ATLETIKA.CZ V NOVÉM DRESU!

[Tisková zpráva] Praha, 11. 1. 2008 - Oficiální internetové stránky Českého atletického svazu www.atletika.cz získaly novou tvář. Moderní a přehlednější design pro jediný specializovaný atletický portál v České republice vytvořila společnost MEDIA FACTORY Czech Republic, a.s. Jak se upřímná snaha o zkvalitnění stávající podoby webu vydařila, mohou uživatelé posoudit již od středy 9. ledna.

Český atletický svaz se po čtyřech letech úspěšného fungování webu www.atletika.cz rozhodl, že je čas na změnu. „Oblast internetu a informačních technologií jde kupředu závratnou rychlostí. Nechtěli jsme ‘zaspat na startu’, a proto jsme se rozhodli pro inovaci stávající podoby našeho informačního portálu,“ vysvětluje místopředseda Českého atletického svazu Libor Varhaník a dodává: „Logickým vyústěním tudíž bylo oslovení firmy MEDIA FACTORY, se kterou úspěšně spolupracujeme již čtyři roky. Ta nám vyšla vstříc, a vznikl tak podle mého názoru velmi povedený a moderní design stránek, podpořený navíc inovovaným technologickým řešením webu.“

V nové grafické podobě se ideálně propojuje moderní design s přátelským uživatelským rozhraním. Obsah celého webu i struktura menu navíc zůstávají v takřka nezměněné a dlouhodobě osvědčené podobě, a díky tomu fanoušci, novináři, ale i atleti a trenéři se budou ihned na novém webu snadno orientovat. Větší pozornost je věnována vizuální stránce, využívání fotografií a dalších grafických prvků, které čtenáře zaujmou. Jednou z drobných zajímavostí bude variabilita horního banneru. Je připraveno šest motivů, které vždy odrážejí související odvětví atletiky. Webový portál je postaven na publikačním systému MEDIA FACTORY verze .NET.

Společnost MEDIA FACTORY, která patří k předním českým internetovým agenturám, dlouhodobě podporuje různé neziskové projekty a zakázku z větší části pojala jako sponzorskou podporu Českého atletického svazu. Leoš Špachta, obchodní a marketingový manažer společnosti, k tomu připojuje: „Vážíme si dlouhodobé spolupráce s Českým atletickým svazem a jsme rádi, že jako česká intrenetová agentura takto můžeme přispět k rozvoji české atletiky.“

Za dobu své existence portál www.atletika.cz dosáhl vysoké úrovně poskytovaných služeb, může se pochlubit kvalitním zpracováním i aktuálností přinášených informací, rozsáhlým archivem a fotogalerií či v neposlední řadě rychlým výsledkovým a statistickým servisem. O významu webu nejlépe vypovídá vysoká denní návštěvnost stránek, která v době velkých závodů a mistrovství přesahuje 6000 unikátních přístupů.