AutoCont již šest let rozvíjí terminálové řešení ve společnosti Telefónica O2 Czech Republic, a.s.

4. 6. 2010

[Tisková zpráva] Ostrava (3. června 2010) – AutoCont CZ a.s. již šest let poskytuje systémovou, technologickou a konzultační podporu celého prostředí terminálové farmy ve společnosti Telefónica O2 Czech Republic a.s. V současné době je prostřednictvím terminálové farmy publikováno více jak 130 virtualizovaných aplikací, ke kterým má přístup až 3000 uživatelů. Jedná se nejen o zaměstnance, ale také o obchodní partnery, kteří se přihlašují z lokálních sítí nebo přes Internet, a to bez nutnosti instalace aplikací na jejich stanicích.

V roce 2004 si společnost Telefónica O2 Czech Republic, a.s. vybrala ve výběrovém řízení společnost AutoCont CZ a.s. jako partnera pro snížení celkových nákladů, které vznikají za vlastnictví koncových zařízení a klientských aplikací. Na základě podrobné analýzy byla vybudována terminálová farma na technologii Citrix se servery typu blade. Na úspěšnou spolupráci během implementace, testovacího provozu a přechodu do ostrého provozu postupně navazovaly další rozvojové projekty. V rámci těchto projektů bylo provedeno zavedení virtualizace a streamingu aplikací, přechodem z verze Citrix Presentation Server Enterprise Edition na verzi Citrix XenApp Platinum, která obsahuje nové integrované moduly pro virtualizaci aplikací. Dále došlo k zajištění bezpečného přístupu mobilních uživatelů (Citrix Access Gateway) a implementaci systému jednotného přihlášení (Citrix Password Manager).

IT útvar Telefónica O2 Czech Republic, a.s. je nyní schopen flexibilně aplikovat veškeré změny v jednotlivých používaných aplikacích centrálně, na všech pracovních stanicích. Zároveň umí zajistit maximální bezpečnost aplikací a práce s daty, centrálně sledovat vytíženost jednotlivých aplikací a efektivně řídit jednotlivé výpočetní zdroje pro více než 3000 uživatelů.

AutoCont CZ a.s.
AutoCont CZ a.s. je společností, která v oblasti dodávek zboží, služeb a řešení na poli informačních a komunikačních technologií (ICT) úspěšně působí již 20 let. Z původního výrobce PC a prodejce výpočetní techniky se společnost rozvinula v jednoho z nejvýznamnějších dodavatelů ICT v České republice. AutoCont je jednou z mála společností v oboru, která může portfoliem nabízených produktů a služeb výrazně oslovit zákazníky, jak ze segmentu malých a středních firem, tak ze segmentu velkých firem, finančních institucí a státní správy. Svou nabídku zaměřuje především na budování IT infrastruktury, implementaci podnikových aplikací, vývoj SW a na outsourcing provozu IT.

AutoCont CZ a.s. je součástí českého soukromého holdingu AutoCont, do kterého dále patří například společnosti AutoCont SK, AutoCont Online a Dagis.

Telefónica O2 Czech Republic, a.s.
Telefónica O2 Czech Republic je předním integrovaným telekomunikačním operátorem na českém trhu. V současnosti provozuje více než sedm miliónů mobilních a pevných linek, což z ní činí jednoho z vedoucích poskytovatelů plně konvergentních služeb na světě. Nabízí nejucelenější nabídku hlasových a datových služeb v České republice. Mimořádnou pozornost věnuje využití růstového potenciálu především v datové a internetové oblasti. Společnost provozuje nejrozsáhlejší pevnou a mobilní síť včetně sítí 3. generace – datovou síť CDMA a síť UMTS, která umožňuje přenos dat, hlasu, obrazu a videa. Telefónica O2 Czech Republic je také předním poskytovatelem ICT služeb v zemi.

V rámci mezinárodní skupiny Telefónica patří Telefónica O2 Czech Republic ke skupině Telefónica Europe.

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube