grafickým procesorem NVIDIA GeForce 9800GT GPU — konkrétně grafické karty ASUS EN9800GT HYBRIDPOWER/HTDI/1G, EN9800GT ULTIMATE/HTDP/512M a EN9800GT TOP/HTDP/512M. S 1 GB dostupné paměti u grafických karet EN9800GT HYBRIDPOWER/HTDI/1G a EN9800GT/HTDI/1G jsou tyto karty navrženy speciálně pro potřeby funkčně bohatých her založených na rozhraní DirectX 10 a pro přehrávání multimedií v nejvyšším rozlišení a maximální kvalitě. Uživatelé si navíc s grafickými kartami EN9800GT ULTIMATE a EN9800GT TOP vychutnají 22% a 15% nárůst výkonu, který se postará o dosažení lepšího pocitu ze hry. Dále jsou pak všechny grafické karty EN9800GT HYBRIDPOWER/HTDI/1G, EN9800GT/HTDI/1G a EN9800GT HYBRIDPOWER/HTDI/512M vybaveny inovativním ventilátorem Glaciator Fansink, který udržuje teploty o 7 °C nižší než ventilátory karet srovnatelného provedení.

Neobvyklý 1 GB grafické paměti je zárukou dokonalého obrazu
Kapacita paměti je klíčovým faktorem pro dosažení vysokého výkonu, a to dokonce i v případech, kdy se velmi výkonný grafický procesor (GPU) snaží svým plným výkonem nahradit pomalou a nedostatečnou grafickou paměť. Čím větší je grafická paměť, tím více dat je možné do ní uložit — proto pak není nutné přistupovat k operační paměti počítače, naopak je možné dosáhnout velmi vysokého grafického výkonu. Se současnými, a zejména pak s novými hrami prudce stoupají požadavky na vysokou kapacitu grafické paměti, a to je právě příležitost pro využití grafických karet ASUS EN9800GT HYBRIDPOWER/HTDI/1G a EN9800GT/HTDI/1G s neobvykle vysokou kapacitou paměti 1 GB, která značně zvyšuje výkon a dopřává uživatelům možnost bezezbytku si vychutnat hraní her nebo sledování filmů v plném rozlišení a v nejvyšší kvalitě, a to vše bez jakéhokoliv zpožďování či přeskakování.

Vychutnejte si navýšení výkonu o 22 % a 15 % s grafickými kartami řady Ultimate & TOP Series
S grafickými kartami EN9800GT ULTIMATE/HTDP/512M mohou uživatelé očekávat razantní zvýšení výkonu grafického procesoru — z 600 MHz až na 725 MHz, taktu shaderu — z 1500 MHz až na 1750 MHz, a taktu paměti — z 1800 MHz až na 2000 MHz. Její protějšek, grafická karta EN9800GT TOP/HTDP/512M, pak přináší navýšení výkonu GPU — z 600 MHz na 650 MHz, taktu shaderu — z 1500 MHz na 1625 MHz, a taktu paměti — z 1800 MHz na 1940 MHz. Díky tomuto nebývalému nárůstu výkonu zvýšila grafická karta EN9800GT ULTIMATE své skóre v testu 3DMark Vantage Extreme Preset z původních 1509 bodů na 1844 bodů; zatímco grafická karta EN9800GT TOP z původních 1509 bodů na 1729 bodů — to odpovídá zvýšení rychlosti o neuvěřitelných 22 %, respektive 15 %, ve srovnání s kteroukoliv grafickou kartou obdobné konstrukce*. S takový nárůstem výkonu mají nyní hráči jedinečnou příležitost zažít skutečné adrenalinové opojení ze špičkového herního výkonu — pouze s grafickými kartami EN9800GT ULTIMATE/HTDP/512M a EN9800GT TOP/HTDP/512M od společnosti ASUS.

O 7 °C chladnější díky jedinečnému ventilátoru Glaciator Fansink
Grafické karty ASUS EN9800GT HYBRIDPOWER/HTDI/1G, EN9800GT/HTDI/1G a EN9800GT HYBRIDPOWER/HTDI/512M všechny využívají k chlazení speciálně navržený ventilátor Glaciator Fansink, který velmi účinně odvádí teplo z jejich bezprostředního okolí. Téměř jako skutečná ledová bouře dokáže Glaciator Fansink velmi rychle zchladit GPU a snížit tak jeho teplotu o neuvěřitelných 7 °C v porovnání s grafickými kartami obdobných konstrukcí **. Kromě nepřekonatelných chladicích schopností je Glaciator Fansink navíc o polovinu tišší než běžné ventilátory — bezezbytku tak splňuje požadavky uživatelů, kteří potřebují maximální možnosti chlazení bez zbytečného hluku způsobeného otáčením ventilátoru***.

Nepřekonatelná kvalita od společnosti ASUS
V souladu s příslibem Rock Solid kvality společnosti ASUS jsou grafické karty řady EN9800GT Series vybaveny několika řešeními nabízejícími špičkový grafický výkon. Mezi nejdůležitější inovace patří stínění proti EMI, které snižuje elektromagnetické rušení signálu až o 66 %; DIP Spring Chokes (pružinové indukční cívky) pro snížení teploty o 5 °C až 10 oC v porovnání s tradičními Toroidal Coil Chokes (toroidní vinuté cívky) a LF PAK MOS, které garantují vyšší energetickou účinnost a menší tvorbu tepla. Kromě všech uvedených inovací nelze opomenout ani japonské kondenzátory s vodivým polymerem, které se starají o nižší energetické ztráty a stabilnější provoz. Uživatelé si proto budou moci spokojeně vychutnávat extrémně vysoký výkon — jedině s grafickými kartami řady EN9800GT Series od společnosti ASUS.

Více informací o produktech společnosti ASUS naleznete na webových stránkách společnosti http://www.asus.com nebo http://cz.asus.com.

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Vitalia.cz: Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Měšec.cz: Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

Sleva na dítě a manželku pro OSVČ je zpět. Ale..

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

DigiZone.cz: Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D