ATEN nabízí ekonomicky výhodné přepínače Cat 5 KVM pro malé a středně velké firmy

[Tisková zpráva] Taipei, Taiwan, 5. února 2007. ATEN International, vedoucí designer, výrobce a distributor špičkových řešení propojení, dnes rozšířil svoji řadu produktů ALTUSEN o osmiportové a šestnáctiportové přepínače typu Cat5 KVM s vysokou hustotou s označením KH1508 a KH1516. Novátorské přepínače KVM umožňují uživatelům prostřednictvím konektoru RJ-45 a kabelu Cat5 připojit 8 či 16 serverů různých platforem a ovládat je z jediné konsole KVM (klávesnice, monitor a myš). Produkty KH1508/KH1516 s vysoce kvalitním přenosem obrazu prodlužují vzdálenost mezi přepínačem a servery až na 40 metrů a umožňují administrátorům propojením dalších jednotek ovládat až 512 serverů.

Produkty KH1508 a KH1516 představují ekonomicky výhodné přepínače typu Cat 5 KVM speciálně navržené pro rozrůstající se malé a středně velké firmy, které potřebují flexibilní, škálovatelnou, pohodlnou a bezpečnou síťovou instalaci. Tyto dva nové modely jsou nabízeny v konfiguraci s 8 a 16 počítačovými porty v modulu velikosti 1U pro snadnou montáž do stojanu. Při využití redukčních kabelů KVM (moduly CPU) jsou oba modely kompatibilní se stávajícími systémy PC, Mac, Sun a terminálovými systémy. Správci mohou snadno přistupovat k připojeným serverům prostřednictvím přepínačů výběru portů, horkých kláves a intuitivního menu OSD.

„Díky vývoji produktů KH1508 a KH1516 poskytuje ATEN v současnosti růstově orientovaným firmám špičkové řešení centralizovaného řízení serverů, jenž je cenově dostupné, snadno obsluhovatelné, efektivní a bezpečné,“ řekl Kevin Chen, prezident společnosti ATEN International. „Nasazením produktů KH1508 či KH1516 mohou firmy ušetřit ohromné prostředky s ohledem na náklady na přístroje, pomocné práce a prostor stojanů tím, že odstraní potřebu mít k dispozici další klávesnice, monitory a myši. V případě, že instalace potřebuje rozšíření, lze jednoduše podle potřeby řetězit další přepínače.“

Ve spojení se systémem automatické kompenzace signálu (Auto Signal Compensation – ASC) umožňují přepínače KH1508/KH1516 přenos signálu až do vzdálenosti 40 metrů při zachování vynikající kvality obrazu (1280×1024 bodů). Dvouúrovňové zabezpečení modelů KH1508/KH1516 pomocí hesla umožňuje oprávněným uživatelům (až čtyři uživatelé a správce) prohlížet a ovládat servery, čímž je zajištěna ochrana systému a klíčových obchodních informací. Přístroje mají navíc na čelním panelu svítivé diody, které informují o stavu jednotek.

Přepínače KH1508 a KH1516 jsou v současnosti k dispozici. Výrobcem doporučená maloobchodní cena činí je 359 Eur u modelu KH1508 a 539 Eur u modelu KH1516 bez DPH. Požadujete-li více informací, laskavě kontaktujte distributory v ČR Comar Netline Brno na www.comar.cz nebo Krup Praha na www.krup.cz..