ATEN ukazuje na veletrhu Computex 2006 na Taiwanu revoluční řešení managementu serveroven

25. 5. 2006

[Tisková zpráva] Taipei – 24. květen 2006. ATEN International Co. Ltd., přední designer, výrobce a distributor pokročilých spojovacích technologií, dnes oznámil, že na veletrhu Computex představí nové revoluční řešení vzdáleného managementu serveroven. V rámci koncepce, uvedené pod heslem “Have Your Server Management TO GO,” budou moci návštěvníci veletrhu od 6. do 10. června vidět a porovnat výhody řady KVM switchů.

ATEN představí živě dvě špičková řešení pro management rozsáhlých sítí, KVM Over the Net a Matrix KVM. Produkt KVM Over the NET je vybaven novým softwarovým řešením CC1000 – Control Center Over the NET, pro zabezpečení a centralizovaný management vícenásobných datových center a WAN sítí. CC1000 efektivně slučuje management všech KVM Over the NET zařízení přes jedinou internetovou IP addresu, a chrání je vyspělými bezpečnostními procedurami, které zabezpečují i uživatelský přístup.

Do řady KVM Over the NET patří i nový 16-portový KVM switch KN2116 podporující vzdálený přístup k maximálně 16-ti serverům pro 64 uživatelských účtů. KN2116 umožňuje administraci z lokální konzole a zároveň až dvou vzdálených webových konzolí přes IP síť. Konzole administrátorů pracují na platformě Windows nebo Java pro web. KVM switch KN2116 poskytuje tříúrovňové zabezpečení s pokročilými funkcemi, jako jsou ochrana hesly a pokročilé šifrovací technologie (1024-bit RSA, 56-bit DES, 256-bit AES, 128-bit SSL).

Na veletrhu ATEN předvede také nový KM0832, 8-konzolový, 32-portový Matrix KVM switch. Toto robustní řešení pro velké sítě a serverovny umožnuje administrátorům řídit více než 8000 serverů pomocí kaskádové konfigurace více jednotek KM0832 a jejich řetězením se 4-portovými switchi Matrix KVM řady KM0432. Pro tuto řadu switchů je určena také grafická konzole KA9233, s podporou PS/2 and USB připojení. Grafické rozhraní poskytuje snadnou orientaci pro administrátora a umožňuje zvládnout řízení tak velkého množství serverů.

Do řady řešení Matrix KVM patří také produkty série Matrix Plus (MP). Tyto switche umožňují administraci a konfiguraci jednotlivých serverů, přidávaných do sítě. Produkty řady Matrix plus poskytují kompletní řízení a maximální flexibilitu USB, PS/2 a SUN systémů.

Vedle těchto živých ukázek ATEN představí také nový 16-ti portový LCD KVM Switch KL1116. Toto inovativní řešení obsahuje LCD monitor a zásuvnou klávesnici. Tento mechanismus šetří prostor tam, kde administrátor chce sledovat provoz serverů, ale nepotřebuje trvale pracovat s klávesnicí. Zásuvný modul klávesnice lze nainstalovat do prostoru 1U racku. KL1116 je navržen pro celkem 2 konzole klávesnice a poskytuje administrátorovi maximum flexibility při správě serverů.

Na své expozici na veletrhu Computex představí ATEN také kompletní řadu KVM switchů pro jednoduchá desktopová řešení, včetně dvou a čtyř portových switchů MasterView, a Petite KVM s integrovanými kabely. Vedle mnoha variant KVM sswitchů, ATEN představí také celou řadu video aplikací, včetně očekávaného HDTV A/V switche . Více informací o novinkách I veletrhu Computex najdete na webu www.aten.com.

Vitalia.cz: Proč vás každý zubař posílá na dentální hygienu

Proč vás každý zubař posílá na dentální hygienu

Podnikatel.cz: Platební brány a EET? Stále s otazníkem

Platební brány a EET? Stále s otazníkem

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

DigiZone.cz: Flix TV má set-top box s HEVC

Flix TV má set-top box s HEVC

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO