Autodesk uvádí Autodesk Topobase 2009 usnadňující správcům inženýrských sítí integraci projektování se správou sítí

17. 9. 2008

[Tisková zpráva] Praha, 16. září 2008 – Společnost Autodesk, světový lídr v oblasti 2D a 3D návrhového softwaru pro výrobu, stavebnictví, média a zábavu, představuje řešení Autodesk Topobase 2009. Toto řešení pomůže správcům inženýrských sítí snáze integrovat do procesů informace v reálném čase a efektivně spravovat svou infrastrukturu.

„Trendy v současném odvětví inženýrských sítí, včetně inteligentních sítí a snah o trvalou udržitelnost, si žádají složitější projekty a lepší přístup k přesným informacím o síti,“ řekla Lisa Campbell, viceprezidentka Autodesk Geospatial. „Integrací návrhu sítě a správy majetku pomáhá Autodesk zákazníkům zvyšovat účinnost a kvalitu dat v průběhu celého životního cyklu jejich majetku.“

Co je nového v aplikaci Autodesk Topobase 2009
Aplikace Autodesk Topobase, postavená na softwaru AutoCAD Map 3D a Autodesk MapGuide Enterprise, ukládá návrhové a prostorové informace v centralizované databázi a poskytuje týmům projektantů, GIS i pracovníkům provozu v terénu snadný přístup k přesným informacím o majetku. Autodesk Topobase 2009 obsahuje přes 50 nových funkcí pro inženýrské sítě včetně pracovních postupů pro inspekci kanalizace, které integrují správu sítě a videoinformace, generování síťových schémat a možnosti vizualizovat vnitřek síťových infrastruktur, například transformátorových stanic. Aplikace funguje s různými verzemi databází Oracle a v základním produktu nyní obsahuje vertikální moduly pro správu vodovodů, kanalizací, plynovodů a elektrických rozvodných sítí.

Jako příklad významu lepšího přístupu k přesným informacím o majetku lze uvést správu rostoucího množství soukromých solárních a větrných generátorů. „Díky Autodesku máme nyní v jediném systému všechna potřebná data pro rychlé schvalování nových solárních přípojek,“ řekl Artur Brei, manažer GIS a dokumentace ve společnosti UEZ Lülsfeld. „To, co dříve trvalo několik dní i třeba dva týdny, můžeme nyní pro naše zákazníky zpracovat za pár hodin.“

Dostupnost
Aplikace Autodesk Topobase je nyní k dispozici ve Spojených státech, v Kanadě, Mexiku, Evropě a Austrálii. Další informace najdete na webu www.autodesk.com/to­pobase.

O společnosti Autodesk
Autodesk je světový lídr v oblasti 2D a 3D návrhového softwaru pro výrobu, stavebnictví, média a zábavu. Od uvedení aplikace AutoCAD v roce 1982 vyvinul Autodesk nejširší portfolio špičkových řešení digitálního prototypování, která pomáhají zákazníkům prakticky zkoušet nápady ještě před jejich realizací. Společnosti žebříčku Fortune 1000 využívají nástroje Autodesku k vizualizaci, simulaci a analýze reálného fungování svých návrhů už v počátečních stádiích vývoje, což jim pomáhá šetřit čas a peníze, zvyšovat kvalitu a podporovat inovace. Další informace o společnosti Autodesk najdete na webových stránkách www.autodesk.com nebo www.autodesk.cz.

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

DigiZone.cz: Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Sat novinky: Je tu Sky Sport News HD

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Podnikatel.cz: Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Snížení DPH na 15 % se netýká všech

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Podnikatel.cz: Platební brány a EET? Stále s otazníkem

Platební brány a EET? Stále s otazníkem

120na80.cz: Na ucho teplý, nebo studený obklad?

Na ucho teplý, nebo studený obklad?

Podnikatel.cz: S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

S.r.o. využívá cizí auto. Jak je to s daněmi?

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Měšec.cz: Přejete si číslo účtu na přání?

Přejete si číslo účtu na přání?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

120na80.cz: 5 přírodních tipů na bolest v krku

5 přírodních tipů na bolest v krku