ATEN představuje DVI kabelový KVM přepínač s audiem

[Tisková zpráva] CS62D a CS62DU Petite jsou vybaveny výběrem vzdáleného portu a nezávislým přepínáním mezi počítači a audiem

Taipei, Taiwan, 31. července 2007 – ATEN International, přední společnost zabývající se návrhem, výrobou a distribucí propojitelných řešení, představuje nový milník ve vývoji entry-level KVM technologie uvedením dvouportového DVI kabelového switche CS62D (PS/2) a CS62DU (USB) z produktové řady Petite. CS62D a CS62DU umožňují uživatelům řízení dvou PS/2 nebo USB počítačů z jedné DVI video konzole a podporuje nezávislé přepínání KVM a Audio focus mezi počítači. Oba modely jsou vybaveny dálkovým přepínačem výběru, který může být propojen s CS62D/CS62DU pro řízení přepínání portu ze stolního počítače, zatímco vlastní KVM přepínač je umístěn prakticky stranou.

Svým kompaktním designem a zabudovanými kabely (1,2 m pro konzoly; 0,6 m a 1,2 m pro počítače) umožňují CS62D/CS62DU úhledné uspořádání pracoviště a bezporuchovou instalaci. Uživatelé mohou přepínat mezi počítači pomocí horkých kláves nebo inovačního dálkového přepínače výběru. Tato malá kontrolní jednotka je napojena na KVM pomocí 1,8m dlouhého kabelu, čímž šetří další místo na pracovním stole. Dálkový přepínač výběru je vybaven tlačítkem umožňujícím jednoduché přepínání a dvěma LED diodami indikujícími zvolený port. Na zadní straně je neklouzavá podložka umožňující jednoduchou stabilizaci jednotky a další výhodu pro uživatele.

CS62D/CS62DU jsou plně kompatibilní se specifikacemi DVI-Digital. Jejich DVI (digitální video rozhraní) funkcionalita odstraňuje deformace obrazu původně způsobované analogovým video přenosem. Kromě toho jsou oba switche audio aktivované a podporují zvukový výstup (mikrofony a reproduktory). Svou plnou basovou odezvou poskytují bohatý dojem ze zvukových systémů 2.1 surround. Jelikož KVM a Audio focus mohou být zapnuty nezávisle, mohou uživatelé například poslouchat zvukové soubory na jednom počítači a na druhém hrát video hry nebo pracovat s kancelářskými aplikacemi.

“ATEN si je vědom rostoucího významu zvukové funkcionality a ostrého přenosu obrazu při používání moderních počítačů,” uvedl Kevin Chen, prezident společnosti ATEN International. “Stále více uživatelů PC si přeje držet krok s nejnovějšími inovacemi počítačových video aplikací a zároveň integrovat audio zařízení, jako reproduktory a mikrofony. Nové přepínače CS62D a CS62DU jim poskytují tuto možnost tím, že nabízejí maximální flexibilitu a uživatelské pohodlí”

Přepínač CS62DU, USB DVI KVM nabízí zvláštní funkci. Jeho USB 2.0 port pro myš podporuje nejen multifunkční myš, ale umožňuje uživatelům rovněž připojení USB hubu pro rozšířené periferní použití. Mohou tak sdílet více USB periferních zařízení mezi propojenými počítači – včetně USB myši, USB flash disků, digitálních kamer, atd.

CS62D a CS62DU nabízejí výbornou video kvalitu až do 1600×1200 pixelů při 60Hz (DDC2B) a podporují všechny hlavní operační systémy (Windows XP, Windows 2000, Windows Vista, Linux, FreeBSD a Mac---for CS62DU). Kromě toho integrují funkci Auto Scan pro zjištění provozu připojených počítačů a nevyžadují zvláštní napájení CS62D, dvouportový PS/2 DVI KVM přepínač s audiem a CS62DU, USB DVI KVM přepínač s audiem firmy ATEN jsou nyní k dispozici. Doporučená maloobchodní cena těchto zařízení je 79.90 Euro a 89.90 Euro bez DPH. Další informace vám poskytnou distributoři v ČR Comar Netline Brno na www.comar.cz nebo Krup Praha na www.krup.cz.

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

DigiZone.cz: Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD