AVG Threat Labs nabízí zdarma unikátní bezpečnostní detekční nástroj

3. 9. 2010

[Tisková zpráva] Amsterdam, 2. září 2010 – Společnost AVG Technologies, výrobce nejpopulárnějšího volně dostupného antivirového programu na světě, dnes oznámila dostupnost limitované beta verze svého nového on-line nástroje AVG Threat Labs. Jedná se o unikátní portál, který poskytuje uživatelům informace o internetových hrozbách získaných pomocí AVG LinkScanneru od téměř sto milionů svých uživatelů.

Všichni, kteří mají nainstalovaný AVG Antivirus, jehož součástí je i LinkScanner, jsou v reálném čase chráněni proti malwarovým útokům, šířeným z internetových stránek. Hrozby jsou díky tomu zablokovány ještě dříve, než se stránka načte do prohlížeče. Portál Threat Labs tento unikátní software doplňuje a nabízí uživatelům možnost po zadání jakékoli URL adresy vyhledat více informací o potenciálních hrozbách, které se mohou pod daným odkazem skrývat. Dokonce i uživatelé, kteří nemají nainstalovaný antivirový program AVG nebo jej aktuálně nemají aktivovaný, mohou Threat Labs plně využívat a těžit z jeho předností. Mezi ty hlavní patří okamžitý přístup k podrobným statistikám o rizicích, kterými stránky v minulosti i současnosti hrozí. AVG Threat Labs rozšiřuje samotné možnosti volně dostupného antivirového programu AVG Free a doplňuje unikátní koncept společnosti „People Powered Protection“.

“Naším cílem je nabídnout koncovým uživatelům ochranu před internetovými hrozbami,“ uvádí J. R. Smith, generální ředitel AVG Technologies, a dodává: „Threat Labs přesně dokreslují naší strategii „People Powered Protection“ a tím i to, v čem se AVG liší od ostatních společností nabízejících bezpečnostní software. Proti stále se šířícím internetovým hrozbám stavíme naše produkty, které začínají u standardních antivirových nástrojů až po nejnovější prostředky ochrany v rámci sociálních médií.“

Představení finální verze Threat Labs pro domácí uživatele je plánováno na konec září 2010. Portál tak doplní sadu bezpečnostních nástrojů AVG Internet Security a pomůže téměř stomilionové celosvětové komunitě bojovat proti internetovým hrozbám.

Beta verze AVG Threat Labs je dostupná na adrese http://www.av­gthreatlabs.com/si­tereports. AVG Free a LinkScanner jsou bezplatně dostupné ke stažení na AVG Download nebo na www.download.com.

Odkazy

• Pro aktuální zprávy sledujte AVG na Twitteru: http://twitter­.com/officialAV­Gnews
  • Nové trendy a analýzy ze světa bezpečnosti sledujte na AVG blozích http://blogs.av­g.com
  • Staňte se fanouškem stránky AVG na Facebooku: http://www.fa­cebook.com/AV­GFreeCZ

O společnosti AVG Technologies
www.avg.cz
AVG Technologies je přední mezinárodní poskytovatel bezpečnostních řešení. Produkty se značkou AVG chrání před stále rostoucím objemem různých typů škodlivého kódu 110 milionů počítačů v domácnostech i firmách v celkem 170 zemích světa. Společnost se sídlem v nizozemském Amsterdamu má téměř dvě desetiletí zkušeností s bojem proti internetovému zločinu a také jednu z nejmodernějších laboratoří pro detekci internetových hrozeb. AVG Technologies nabízí i volně dostupnou verzi, kterou lze bezplatně stáhnout z internetu a umožňuje tak začínajícím uživatelům získat základní antivirovou ochranu. Zvýšit úroveň bezpečnosti ve verzi pro jednoho nebo více uživatelů je jednoduché a bez velkých nákladů. Společnost disponuje celosvětovou sítí téměř 6 000 prodejců, partnerů a distribučních týmů včetně Amazon.net, CNET, Cisto, Ingram Micro, Play.com, Wal-Mart a Yahoo!

Vitalia.cz: Láska na vozíku: Přitažliví jsme pro tzv. pečovatelky

Láska na vozíku: Přitažliví jsme pro tzv. pečovatelky

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

DigiZone.cz: Flix TV má set-top box s HEVC

Flix TV má set-top box s HEVC

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky