Bell Technology oznamuje uzavření dohody o přímé distribuci zapisovacích médií JVC

10. 9. 2009

[Tisková zpráva] Dohoda zahrnuje dovoz a distribuci zapisovacích medií JVC, tedy produktové portfolio divize JVC Advanced Media EUROPE GmbH

Praha, 9. září 2009 – společnost Bell Technology spol. s r.o. se stala přímým dovozcem a distributorem japonských médií značky JVC pro český a slovenský trh. Stávající portfolio produktů rozšíří výrobky předního světového výrobce elektroniky o produkty z oblasti zapisovacích CD, DVD a Blu-ray médií.

Současná značková média JVC přinášejí technologie hned dvou předních světových společností. V říjnu 2008 byla totiž založena společnost Victor Advanced Media (VAM), která spojila know-how do té doby samostatných firem Victor Company of Japan, Ltd. (JVC – divize médií) a Taiyo Yuden Co., Ltd. (Taiyo Yuden), předních světových výrobců paměťových médií.

Původní divize médií JVC byla průkopníkem vývoje a výroby anorganických součástí optických disků, v poslední době se zaměřovala zejména na výrobu DVD médií pro koncové uživatele a udávala technologický směr v oblasti optických disků a magnetických pásek.

Taiyo Yuden je naopak vůdčí společností ve výzkumu a vývoji organických technologií používaných při výrobě optických disků. Optické disky z produkce společnosti Taiyo Yuden jsou všeobecně považovány za nejkompatibilnější a nejspolehlivější média na světě a výrobci hardwaru je používají jako měřítko kvality pro své vlastní výrobky. Specializací firmy Taiyo Yuden se díky tomu stal zejména profesionální firemní trh.

Společnost Taiyo Yuden je průkopníkem výroby CD-R médií, jako první na světě vyrobila média typu DVD±R 16×, vlastní mnoho patentů v této oblasti a její záznamová média využívá pro archivaci dat řada velkých světových firem či státní archívy. Díky spojení obou firem nabízí VAM aktuálně patenty a unikátní řešení obou původních firem pod jediným společným brandem JVC.

Prémiová média JVC jsou vyráběna nejmodernějšími technologiemi s použitím řady patentů výhradně v Japonsku, díky čemuž nabízejí nejvyšší možnou kvalitu a kompatibilitu s mechanikami všech výrobců. Tato media také nabízejí i speciálně vyztužený povrch, odolnější nejen proti mechanickému poškození, ale rovněž proti nepříznivým vlivům prostředí.

Při dodržení všech základních podmínek doporučených firmou JVC pro používání, uskladnění a manipulaci jsou její značková média schopna uchovat si bezpečnou čitelnost dat po velmi dlouhou dobu (CD-R média až 100 let a DVD±R média až 50 let). Zejména tato vlastnost činí média JVC velmi výjimečnými a vhodnými pro dlouhodobou spolehlivou archivaci dat. Všech těchto vlastností je dosaženo díky užití patentovaných technologií a vysoce kvalitním výrobním procesům se značkou MADE IN JAPAN.

Mottem společnosti VAM jsou tři základní předsevzetí: vysoký výkon pro čtení i zápis u všech vyráběných médií zároveň s jejich 100% kompatibilitou ve všech dostupných zařízeních pro čtení a zápis dat, garance vysoké kvality dlouhodobě archivovaných dat, a vysoce konkurenceschopná cena. Návrhy designu, výrobní strategie a vývoj nových technologií se odehrává „in-house“ přímo ve společnosti VAM, při výrobním procesu pak pracovníci společnosti VAM zajišťují přísnou výrobní kontrolu počínaje použitými materiály a konče ověřováním kvality výstupních médií. Minimální ztrátovosti a omezení lidských chyb při výrobě je zajištěno maximální automatizací výrobního procesu.

„Velmi nás potěšilo, že si japonská centrála společnosti VAM vybrala pro distribuci svých paměťových médií JVC právě naši společnost,“ řekl Martin Motl, obchodní a marketingový ředitel společnosti Bell Technology. „Dále tak pokračujeme v naší dlouhodobé obchodní strategii dodávat na český a slovenský trh produkty silných světových značek se zaměřením na nejvyšší kvalitu. JVC média navíc velmi dobře doplní naše stávající portfolio japonských archivačních médií Taiyo Yuden a vlastní značky medií vyšší střední třídy Emgeton.“

Současné portfolio médií JVC zahrnuje tradiční média typu CD-R, DVD+R, DVD-R, DVD-R DL a DVD±RW, stejně jako nejnovější Blu-ray disky typu BD-R a BD-RE. V nabídce nechybí ani speciální profesionální řada potiskovatelných medií s vlastní patentovanou printablovou bílou barvou v kvalitě PHOTO GRADE. Přehled médií aktuálně distribuovaných na českém trhu lze najít v souhrnném přehledu na webu obchod.bell-technology.cz.

Datové nosiče značky JVC budou distribuovány prostřednictvím vybraných sítí hypermarketů, autorizovaných distributorů, kamenných obchodů a internetových prodejců v nejbližší době.

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život