ASUS vystavil na veletrhu Computex sochy vytvořené ze svých základních desek

[Tisková zpráva] Základní desky ASUS byly v roce 2005 instalovány v každém třetím prodaném počítači

Praha 13. června 2006 – ASUSTeK Computer Inc. (ASUS), přední světový výrobce základních desek, dodal v roce 2005 plných 52 miliónů základních desek, což znamená, že každý třetí osobní počítač prodaný v loňském roce byl vybaven základní deskou ASUS. Od roku 1992 ASUS dodal 206 miliónů základních desek. Pokud by se všechny tyto desky narovnaly jedna vedle druhé, vzdálenost by odpovídala 101 378-krát výšce věže Taipei 101, 5 823-krát výšce hory Mt. Everest a sedmkrát délce Velké čínské zdi.

„S nástupem osobních počítačů technologie ASUS hrají významnou roli v každodenních životech mnoha lidí,” říká Sunny Han, ředitel centra ASUS Global Brand Center. „Základní desky ASUS jsou díky své moderní konstrukci a stabilitě spolehlivým základem jedné třetiny všech osobních počítačů, které byly v roce 2005 prodány.”

Symboly základních desek – fúze humanity a technologického pokroku
Na veletrhu Computex Taipei 2004 ASUS svou expozici sjednotil pod motivem „Smile of Technology“, přičemž za použití tisíců základních desek byla vytvořena interpretace Mony Lisy od Leonarda Da Vinciho. V tomto roce jako oslavu svých rekordních výsledků ASUS vystavil tři nové sochy vytvořené ze svých základních desek, jež představují významné světové dominanty – Taipei 101 (nejvyšší budovu na světě), Mt. Everest (nejvyšší horu na světě) a Velkou čínskou zeď (jediné architektonické dílo viditelné z vesmíru) – a samozřejmě také nové typy základních desek. Cílem je osvěžit obvykle „přetechnizované“ prostředí, které na veletrhu Computex Taipei panuje.

„Délka našich základních desek vyrobených od roku 1992 se rovná sedminásobku délky Velké čínské zdi – jednoho ze sedmi divů světa a jediného architektonického díla viditelného z vesmíru,” uvedl Han. „ASUS ovlivnil životy bezpočtu lidí. V domovech, na pracovištích i na řadě jiných míst základní desky ASUS anonymně pracují a usnadňují život mnoha lidem.

Více informací o základních deskách a dalších produktech značky ASUS naleznete na internetových stránkách www.asus.com nebo cz.asus.com.