Získáním kompetence VMware AutoCont opět ukázal svou vedoucí pozici na trhu virtualizací

[Tisková zpráva] Ostrava (24. červen 2010) – Společnost AutoCont CZ a.s., která je VMware Solution Provider partnerem, získala jako první v České republice kompetenci Desktop Virtualization.

Získání kompetence VMware Desktop Virtualization je náročný proces, při kterém AutoCont musel prokázat a splnit vysoké znalostní a odborné požadavky pro získání certifikace pro virtualizaci desktopů a aplikací a jejich implementaci.

„Stejně jako u serverové virtualizace, je AutoCont vedoucí technologickou společností, která dokáže zavádět novinky týkající se virtualizace desktopů do běžného provozu,“ uvedl Zdeněk Kuchař, VMware produkt & partner manažer společnosti AutoCont CZ a.s. „Dosažená kompetence VMware Desktop Virtualization zaručuje našim zákazníkům, že při návrzích a realizaci řešení virtualizace desktopů a aplikací spolupracují s profesionálním dodavatelem té nejvyšší úrovně,“ dodává Kuchař.

Společnost AutoCont dosáhla jako první a jediná v České republice úrovně VMware Solution Provider Premier Partner a kompetence VMware Authorized Consultant. AutoCont se tak stal jednou ze čtyř společností v regionu CEE (Central and Eastern Europe, čítajícím 19 zemí), kterým se podařilo získat tuto nejvyšší VMware certifikaci. Status Premier Partnera je zárukou pro zákazníky, že při návrzích a realizaci virtualizačních řešení spolupracují s profesionálním dodavatelem té nejvyšší úrovně.

VMware
VMware, Inc. byla založena v roce 1998 a dnes je VMware lídrem v oblasti virtuální infrastruktury. 4 milióny uživatelů s více jak 20 000 zákazníků se spoléhají na VMware řešení v oblastech konsolidace serverů, business continuity, zdokonaleného vývoje software a řízení a zabezpečení desktopů.

Společnost VMware přinesla prověřenou technologii virtualizace serverů na platformu x86 serverů a umožňuje tak zákazníkům provozovat na jediném fyzickém serveru více virtuálních strojů (serverů). Tak lze zvýšit využití výpočetních zdrojů z nedostatečných 5–15% na optimálních 60–80%, snížit náklady na hardware a být nezávislý na hw platformě. Virtuální infrastruktura přináší centrálně spravované výpočetní zdroje s vysokou dostupností.

AutoCont CZ a.s.
AutoCont CZ a.s. je společností, která v oblasti dodávek zboží, služeb a řešení na poli informačních a komunikačních technologií (ICT) úspěšně působí již 20 let. Z původního výrobce PC a prodejce výpočetní techniky se společnost rozvinula v jednoho z nejvýznamnějších dodavatelů ICT v České republice. AutoCont je jednou z mála společností v oboru, která může portfoliem nabízených produktů a služeb výrazně oslovit zákazníky, jak ze segmentu malých a středních firem, tak ze segmentu velkých firem, finančních institucí a státní správy. Svou nabídku zaměřuje především na budování IT infrastruktury, implementaci podnikových aplikací, vývoj SW a na outsourcing provozu IT.

AutoCont CZ a.s. je součástí českého soukromého holdingu AutoCont, do kterého dále patří například společnosti AutoCont SK, AutoCont Online a Dagis.

Vitalia.cz: Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

Vychytané vály a válečky na vánoční cukroví

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Vitalia.cz: Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Když přijdete o oko, přijdete na rok o řidičák

Root.cz: Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

Kamery Sony se dají ovládnout na dálku

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

DigiZone.cz: Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

Co chtějí operátoři při přechodu na DVB-T2?

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka