AVG přichází na pomoc: záchranné Boot-up CD zdarma

[Tisková zpráva] AMSTERDAM, 24. března, 2010 – Společnost AVG Technologies, výrobce světově nejpopulárnějšího volně dostupného antivirového programu pro nekomerční účely, dnes představila další z volně dostupných produktů. AVG Rescue CD, dosud součást produktové řady pro malé podniky, se používá ke zotavení počítačů, které nejsou schopny startu nebo jsou infikovány natolik, že nejsou schopny běžného provozu. Firma nyní dává k dispozici Rescue CD všem zákazníkům (včetně těch, kteří používají volnou edici AVG Free). Produkt lze stáhnout na jakékoli CD nebo USB, následně vložit do poškozeného počítače a použít jako oživovací disk.

Tato nabídka v sobě obsahuje všechny základní nástroje pro uživatele, včetně:

• Komplexní sady administračních nástrojů
  • Nástrojů pro léčbu systému od virů a spyware útoků
  • Vhodné léčby operačního systému Windows
  • Schopnosti provést čistý start z CD

Při problémech se startem se software poškozeného počítače, používajícího AVG Rescue CD, automaticky připojí na všechny pevné disky počítače a proskenuje je proti virům a malware. Rescue CD také automaticky navrátí do počítače bezpečné síťové připojení. Pokročilí uživatelé mohou využít aplikaci Windows Registry editor, TestDisk pro záchranu smazaných dat, smazaných souborů a ztracených částí, vyhledávač navigačních dokumentů a Ping tool pro jednoduchou diagnostiku sítě. AVG Rescue CD je bootovací funkce založená na Linuxu s již integrovaným základním bezpečnostním softwarem AVG. AVG Rescue CD je možné stáhnout zdarma na stránkách AVG http://www.av­g.com/us-en/avg-rescue-cd a vypálit na jakékoli CD, DVD nebo jej lze uložit přímo na USB disk.

Odkazy

• Pro aktuální zprávy sledujte AVG na Twitteru: http://twitter­.com/officialAV­Gnews
  • Nové trendy a analýzy ze světa bezpečnosti sledujte na AVG blozích http://blogs.av­g.com
  • Staňte se fanouškem stránky AVG na Facebooku: http://www.fa­cebook.com/av­gfree

O společnosti AVG Technologies
www.avg.cz
AVG Technologies je přední mezinárodní poskytovatel bezpečnostních řešení. Produkty se značkou AVG chrání před stále rostoucím objemem různých typů škodlivého kódu 110 milionů počítačů v domácnostech i firmách celkem ve 170 zemích světa. Společnost se sídlem v nizozemském Amsterdamu má téměř dvě desetiletí zkušeností s bojem proti kybernetickému zločinu a také jednu z nejmodernějších laboratoří pro detekci internetových hrozeb. AVG Technologies nabízí i volně dostupnou verzi, kterou lze bezplatně stáhnout z internetu, a dovoluje tak začínajícím uživatelům získat základní antivirovou ochranu. Zvýšit úroveň bezpečnosti ve verzi pro jednoho či více uživatelů lze pak snadno a bez velkých nákladů. Společnost disponuje celosvětovou sítí téměř 6000 prodejců, partnerů a distribučních týmů včetně Amazon.net, CNET, Cisto, Ingram Micro, Play.com, Wal-Mart a Yahoo!