Belgický mobilní operátor BASE svěřil outsourcing provozních a servisních služeb společnosti Alcatel

Paříž, 1. září 2004 – Společnost Alcatel získala smlouvu v hodnotě několika desítek milionů EUR na několikaletou externí spolupráci s belgickým mobilním operátorem BASE, který je 100% dceřinnou společností KPN Mobile. Společnost BASE tímto kontraktem, který vstoupí v platnost dne 1. října 2004, outsourcuje služby provozu a údržby své sítě.

Díky převedení péče o provoz a údržbu na externí firmu přestane společnost BASE provozovat samotnou síť, ale stane se flexibilním a dynamickým hráčem na belgickém trhu, který se soustředí na své zákazníky a zároveň bude zvyšovat ziskovost. Společnost Alcatel navíc zajistí budoucí rozvoj sítě a umožní tak společnosti BASE nabízet moderní zákaznické služby a podporovat v nadcházejících letech vlastní růst. V rámci smlouvy bude společnost Alcatel provozovat a udržovat mobilní síť společnosti BASE obsluhující 1,4 miliónu účastníků a současně převezme centrum řízení sítě a oddělení pro údržbu sítě v terénu společnosti BASE s celkovým počtem 50 zaměstnanců.

Smlouva je dalším krokem společnosti BASE ve strategii snižování nákladů a zvyšování flexibility, jejímž cílem je plné zaměření se na poskytování služeb zákazníkům a zároveň na budování flexibilní organizace na bázi modelu štíhlého ale silného podniku. Ve společnosti Alcatel našla BASE zkušeného partnera v poskytování servisních služeb, který je připraven převzít i část zaměstnanců.

Alcatel využije synergií, které vytváří u jiných podobných zakázek na úrovni údržby sítě i na provozní úrovni. Smlouva potvrzuje postavení společnosti Alcatel jako předního světového poskytovatele externích, outsourcovaných služeb provozování a údržby sítí.

O společnosti BASE

BASE n.v./s.a. je 100% dceřinnou společností KPN Mobile. KPN Mobile se orientuje na rozvoj hlasových a datových služeb v Německu (E-Plus), Nizozemí a Belgii (BASE). KPN Mobile je divizí společnosti Koninklijke KPN NV. Ke konci druhého čtvrtletí roku 2004 měla společnost BASE 1.437.000 zákazníků a tržní podíl přes 16%. Společnost má hlavní sídlo v Bruselu a zaměřuje se na specifické tržní segmenty díky na míru šitým nabídkám služeb.

O společnosti Alcatel

Společnost Alcatel poskytuje komunikační řešení umožňující provozovatelům, poskytovatelům služeb a podnikům po celém světě dodávat jejich zákazníkům či zaměstnancům hlasový, datový a multimediální obsah a služby. Alcatel si udržuje vedoucí pozici v oblasti pevných a mobilních širokopásmových sítí, aplikací a služeb a přináší tak svým zákazníkům přidanou hodnotu. Společnost dosáhla v roce 2003 objemu prodeje 12,5 miliardy EUR a působí ve více než 130 zemích světa.

O divizi Integrations and Services společnosti Alcatel

Společnost Alcatel nabízí komplexní portfolio služeb všem telekomunikačním operátorům (pevných i mobilních linek) a dále společnostem působícím v průmyslu a veřejném sektoru. Společnost Alcatel je schopna převzít odpovědnost – jak na lokální, tak na celosvětové úrovni – za část čí veškeré činnosti týkající se projektování sítí, výstavby, integrace systémů a OSS, zavádění, provozu a údržby existujících sítí. Společnost Alcatel je dnes předním dodavatelem outsourcingových služeb pro telekomunikační sítě, bez ohledu na druh v síti instalovaných technologií či jejich původním dodavateli. Alcatel s více než 20 existujícími kontrakty tohoto typu služby stojí jasně v popředí rostoucího tržního segmentu.

Kontakt: David J. Wodinský, Alcatel Czech, press@alcatel.cz, 281 080 111

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

DigiZone.cz: Kanál TA3 HD zahájil vysílání

Kanál TA3 HD zahájil vysílání

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

DigiZone.cz: Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

Perspektivy TV v roce 1939 podle časopisu Life

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech