Aukro vstupuje do Hotel.cz

[Tisková zpráva] Společnost Aukro, provozovatel aukčního portálu Aukro.cz, vstoupila jako strategický partner do společnosti Hotel.cz, a.s. Ta je dceřinou společností firmy MITON CZ a provozuje specializované portály na rezervaci ubytování pro firmy i jednotlivce Hotel.cz, Spa.cz a Turistik.cz. Aukro s.r.o. je od svého vzniku součástí polské skupiny Allegro.

Rozhodovací pravomoci si obě společnosti rozdělily stejným dílem. Obě strany se dohodly, že nebudou zveřejňovat výši transakce.

,,Vstup Aukra do další oblasti e-commerce je pokračováním v nastolené expanzivní strategii a rozšířením nabídky služeb pro stávající i nové uživatele. Aukro.cz touto letošní druhou akvizicí potvrzuje svůj strategický zájem o oblast cestování. Stávající „aukční“ nabídku na Aukro.cz rozšíří od konce července také informace z portálů Hotel.cz a Spa.cz i z online průvodce Turistik.cz,“ říká Václav Liška, regionální ředitel Aukro.cz pro ČR, SR a Bulharsko.

Spolupráce obou společností odstartovala už v loňském srpnu, když se rodina služeb aukčního portálu Aukro.cz rozšířila o nákupního rádce Heuréka z portfolia Miton CZ. Tomáš Matějček, spolumajitel MITON CZ, vysvětluje, co očekává od transakce takto: ,,Slibujeme si mnohem rychlejší růst specializovaných portálů Hotel.cz, Spa.cz a Turistik.cz, jejich expanzi do zahraničí a uvádění dalších služeb. S Aukro.cz máme v oblasti vývoje služeb výborné zkušenosti, protože s nimi spolupracujeme delší dobu na vývoji srovnávače cen a zboží Heureka.cz.“

Matějček zároveň očekává, že touto postupnou konsolidací trhu s ubytováním přes internet budou nabývat na významu internetové rezervační systémy, jako je např. Previo, které dokáží rychle zjistit ceny a volnou kapacitu ubytovacích zařízení.

O Hotel.cz, a.s.
Portál HOTEL.CZ patří mezi přední rezervační služby na Českém trhu cestovního ruchu. HOTEL.CZ nabízí ubytování ve 2000 ubytovacích zařízení v ČR. HOTEL.CZ, a.s. spravuje kromě portálu Hotel.cz také portály Turistik.cz a Spa.cz, ročně se přes ně ubytuje přibližně 60 000 lidí. HOTEL.CZ, a.s. je dceřinou společností české internetové firmy MITON CZ, která je jednou z nejrychleji rostoucích českých internetových firem a která provozuje také 16 vlastních projektů jako například Vaření.cz nebo Heureka.cz. V roce 2007 a 2008 MITON CZ obsadil mezi českými firmami třetí místo žebříčku Technology Fast 50 padesáti nejrychleji rostoucích firem ve střední Evropě sestavovaném společností Deloitte.

O Aukro.cz
Největší online aukční portál Aukro.cz působí na českém internetu od roku 2003. Jeho mateřskou společností je polská Allegro Group. Komunitu Aukro.cz tvoří v současnosti více než 1,25 milionu registrovaných uživatelů. K prioritám vývoje služeb portálu Aukro patří bezpečnost, rychlost a jednoduchost obchodování. Ačkoliv Aukro není klasickým internetovým obchodem, získalo v anketě Křišťálová lupa 2008 první místo v kategorii eshop. Tato cena svědčí o popularitě internetových aukcí, které představují fenomén současného online obchodování. Obchodní platforma Aukro každým rokem rozšiřuje portfolio svých služeb, do kterého patří od dubna loňského roku motoristický inzertní server Otomoto.cz, od srpna 2008 nákupní rádce Heureka. V letošním roce odstartovala spolupráce s projektem Bezrealitky.cz a nově také s Hotel.cz, Spa.cz a Turistik.cz. Více informací na www.aukro.cz.

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

DigiZone.cz: Placené VoD a obsah zdarma

Placené VoD a obsah zdarma

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Vitalia.cz: Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách

Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?