AVG Technologies CZ prodlužuje soutěž pro studenty o stáž v kalifornském Silicon Valley

23. 6. 2009

[Tisková zpráva] „Mysli a vyhraj“ tříměsíční stáž v americké pobočce AVG!

BRNO, Česká republika, 23. června 2009 – Společnost AVG Technologies CZ prodlužuje až do 30. listopadu 2009 termín soutěže pro studenty vysokých a vyšších odborných škol v České a Slovenské republice o nejlepší zpracování libovolného tématu z oblasti bezpečnosti IT.

Účastníci denního pomaturitního studia ve věku 18 až 30 let mohou přihlásit nejen své seminární či diplomové práce, ale i jakýkoli jiný původní materiál. Řešení mohou být softwarová, hardwarová i jejich kombinace. První cenou bude tříměsíční pracovní stáž v kalifornské pobočce AVG Technologies v Silicon Valley v roce 2010.

„Myslíme si, že je nutno posilovat spolupráci mezi vědou a výzkumem na straně jedné a komerční sférou na straně druhé. Stejně tak chceme nabídnout studentům projekty, které mají význam a seznámit je s reálnými potřebami průmyslu,“ řekl technický ředitel AVG Technologies Karel Obluk. „Naší snahou je vyhledat mezi studenty ty nejlepší a nabídnout jim možnost uplatnění i praktické zkušenosti, které by jinak získávali daleko obtížněji. Těm, kteří jsou zajímaví, hodně toho umí a mají touhu něco dokázat, můžeme navíc později nabídnout práci přímo u nás.“

Jaká témata mohou studenti přihlásit?
AVG Technologies CZ se rozhodla neomezovat soutěž pouze na oblast antivirové problematiky. Práce tedy mohou být zaměřeny nejen tímto směrem, ale také například na internetovou bezpečnost, bezpečnost a integritu dat, bezpečnost operačních systémů, síťovou bezpečnost, aplikační bezpečnost, biometrii, ochranu duševního vlastnictví, kryptologii, embedded systémy a mnoho dalšího. Fantazii se meze nekladou a předmětem zasílaných návrhů může být jakékoli nové inovativní či neobvyklé řešení z oblasti IT Security.

Podmínky soutěže
Výzkumné a vývojové centrum společnosti AVG Technologies CZ bude přijímat přihlášky do soutěže od 30. listopadu 2009 na emailové adrese staz@avg.com nebo písemně doporučeným dopisem na adresu společnosti s heslem „Internship“. Součástí přihlášky musí být abstrakt práce – dokument o rozsahu cca jedné strany A4, ve kterém uchazeč stručně popíše svůj návrh, jeho přínos a nezbytné kroky k praktické realizaci.

O výsledcích prvního kola soutěže budou studenti informováni do jednoho měsíce od přihlášení svého tématu. Vybrané abstrakty pak postoupí do druhého kola. V jeho průběhu musí studenti odevzdat teoretickou práci v rozsahu 40–60 stran. Její nezbytnou součástí bude i popis kroků, vedoucích k realizaci navrženého řešení. Výzkumné a vývojové centrum společnosti AVG Technologies CZ poskytne u vybraných projektů zázemí pro jejich realizaci.

Výhry
Jména tří výherců budou zveřejněna 1. 3. 2010 na webové stránce www.avg.cz/usa a výherci budou o výhře informováni ještě doporučeným dopisem. Hlavní cenou je tedy čtyřměsíční pobyt ve Spojených státech. Pobyt v souladu s podmínkami programu „Work&Travel“, poskytovaného společností Student Agency, představuje tříměsíční stáž v americké pobočce společnosti AVG v kalifornském Silicon Valley a dalších 30 dní určených k cestování po Spojených státech. AVG Technologies CZ uhradí veškeré náklady spojené s vyřízením víz, pojištěním, letenkou a mzdou. Druhou cenou je notebook Apple (model roku 2010) a třetí výherce obdrží přístroj Blackberry (taktéž model roku 2010).

O společnosti AVG Technologies:
AVG Technologies je přední mezinárodní poskytovatel bezpečnostních řešení. Produkty se značkou AVG chrání před stále rostoucím objemem různých typů škodlivého kódu 80 milionů počítačů v domácnostech i firmách, celkem ve 167 zemích světa. Společnost se sídlem v nizozemském Amsterdamu má téměř dvě desetiletí zkušeností s bojem proti kybernetickému zločinu a také jednu z nejmodernějších laboratoří pro detekci internetových hrozeb. AVG Technologies nabízí i volně dostupnou verzi, kterou lze bezplatně stáhnout z internetu, a dovoluje tak začínajícím uživatelům získat základní antivirovou ochranu. Zvýšit úroveň bezpečnosti ve verzi pro jednoho či více uživatelů lze pak snadno a bez velkých nákladů. Společnost disponuje celosvětovou sítí téměř 6000 prodejců, partnerů a distribučních týmů včetně Amazon.net, CNET, Cisto, Ingram Micro, Play.com, Wal-Mart a Yahoo!. Další informace naleznete na stránkách společnosti www.avg.cz.

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?