ASUS Xonar D2X: Křišťálově čistý zvuk s rozmanitými možnostmi využití

23. 11. 2007

[Tisková zpráva] První zvuková karta Xonar D2X s rozhraním PCI-E míří na trh

Praha 22. listopadu 2007 – ASUSTeK Computer Inc. (ASUS), přední dodavatel kompletních 3C řešení, rozšiřuje své portfolio zvukových karet o nový model Xonar D2X, která je první zvukovou kartou s rozhraním PCI-E. Xonar DX2 nabízí řešení problémů se zvukem ve hrách běžících v prostředí Windows Vista, a to pomocí technologie DS3D GX a funkce Acoustic Echo Cancellation (AEC) pro maximální kvalitu hlasové komunikace.

Řešení problémů se zvukem při hraní her ve Windows Vista
S uvedením operačního systému Windows Vista se změnila celá struktura práce se zvukem, což hráčům přineslo celou řadu nepříjemných problémů – nemožnost využití prostorového zvuku nebo hardwarově akcelerovaného Direct3D a EAX při hraní her v prostředí Windows Vista. Rodina zvukových karet ASUS Xonar proto využila svou exkluzivní technologii – nový doplněk DS3D GX v ovladači Xonar D2X, který z převodu z DirectX zajišťuje plnou podporu pro prostorový zvuk a hardwarově akcelerované funkce. Zatímco jiná řešení, jako například OpenAL, vyžadují speciální instalaci a herní podporu, v případě DS3D GX nikoliv. Hráči si tak mohou vychutnat hraní s DirectX s hardwarově zpracovaným prostorovým zvukem a EAX efekty automaticky hned po instalaci.

Čistý hlas při on-line komunikaci a hraní síťových her
Xonar D2X obsahuje rovněž inovativní technologii „Acoustics Echo Cancellation“ (AEC), která zajišťuje nejvyšší kvalitu hlasového přenosu při on-line komunikaci. AEC dokáže potlačit ozvěnu zvuku z reproduktoru až o 40 dB a eliminovat rušivé zvuky, které by se jinak přidaly k hlasu uživatele z mikrofonu. To dělá z D2X nejlepší zvukovou kartu pro on-line hovory ve VoIP aplikacích (Skype, MSN, Google, QQ, atd.) nebo při hraní síťových her.

Bezkonkurenční čistota zvuku
Klíčovou vlastností ASUS Xonar D2X je také odstup signálu od šumu (SNR) 118 dB, a to pro vstup i výstup zvuku. Tím je dosažena maximální možná kvalita zvuku na většině počítačových platforem. Na rozdíl od běžných zvukových karet na trhu, které poskytují nejvyšší SNR pouze pro přední stereo výstupy, je Xonar D2X schopen poskytnout 118dB kvalitu pro všech 7.1 kanálů.

Dolby a DTS pro kompletní vybavení digitální domácnosti
Kromě výjimečné kvality zvuku je Xonar D2X vybaven také mnoha zvukovými technologiemi od Dolby a DTS pro dosažení mimořádných zážitků při domácí zábavě. Mezi tyto technologie patří: Dolby Digital Live, která konvertuje zvuk ze hry nebo jiné aplikace do Dolby Digital v reálném čase; Dolby Headphone, jež vytváří dojem prostorového zvuku při použití běžných sluchátek; Dolby Virtual Speaker navozující dojem prostorového zvuku při poslechu ze stereo reproduktorů či Dolby Pro Logic® IIx, která vytváří až 7.1kanálový prostorový zvuk ze stereo nebo 5.1kanálových zdrojů, a také DTS Interactive pro kódování AC-3 v reálném čase a DTS NEP pro rozšíření stereo zvuku na vícekanálový zvuk.

„Jelikož uživatelé stále více používají PC pro přehrávání hudby, filmů a pro hraní her, je vynikající zvuk klíčový pro dosažení výjimečného zážitku,“ vysvětluje Greg Rodehau, ředitel pro segment trhu PC společnosti Dolby Laboratories. „Zvuková karta ASUS Xonar D2X přináší výkonnou sadu technologií Dolby, které vytvářejí vysoce sugestivní zvukové prostředí z prakticky jakéhokoliv zvukového obsahu nebo zařízení.“

Zálohujte soubory digitální hudby a užijte si je na cestách Xonar D2X přichází také se speciální aplikací „Portable Media Processor“, která pracuje spolu s obvodem ALT (Analog Loopback Transformation). Ten je součástí karty a umožňuje analogový převod i chráněných digitálních hudebních souborů prakticky bez ztráty kvality.

Více informací o produktech společnosti ASUS naleznete na webových stránkách společnosti http://www.asus­.comnebo http://cz.asus.com.

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET