AVIA vylepšuje podporu prodeje s řešením Infor

16. 4. 2009

[Tisková zpráva] AVIA ASHOK LEYLAND MOTORS spustila ve spolupráci s S&T CZ nový informační systém pro své prodejce a partnery na bázi Infor ERP MAX+

PRAHA – 15. dubna 2009 – Společnost Infor dnes oznámila, že tradiční český výrobce lehkých nákladních aut AVIA ASHOK LEYLND MOTORS s.r.o. v úzké spolupráci se svými dodavateli informačních technologií, firmami S&T CZ s.r.o. a Your System s.r.o., dokončil a uvedl do provozu nový systém pro konfiguraci a objednávání vozů, prodej náhradních dílů a poprodejní servis. Systém je založen na implementované nové verzi produktu Infor ERP MAX+ s využitím specifických nadstaveb na bázi moderních webových technologií a přímé komunikace mezi informačními systémy (B2B).

Řešení Infor umožnilo společnosti AVIA zavést nový způsob grafické konfigurace a objednávání vozů přímo přes webovské stránky www.avia.cz, což znamená nejen pozitivní změnu pro dealery, ale má zásadní dopady i na tvorbu technické a výrobní dokumentace vozů a zejména do výrobních procesů firmy. Ke zvládnutí změn a podpoře těchto procesů přispívají i souběžně realizované projekty využití čárových kódů rovněž ve spolupráci s S&T.

„Investice do řešení Infor ERP MAX+ a souvisejících IT projektů přispějí ke zlepšení komunikace s dealery, k vyšší kvalitě a rychlejší výměně informací s partnery i uvnitř firmy,“ řekl Ing. Tomáš Jiřička, finanční ředitel AVIA ASHOK LEYLAND MOTORS. „Nové řešení nám umožní zefektivnit podporu prodeje, zlepšit plánování a řízení, a zvýšit úroveň služeb našim zákazníkům.“

„Zejména v současné době hledají výrobní společnosti ve střední Evropě účinné IT nástroje vedoucí k zefektivnění výrobních a obchodních aktivit,“ řekl Wolfgang Kobek, viceprezident Infor Central Europe. „Kombinace rychlé návratnosti investic do ERP řešení Infor a hluboké specifické expertízy se zkušeností našeho implementačního partnera, společností S&T, činí ze současné nabídky Infor ERP MAX+ ideální řešení pro zákazníky typu AVIA.“

Infor ERP MAX+ je vyspělým řešením pro podporu řízení sériové i kusové diskrétní výroby a pro jejich kombinace. Poskytuje vysoce integrované nástroje pro řízení výrobních aktivit, plně pokrývá i všechny ostatní oblasti s důrazem na integraci firem do dodavatelských řetězců a komunikaci na postavené na webových technologiích. Obzvláště silnou pozici si získal především u firem v automobilovém průmyslu a u výrobců obráběcích strojů.

O AVIA Ashok Leyland Motors
Avia vznikla v roce 1919 jako firma pro opravy a výrobu letadel. V šedesátých letech minulého století se podnik přeorientoval na automobilovou výrobu. Produkce dosáhla vrcholu v roce 1987, kdy v Avii vyrobili 18 946 lehkých nákladních automobilů. Po roce 1989 následovalo složité období provázené útlumem produkce a změnami vlastníků, technický rozvoj však pokračoval. V roce 2005 ovládla Avii firma Odien Capital Partners, která ji restrukturali­zovala. Automobilová divize se na podzim roku 2006 stala součástí indického koncernu Ashok Leyland, pro nějž jde o první krok k průniku do Evropy. Ashok Leyland má v Indii pět výrobních závodů, které zaměstnávají asi 12 tisíc lidí.

O S&T CZ s.r.o.
Společnost S&T CZ je jedním z deseti největších systémových integrátorů v České republice. Firma je součástí nadnárodní skupiny S&T AG, předního evropského dodavatele IT řešení a služeb zastoupeného ve 22 zemích. Centrála nadnárodní skupiny S&T sídlí v Rakousku, a to ve Vídni. S&T CZ navrhuje, dodává a provozuje informační systémy a poskytuje řešení a služby v oblasti informačních technologií. Zaměřuje se zejména na výrobní podniky a utility, finanční instituce, obchodní organizace a veřejnou správu.

O společnosti Infor
Infor vyvíjí či získává formou akvizic funkčně bohatá softwarová řešení postavená na specifických zkušenostech tisíců odborníků a kontinuálně je zlepšuje prostřednictvím inovací, rychlejších implementací, globální dostupnosti a flexibilních možností pořízení. Během několika málo let se Infor stal jedním z největších poskytovatelů podnikového softwaru na světě. Více informací lze nalézt na www.infor.com či na http://cz.infor­.com.

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem