AVAYA a IBM prohlubují spolupráci a zaměřují se na unified communications a bezpečnostní interoperabilitu

9. 7. 2009

[Tisková zpráva] Přední bezpečnostní prvky IBM Internet Security Systems a architektura Avaya unified communications nabízejí firmám otevřená, škálovatelná a bezpečná komunikační řešení

ARMONK, NY & BASKING RIDGE, NJ – 8. července 2009 – Společnosti Avaya a IBM oznámily rozšíření svého aliančního vztahu, na jehož základě budou dodávat řešení unified communications založená na nově certifikovaných zabezpečovacích produktech Avaya pro klienty z řad podniků a státních organizací po celém světě. Obě společnosti se rovněž zaměří na podporu Avaya Aura™, nové architektury unified communications společnosti Avaya, kterou začlení do stávající nabídky konvergovaných komunikačních služeb IBM.

Jako součást rozšířené aliance budou společnosti společně dodávat řešení unified communications, která vylepšují klíčové a komplexní komunikační systémy, dosahují rychlé návratnosti investic a zvyšují produktivitu tím, že umožňují zaměstnancům komunikovat kdykoliv a odkudkoliv bez ohledu na zařízení či způsob připojení. Avaya navíc certifikovala řešení Proventia GX 5208™ a Proventia Management SiteProtector SP1001™ od divize IBM Internet Security Systems jako vhodné pro IP telefonii společnosti Avaya, čímž umožňuje IBM nabízet komplexní ochranu před narušením pro komunikační systémy Avaya Aura.

„Protože stále více firem používá unified communications, je důležité, aby k zabezpečení zaujaly holistický přístup, který zahrne aplikace od více dodavatelů v mobilních a virtuálních zařízeních,“ řekl Dan Powers, viceprezident pro značku, strategii, marketing a rozvoj podnikání, IBM ISS. „Jednotliví pracovníci předpokládají, že zabezpečení je vyřešeno systémově, ale právě oni mohou být jedním z nejzranitelších vstupních bodů, pokud tomu tak není. IBM vytvořila řešení v rámci našich systémů Intrusion Prevention Systems, která pomáhají zabránit stávajícím a novým nebezpečím a udržet rozvoj zabezpečených unified communications.“

IBM a Avaya dodávají řešení unified communications a kontaktních center, která splňují potřeby zákazníků ve všech odvětvích. Díky kombinaci architektury Avaya Aura a rozsáhlých zkušeností společnosti IBM v plánování, návrhu a nasazování řešení unified communications a kontaktních center získávají zákazníci přínosy ze sjednocené architektury, která efektivním způsobem centralizuje a integruje komunikace do prostředí o více platformách a více technologických poskytovatelích.

„IBM a Avaya úzce spolupracují již více než osm let a tímto prohloubením spolupráce můžeme nabídnout škálu řešení pro obchodní komunikace a vzájemně se doplňující portfolia, která splňují požadavky zákazníků po celém světě,“ řekl Laurence Guihard-Joly, viceprezident, Integrated Communications Services, IBM. „IBM a Avaya společně nabízejí robustní a kvalitně zabezpečená klíčová řešení, která však pracují s průmyslovými protokoly a otevřenými standardy.“

Řešení IBM a Avaya používají přední firmy po celém světě kvůli snižování nákladů, zjednodušení podnikání a možnosti komunikace kdykoliv a kdekoliv. Například společnost Shanghai Airlines vytváří úzké a pravidelné interakce se zákazníkem, které zvyšují jeho spokojenost během prodejního cyklu a využívá při tom integrované řešení Customer Relationship Management Contact Center, jež konsoliduje různé oblasti podnikání. Dodané řešení společností IBM a Avaya zahrnuje aplikace kontaktních center, desktopové aplikace, plánovací aplikace a znalostní databáze.

„Shanghai Airlines využívá kombinaci výkonu, zkušeností a řešení nabízených společnostmi IBM i Avaya, která byla nesrovnatelná s jinými nabídkami,“ řekl Wang Lu Ping, generální ředitel pro informační technologie, Shanghai Airlines. „Naše aktuální míra spokojenosti zákazníků se výrazně zvýšila a vyděláváme na silných stránkách aliance, která se bude nadále rozvíjet.“

Díky předním zabezpečovacím funkcím v řešeních IBM ISS a Avaya mohou společnosti lépe proaktivně bránit útokům, jako jsou odmítnutí nebo přerušení služby, VoIP phishing, odposlouchávání, malware nebo celkový výpadek systému. Řešení mohou pomoci při stanovení bezpečnostních potřeb, při ochraně a na přání dokonce i při zajištění outsourcingu bezpečnosti síťových operací.

„Avaya a IBM mají mnoho integrovaných řešení napříč našimi portfolii unified communications a celou řadu úspěchů v rozvoji kontaktních center,“ řekl Todd Abbott, senior viceprezident a prezident, Avaya Field Operations. „Součástí naší rozšířené aliance je i užší vztah okolo služeb, řešení a zabezpečení, které umožní zákazníkům rychle využít přínosy architektury Avaya Aura.“

IBM ISS je aktivní vývojový partner společnosti Avaya, který pracuje na zajištění interoperability s technologiemi Avaya, aby tím pomohl zvýšit hodnotu investic zákazníků do jejich sítí. Rozsáhlý výzkum, výrobky a služby společnosti IBM představují základ pro preventivní přístup k zabezpečení a dávají zákazníkům společnosti Avaya možnost volby a flexibilitu při výběru klíčových zabezpečovacích technologií, ať je pořizují jako přímé nákupy, přes Managed Security Services nebo přes své dodavatele.

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vitalia.cz: Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Jak koupit Mikuláše a nenaletět

Podnikatel.cz: Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem