AVG a MokaFive společně zabezpečují virtuální desktopy

[Tisková zpráva] První integrované řešení, které automaticky chrání bezpečnost virtuálních prostředí

Amsterdam a Redwood, Kalifornie – 24. srpna 2010 – AVG Technologies, výrobce nejpopulárnějšího volně dostupného antivirového softwaru, dnes oznámil vznik partnerství s MokaFive™, firmou zabývající se řízením virtuálních desktopů. Tato spolupráce vnáší důležitý bezpečnostní prvek na trh virtuálních desktopů, a to zejména proto, že počet firem přistupujících k virtualizaci desktopů z důvodu zajištění větší bezpečnosti při užívání soukromých počítačů pro pracovní účely a při práci z domova neustále roste.

Spojením AVG a MokaFive vzniká první řešení pro bezpečné virtuální desktopy, které může být instalováno přímo na počítač koncového uživatele. Toto řešení umožňuje spotřebiteli chránit svůj vlastní počítač a zároveň zajišťuje bezpečí citlivých firemních údajů.

Vzhledem k neustálému navyšování počtu virtuálních desktopů a jejich očekávanému nárůstu na 49 milionů jednotek v roce 2013 (Gartner, březen 2009) přináší jejich zabezpečení nové výzvy. AVG, jejíž antivirový software používá nejvíce spotřebitelů na celém světě, celkem 110 milionů, je nyní se svými klientskými řešeními ve výhodné pozici. AVG může nově chránit také virtuální prostředí na počítačích a noteboocích. Miliony zákazníků již svěřily zabezpečení svých počítačů do rukou AVG a od této chvíle mohou uživatelé využít stejného zabezpečení i pro virtuální desktopy „Live PC“ od MokaFive. AVG díky tomuto novému partnerství upevňuje svou pozici a rozšiřuje svou působnost ochrany – zabezpečuje jak skutečné počítače, tak i jejich virtuální prostředí.

„Virtuální desktopy jsou budoucnost a AVG usiluje o to, být v první linii integrovaných bezpečnostních řešení pro uživatele,“ řekl J. R. Smith, prezident a CEO AVG Technologies. „Jakožto světový lídr v poskytování bezpečnostních nástrojů jsme velmi potěšeni partnerstvím s MokaFive při poskytování ochrany virtuálních desktopů, které se de facto stávají počítačovým prostředím koncových uživatelů.“

„MokaFive je i nadále lídrem na trhu virtuálních desktopů díky tomu, že rozšiřuje bezpečnostní rozměr podnikání i na soukromé počítače,“ řekl Dale Fuller, CEO MokaFive. „MokaFive a mnohokrát oceněný antivir AVG nyní umožňují firmám, aby jejich zaměstnanci mohli pracovat z domova nebo v práci na vlastním osobním počítači, a to bez jakýchkoliv bezpečnostních kompromisů.“

Dostupnost:
Antivirus od AVG je nejnovější bezpečnostní prvek obsažený v MokaFive Suite, zajišťující bezpečnost virtuálních desktopů na jakémkoliv počítači bez ohledu na to, zda jde o Macintosh nebo Windows. Pro bližší informace o jeho dostupnosti a výhodách navštivte www.mokafive.com nebo kontaktujte sales@mokafive.com.

Odkazy:

• Pro aktuální zprávy sledujte AVG na Twitteru: http://twitter­.com/officialAV­Gnews
  • Nové trendy a analýzy ze světa bezpečnosti sledujte na AVG blozích http://blogs.av­g.com
  • Staňte se fanouškem stránky AVG na Facebooku: http://www.fa­cebook.com/AV­GFreeCZ

O společnosti AVG Technologies
www.avg.cz
AVG Technologies je přední mezinárodní poskytovatel bezpečnostních řešení. Produkty se značkou AVG chrání před stále rostoucím objemem různých typů škodlivého kódu 110 milionů počítačů v domácnostech i firmách v celkem 170 zemích světa. Společnost se sídlem v nizozemském Amsterdamu má téměř dvě desetiletí zkušeností s bojem proti internetovému zločinu a také jednu z nejmodernějších laboratoří pro detekci internetových hrozeb. AVG Technologies nabízí i volně dostupnou verzi, kterou lze bezplatně stáhnout z internetu a umožňuje tak začínajícím uživatelům získat základní antivirovou ochranu. Zvýšit úroveň bezpečnosti ve verzi pro jednoho nebo více uživatelů je jednoduché a bez velkých nákladů. Společnost disponuje celosvětovou sítí téměř 6 000 prodejců, partnerů a distribučních týmů včetně Amazon.net, CNET, Cisto, Ingram Micro, Play.com, Wal-Mart a Yahoo!

O společnosti MokaFive
Společnost MokaFive vyvinula průlomový produkt, který využívá nejnovějších objevů v počítačové technologii k zásadní změně způsobu, jakým firmy kontrolují a řídí své zaměstnance k dosažení snížení nákladů, snížení rizika a uspořádání podnikání. Pro více informací navštivte www.mokafive.com.

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

DigiZone.cz: Placené VoD a obsah zdarma

Placené VoD a obsah zdarma

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Vitalia.cz: Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách

Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy