AutoCont byl již počtvrté hlavním partnerem konference INSPO

[Tisková zpráva] Ostrava (březen 2010) – V březnu se uskutečnil již desátý ročník konference INSPO – Internet a informační systémy pro osoby se specifickými potřebami. Jedná se o jedinou akci svého druhu v ČR, která se specializuje na využití internetu a informačních technologií ve prospěch lidí se zdravotním postižením. Společnost AutoCont CZ a.s. byla již počtvrté hlavním partnerem této konference.

Konference, pořádaná tradičně sdružením BMI, Křižovatka.cz a AISO, měla v letošním roce rekordních 266 účastníků, pro které bylo připraveno 23 odborných přednášek. Mimo jiné zde byly předvedeny unikátní orientační pomůcky pro nevidomé a veřejnou premiéru zde zaznamenal automatický přepis mluvené češtiny na mobilní telefon.

„Jsem rád, že jsme se i v letošním roce stali partnery této jedinečné konference, která ukazuje, jak mohou informační a komunikační technologie ve stále větší míře usnadňovat život lidem se zdravotním postižením,“ uvedl Martin Grigar, ředitel AutoCont CZ a.s. V rámci konference byli vyhlášeni také vítězové 6. ročníku literární soutěže Internet a můj handicap, do které došlo rekordních 53 příspěvků. Zvítězil v ní nevidomý Zdeněk Rybák s vtipnou povídkou „Jak mi internet získal respekt“. Ocenění za společnost AutoCont předala Jana Vlasáková, vedoucí projektů divize IT infrastruktura.

BMI sdružení
BMI sdružení je nevládní nezisková organizace, jejímž posláním je podpora rozvoje Internetu jako globálního komunikačního prostředku, charakteristického pro informační společnost, a využití moderních technologií v zájmu rozvoje občanské společnosti. Svoje cíle uskutečňuje pomocí řady vzdělávacích, propagačních a popularizačních aktivit jak v České republice, tak i v rámci mezinárodních projektů spolupráce.

AutoCont CZ a.s.
AutoCont CZ a.s. je společností, která v oblasti dodávek zboží, služeb a řešení na poli informačních a komunikačních technologií (ICT) úspěšně působí již 20 let. Z původního výrobce PC a prodejce výpočetní techniky se společnost rozvinula v jednoho z nejvýznamnějších dodavatelů ICT v České republice. AutoCont je jednou z mála společností v oboru, která může portfoliem nabízených produktů a služeb výrazně oslovit zákazníky, jak ze segmentu malých a středních firem, tak ze segmentu velkých firem, finančních institucí a státní správy. Svou nabídku zaměřuje především na budování IT infrastruktury, implementaci podnikových aplikací, vývoj SW a na outsourcing provozu IT.

AutoCont CZ a.s. je součástí českého soukromého holdingu AutoCont, do kterého dále patří například společnosti AutoCont SK, AutoCont Online a Dagis.