BenQ představuje digitální projektor SP920 se svítivostí 6000 ANSI lumenů

29. 10. 2008

[Tisková zpráva] Praha, 29. 10. 2008 - Společnost BenQ představila svůj nový digitální projektor SP920 s rozlišením XGA (1024 x 768 pixelů) a ultra vysokou svítivostí 6000 ANSI lumenů. Při svých prezentacích již nikdy nebudete muset zhasínat světla, neboť BenQ SP920 bez problémů zvládne promítání i při intenzivním světle, ať již v zasedací místnosti nebo ve velké posluchárně. Model SP920 však kromě špičkové úrovně svítivosti nabízí i ostrý kontrast 2000:1 a kompletní řadu užitečných funkcí – mezi nimi i BrilliantColor™, UNISHAPE pro zlepšení kvality obchodních prezentací a systém Creston umožňující komplexní řešení pro centrální řízení.

Projektor SP920 vybavený dvěma lampami nabízí tři režimy svícení, a tak jej lze nasadit ve velkých halách stejně dobře jako ve středně velkých či menších místnostech. Jasný a čistý obraz ve velkých místnostech nebo posluchárnách zajistí svítivost 6000 ANSI lumenů při použití obou lamp v režimu Normal. Hospodárný režim Eco s dvěma lampami pak nabízí svítivost 4800 ANSI lumenů při prezentacích ve středně velkých přednáškových místnostech. Pro běžné prostředí pak postačí svítivost 3000 ANSI lumenů s jednou lampou v režimu Normal. V tomto případě slouží druhá lampa pouze jako záložní – sníží se tím spotřeba elektřiny při současném prodloužení životnosti lampy.

Model SP920 je určen k prezentacím v místnostech bez zatemnění. Používá technologii UNISHAPE, která zaručuje jasnější obraz s bohatším podáním barev a vyšším kontrastem. Díky technologii UNISHAPE je SP920 schopen eliminovat pokles jasu vhodnou úpravou světelné intenzity lampy, synchronně s barevným kolečkem. Výsledkem je zvýšení jasu obrazu o 40 % a zdůraznění konkrétních barev v závislosti na příslušném režimu nastavení.

Čipset DLP® BrilliantColor™ použitý v modelu SP920 efektivně vykresluje barvy na plátno, zaručuje vyšší jas a výtečný kontrast, pro který je typická hluboce černá barva a jasnější bílá. Funkce nezávislého nastavení barev umožňuje samostatnou regulaci červené, zelené, modré, azurové, purpurové a žluté barvy k jemnému doladění barevných odstínů a sytosti.

Integrované řešení od společnosti Crestron slouží ke zjednodušení instalace, praktického používání, údržby i rozšiřitelnosti. Systém Crestron jde daleko nad rámec dotykového panelu a řídicího systému a stává se zcela komplexním řešením pro centrální řízení, správu a prezentování informací. Uživatelé mohou řídit (ručně i automaticky) světla, závěsy, promítací plátna, termostaty i audio a video zařízení – vše prostřednictvím intuitivního dotykového panelu se snadným ovládáním, dálkové nebo uživatelsky upravené klávesnice. Soustřeďte se na obsah prezentace, o technologie se postará systém Crestron.

Nový model BenQ projektoru, SP920, stojí 75 400Kč bez DPH

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Lupa.cz: Propustili je z Avastu, už po nich sahá ESET

Propustili je z Avastu, už po nich sahá ESET

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

DigiZone.cz: Flix TV má set-top box s HEVC

Flix TV má set-top box s HEVC

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?