Autodesk a Studentská unie ČVUT vyhlašují soutěž „Technika a příroda“ pro studenty středních a vysokých škol

26. 9. 2008

[Tisková zpráva] Cílem soutěže „Technika a příroda“ je vytvoření návrhu v jedné ze 4 soutěžních kategorií – Autodesk 3ds Max, Autodesk Inventor, Revit Architecture a AutoCAD

PRAHA, 26. září 2008 – Společnost Autodesk, světový lídr v oblasti 2D a 3D návrhového softwaru pro výrobu, stavebnictví, média a zábavu, společně se „Studentskou unií ČVUT – Klubem Silicon Hill“ vyhlašuje I. ročník soutěže s názvem “Technika a příroda“. Soutěž, která je součástí projektu CADfest, je určena studentům středních škol a prvních dvou ročníků vysokých škol dle data narození – ročník 1986 včetně a mladších. Cílem je vytvořit návrh, který v dané soutěžní kategorii reflektuje spojení techniky a přírody. Studenti mají možnost výběru jednoho ze čtyř soutěžních témat v kategorii produktů společnosti Autodesk – AutoCAD, Revit Architecture, Autodesk Inventor a Autodesk 3ds Max.

Soutěžní témata ve 4 programech:

• AutoCAD – úkolem je vytvoření projektu na téma „Co člověk stvořil, příroda vítá“, dále charakterizovat model a důvod vybraného řešení,
  • Revit Architecture – kategorie s podnázvem „Dům a strom“ – úkolem je vypracování objektu, který bude úzce spjatý se stromem. Dům se v tomto projektu musí nacházet buď na stromě, pod stromem, ve stromě, kolem stromu, mezi stromy apod. Stavba není přesně specifikována, měla by však být určena k bydlení, tzn. Rodinné domy, hotel atp,
  • Autodesk Inventor. „Síla vody“ – cílem je vytvoření projektu pro efektivní využití vodní síly, návrhu stroje pro vodu či jiného výrobku spjatého s vodou,
  • Autodesk 3ds Max „Divočina po vyučování“- cílem je vytvoření scény školní učebny po skončení vyučování, ať již vzorně uklizené nebo připomínající vyklizené bojiště.

„Autodesk vyvíjí celou řadu aktivit pro zpřístupnění nejmodernějších metod výuky digitálního navrhování studentům českých a slovenských středních a vysokých škol. Program Autodesk Academia, ve kterém spolupracujeme s akademickou sférou na mnoha úrovních, se stal živou platformou pro výměnu zkušeností, a pro tvorbu kvalitních výukových metodik. Dnes je tento program jedním z nejúspěšnějších programů podpory výuky ve východní Evropě" řekl David Palas, Country Sales Manager společnosti Autodesk. „Silicon Hill, který vstoupil do programu v loňském roce a vytvořil na Strahovských kolejích studentské školicí centrum, je jedním z klubů spadající pod Studentskou unii ČVUT, jež se stará o aktivní využití volného času studentů a podporuje možnosti jejich dalšího vzdělávání.“

„Soutěž je součástí programu „CADfest“, které jsme v rámci klubu Silicon Hill vytvořili. Máme pro studenty připraveno několik akcí, které vyvrcholí dvoudenní konferencí vzdělávacího charakteru ve dnech 14. – 15. března 2009 v prostorách ČVUT. Konference je určena pro zájemce jakýchkoliv škol a vstup na ní bude zdarma,“ řekl Karel Landa, administrátor Autodesk Academia Silicon Hill. „V současné době jsou vědomosti jednou z nejdůležitějších hodnot studentů, kteří se chtějí uplatnit na trhu práce a v profesní technické sféře. Projekt CADfest by měl pomoci studentům dále rozvíjet jejich schopnosti a dovednosti v oblasti softwarového projektování a počítačové gramotnosti.“

Přihlášení do soutěže a odevzdávání prací bude probíhat elektronickou formou na internetových stránkách www.cadfest.cz. Uzávěrka přihlášek je 31. ledna 2009. Ve dnech od 14. do 15. března 2009 se uskuteční konference CADfest, na které proběhne slavnostní vyhlášení vítězů a předání cen. Autoři nejlepších návrhů získají věcné ceny ve formě softwaru od Autodesku a dalších věcných cen. V porotě zasednou zástupci akademické sféry, komerčních firem, Autodesku a lektorů z klubu Silicon Hill. Vstup na konferenci CADfest je zdarma. Registrace na konferenci, zajištění ubytování pro mimopražské a další informace o projektu CADfest naleznete na: www.cadfest.cz.

O Studentské unii ČVUT „Klub Silicon Hill“
Silicon Hill je jedním z klubů spadající pod Studentskou unii ČVUT, který se stará o aktivní využití volného času studentů a podporuje možnosti jejich dalšího vzdělávání. Za tímto účelem provozuje klub celou řadu zájmových činností, organizuje rozličné akce vzdělávacího i oddychového charakteru a stará se o jednu z největších studentských počítačových sítí ve střední Evropě. Klub sídlí na strahovských kolejích a až na výjimky jsou jeho členy studenti zde ubytovaní. Více informací naleznete na adrese http://www.sh­.cvut.cz .

O společnosti Autodesk
Autodesk je světový lídr v oblasti 2D a 3D návrhového softwaru pro výrobu, stavebnictví, média a zábavu. Od uvedení aplikace AutoCAD v roce 1982 vyvinul Autodesk nejširší portfolio špičkových řešení digitálního prototypování, která pomáhají zákazníkům prakticky zkoušet nápady ještě před jejich realizací. Společnosti žebříčku Fortune 1000 využívají nástroje Autodesku k vizualizaci, simulaci a analýze reálného fungování svých návrhů už v počátečních stádiích vývoje, což jim pomáhá šetřit čas a peníze, zvyšovat kvalitu a podporovat inovace. Další informace o společnosti Autodesk najdete na webových stránkách www.autodesk.com nebo www.autodesk.cz.

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu