Avaya vede celosvětový trh konvergence pevné a mobilní firemní komunikace

8. prosince 2009 – Basking Ridge, N.J. – Společnost Avaya je podle nedávno zveřejněné zprávy konzultační společnosti Frost & Sullivan zařazena mezi nejlepší dodavatele podle podílu na trhu pokročilých řešení pro konvergenci pevné a mobilní firemní komunikace (Fixed-Mobile Convergence; FMC). Zpráva Worldwide Enterprise FMC Markets pro rok 2008 uvádí 43procentní tržní podíl Avaya mezi pokročilými klienty FMC, což je o více než 16 procentních bodů před dodavatelem na druhém místě.

Avaya rovněž obdržela cenu Global Market Leadership Award pro rok 2009 od společnosti Frost and Sullivan pro trh podnikové FMC, k čemuž vedla úspěšnost řešení Avaya v tržním podílu, v růstu tržeb, v počtu instalací a v šířce produktového portfolia. „Avaya byla vždy v popředí inovací podnikových komunikací. Její slušné portfolio pro FMC, skládající se z mnoha mobilních možností a řešení, je výsledkem obchodní strategie orientované na zákazníka,“řekl Alaa Sayaad, analytik pro unifikovaného komunikace společnosti Frost and Sullivan.

Podnikovou mobilitu nazývá Frost and Sullivan jako „nejpřitažlivější prvek v oblasti unifikovaných komunikací“ a podnikové FMC definuje jako „jakoukoliv funkce, službu či výrobek, s nímž se lze propojit mobilní zařízení a podnikovou ústřednu PBX či síť WLAN a tím buď přidat nové funkce a aplikace nebo snížit náklady díky integraci kabelových a bezdrátových sítí“. Sledují se zejména pokročilá řešení FCM, která požadují lehkého klienta pro zajištění kontroly hovorů a funkcí ústředny PBX, jako jsou dostupnost na jediném čísle, jediná hlasová schránka, přístup do podnikového adresáře a větší integrace mobilních telefonů.

„Tato zpráva dokazuje, že Avaya rozumí rozvoji komunikačních nástrojů s ohledem na zajištění podnikových potřeb,“ řekl Simon Woollett, viceprezident pro unifikované komunikace společnosti Avaya. „V dekádě, kdy Avaya uvedla svého prvního podnikového mobilního klienta, vyrostl trh z pár dodavatelů na výrazně více než 100 a počet uživatelů se zvýšil z několika prvních uživatelů na milióny. I nadále dodáváme inovativní, bezpečné a spolehlivé komunikační aplikace, které řeší výzvy, jimž musí současné podniky čelit, a budeme to dělat i v budoucnosti.“

Zpráva vyzdvihuje Avaya jako aktuálního vůdce trhu v pokročilých klientech FMC a jako jednoho z jejich průkopníků. Základní produkty Avaya pro FMC sahají od Avaya Extension to Cellular, základního rozšíření ústředny PBX pro mobilní sítě, až po Avaya one-X® Mobile, klienta pro FMC s mnoha funkcemi a možnostmi unifikovaných komunikací. Jako klíčové prvky, které přispívají k vedoucí pozici Avaya, uvádí zpráva následující:

• schopnost řešení Avaya one-X Mobile podporovat hlavní operační systémy na trhu, včetně iPhone, RIM, Windows Mobile, Symbian, Palm a dalších;
  • pokročilé možnosti směrování hovorů, přítomnost kontrolovaná uživatelem, konferenční hovory a další jako rozšíření základního řešení PBX-to-cellular;
  • doplňkové aplikace pro Avaya one-X, jako jsou internetový softphone, technologie pro správu komunikačních nástrojů a vzkazů pomocí hlasových příkazů nebo pokročilý stolní klient pro unifikované komunikace;
  • podpora duálního režimu (wifi/mobilní připojení) přes členy Avaya DevConnect a sítě DiVitas a Agito Network;
  • partnerství s poskytovateli služeb, jako jsou AT&T’s Mobile Extension Service, včetně nabídky FMC a zlevněného mobilního volání.

Zpráva společnosti Frost and Sullivan odhaduje, že celosvětové příjmy pro pokročilá řešení FMC vzrostou o 486 procent mezi roky 2008 a 2007 . Dále Frost and Sullivan očekává, že složená roční míra růstu (CAGR) bude mezi lety 2008 a 2015 přibližně 61,4 procent pro tržby a 72,6 procent pro dodávky.

Meziroční růst trhu FMC se přisuzuje zájmům firem o snížení výdajů na mobilní volání, přičemž Frost and Sullivan odhaduje, že řešení FMC mohou snížit měsíční náklady na mobilní služby o 10 až 20 procent. Zvyšování produktivity rovněž zůstává mezi klíčovými prioritami pro ty společnosti, které přecházejí na řešení FMC.

O společnosti Avaya
Společnost Avaya je předním světovým dodavatelem podnikových komunikačních systémů. Poskytuje řešení Unified Communications, kontaktních center a související služby přímo i prostřednictvím partnerů předním firmám a organizacím celého světa. Podniky všech velikostí tak díky znalostem Avaya mohou zvýšit úroveň efektivity, spolupráce, zákaznických služeb i konkurences­chopnosti. Více informací naleznete na webových stránkách Avaya: http://www.ava­ya.com .

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Daňové úlevy s EET nestačí. Budou zdražovat

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny