ATLAS.cz oslavil své desáté narozeniny

16. 4. 2007

[Tisková zpráva] Je tomu právě deset let, co jsme poprvé napsali adresu www.atlas.cz. Původně vyhledávací server se díky zájmu uživatelů změnil na jeden z nejnavštěvovanějších českých internetových portálů.

Praha, 16. dubna 2007 – Deset let od svého vzniku si připomíná portál ATLAS.CZ. Jak se mu dařilo v posledních letech, k jakým změnám došlo? Nejrazantnější proměnou prošel Atlas za uplynulý rok. S nástupem nového generálního ředitele Davida Duroně v březnu 2006 byl odstartován rozsáhlý projekt Restart, který přinesl řadu významných změn a čerstvý vítr do plachet celého portálu.

V dubnu téhož roku byla spuštěna nová služba bydleni.atlas.cz, která se během jednoho roku společně se službou zena.atlas.cz stala jedničkou na trhu, a na konci srpna 2006 se objevila nová personalizovaná hlavní stránka Atlas.cz. V září se ICQ naučilo mluvit česky a Atlas se stal druhým nejnavštěvovanějším portálem českého internetu. Konec roku se opravdu vydařil, protože služby jako žena či bydlení trhaly rekordy v návštěvnosti a dostali se před konkurenční servery.

Internetový portál Atlas vznikl v roce 1997 a jako první u nás nabídl fulltextové vyhledávání, o deset let později – s novým designem i novým vedením – stojí před výzvou stát se již v průběhu roku 2007 jedničkou či dvojkou v několika segmentech. Na oslavě 10. výročí generální ředitel společnosti Atlas.cz představil novou vizi Atlas +.

„Atlas chce být místem českého internetu, kde se koncentruje ten nejlepší on line obsah na trhu. Segmentový, zábavný, tradingový a edukativní.“, říká generální ředitel Atlasu David Duroň, který je ve funkci právě rok, a s jehož příchodem se datují zásadní reformy. „Máme novou home page, která je plně uživatelsky personalizovaná, nové 3D logo, které nyní lépe reprezentuje trend v oblasti moderního designu, Atlas má lidskou tvář, díky níž se přibližuje uživatelům internetu – je přehledný, barevný, zábavný a maximálně přizpůsobivý. Velice důležitá je pro nás spolupráce s velmi populárním nástrojem pro on-line komunikaci ICQ,“ dodal D. Duroň.

ATLAS je portálem pro všechny. Mladí nedají dopustit právě na ICQ, cestovatelé a turisté sáhnou po detailních mapách (www.amapy.cz) s rozšířeným vyhledáváním ve městech, zeměpisných objektech a firmách, plánovačem tras a měřením vzdáleností. Podnikatelé a jejich zákazníci si oblíbili vlajkovou loď Atlasu – Atlas firem s více než 200.000 odkazy na firmy a jejich služby či zboží.

Podle nejnovějších výsledků NetMonitoru je Atlas.cz nejdynamičtějším internetovým portálem na českém trhu. V lednu tohoto roku přibylo Atlasu 202.553 unikátních návštěvníků, což je téměř o sto tisíc více než nejbližšímu konkurentovi.

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Podnikatel.cz: Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET