ATEN představuje nové centralizované řešení řízení pro IT infrastrukturu

[Tisková zpráva] Taipei, Taiwan, 29. listopadu 2006. ATEN International, vedoucí designer, výrobce a distributor špičkových řešení propojení, dnes představil další přírůstek své produktové řady ALTUSEN Over the NETTM, produkt CC1000 Control Center Over the NETTM. CC1000 je softwarové řešení pro zabezpečené a centralizované řízení celé IT infrastruktury napříč různými datovými středisky, pobočkami a vzdálenými pracovišti. Toto řešení bylo navrženo tak, aby administrátoři výpočetní techniky mohli efektivně prostřednictvím jediné IP adresy konsolidovat řízení všech zařízení typu Over the NETTM i další IT přístroje postavené na IP.

„Nepřetržitá funkčnost obchodních procesů je pro současné podniky naprosto zásadní. Proto musí zajistit, aby jejich IT systémy, zejména pak zařízení a síťová data, jež jsou kritická pro poslání společnosti, byly bezpečné a aby je bylo možné efektivně řídit,” řekl Kevin Chen, prezident společnosti ATEN International. „Softwarové řešení CC1000 Control Center Over the NET společnosti ATEN poskytuje administrátorům pohodlný a pružný nástroj ke konsolidaci řízení všech serverů a síťových zařízení v jejich lokálních i vzdálených datových střediscích. Díky tomuto řešení mohou správci vyhovět potřebám své IT infrastruktury kdykoliv a odkudkoliv na světě.”

Grafické uživatelské rozhraní systému CC1000, založené na prohlížeči, má intuitivní stromovou strukturu a umožňuje uživatelům pohodlně přistupovat, řídit, konfigurovat a spravovat veškerá síťová zařízení z jediné IP adresy.

CC1000 obsahuje nepropustné bezpečnostní procedury včetně přístupu a řízení založeného na rolích (RBAC – Role-Based Access and Control), seznamů pro řízení přístupu na základě IP a filtrování IP, které umožňují administrátorovi regulovat přístup uživatelů a vše řídit až na úroveň portů. Administrátoři mohou nejen v reálném čase sledovat a řídit aktivní uživatelské relace a porty, ale navíc mohou na základě povolených operací definovat seskupení a pohledy na zařízení. Systém CC1000 navíc nabízí šifrování typu 128-bit SSL, autentikaci uživatelského jména a hesla, flexibilní dobu vypršení relace a vypršení platnosti hesla a obsahuje víceúrovňové bezpečnostní funkce, které umožňují integrovat externí autentikační nástroje, jako je například Active Directory.

Vzhledem k tomu, že vysoká dostupnost a nulové ztráty dat jsou pro prostředí distribuovaných sítí nezbytné, CC1000 nenabízí pouze zdravotní aktualizace, alarmy a řadu možností zápisu do žurnálu a výkaznictví s ověřovacím záznamem (audit trail) pro diagnostiku a řešení potíží, které uživatelům pomáhají identifikovat potenciální problémy, ale rovněž integruje vestavěný autentikační server, jenž v případě problémů externího serveru či sítě zajišťuje náhradní funkci a nabízí integraci Syslog a SNMP (Simple Network Management Protocol), čímž minimalizuje dobu zotavení.

CC1000 je mimořádně pružné a škálovatelné řešení. Prostřednictvím různých licenčních alternativ (licence pro 3, 5 či 10 uživatelských účtů) vyhovuje toto řešení různým potřebám a lze jej snadno rozšířit případě, že dojde ke změně podmínek ve společnosti. Toto řešení rovněž zvládá různé úrovně přístupu uživatelů a dokáže se rozrůst společně se sítí zákazníka. Řešení je otevřené pro řízení přístupu více uživatelů až po stovky přístrojů a tisíce síťových zařízení, díky čemuž je CC1000 velmi nákladově efektivní a přizpůsobivé řešení pro rozšiřování společnosti.

Kompletní řešení ALTUSEN Over the NET obsahuje produkty CC1000 Control Center Over the NET, KVM přepínače KN2108 a KN2116 KVM Over the NET s 8/16 porty, SN0108 a SN0116 Serial Over the NET s 8/16 porty a PN9108 Power Over the NET s 8 porty.

Pro více informací o produktech a možnostech jejich zakoupení kontaktujte distributory v ČR, společnosti Comar Netline Brno na www.comar.cz nebo Krup Praha na www.krup.cz .

DigiZone.cz: Sat novinky: slovenská TV8 HD i ruský NTV Mir

Sat novinky: slovenská TV8 HD i ruský NTV Mir

Root.cz: Pinebook: linuxový notebook za 89 dolarů

Pinebook: linuxový notebook za 89 dolarů

DigiZone.cz: Skylink: zpožděný kanál Prima +1

Skylink: zpožděný kanál Prima +1

DigiZone.cz: V Plzni odstartovalo Radio 1

V Plzni odstartovalo Radio 1

Vitalia.cz: Jedlé kaštany jsou trpké, je třeba je tepelně upravit

Jedlé kaštany jsou trpké, je třeba je tepelně upravit

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček