BenQ představuje šest nových projektorů, jež jsou určeny pro vzdělávání

3. 9. 2009

[Tisková zpráva] Kupující oceňují zejména snadnou údržbu, učitelé pak prvky určené pro výuku

Praha, 2. září 2009 – Společnost BenQ, přední světový výrobce DLP® projektorů, obohacuje sektor vzdělávání o důmyslnou řadu nových modelů, která si zaslouží pozornost zejména ze strany vyučujících a ředitelů škol. Nové vzdělávací projektory od BenQ snižují školám celkové náklady na provoz a šetří jejich rozpočty, a to zejména díky snadné a levné údržbě, dlouhodobé bezporuchovosti nebo jednoduchému a bezpečnému použití v oblasti školství.

Mezi chytré prvky charakteristické pro tuto řadu patří například bezfiltrová technologie, inteligentní systém péče o lampu, nízká úroveň hlučnosti (nejnižší v celém odvětví), kvalitní chlazení, zvýšená mechanická odolnost lamp a ochrana zraku před poškozením. Šestice modelů zaměřených primárně na oblast vzdělávání se dostane do prodeje již velice brzy. Svým zacílením nová řada produktů zcela pokrývá všechny možné školní scénáře, z nichž můžeme jmenovat například projektory pro ultra krátké projekční vzdálenosti, jež mohou plnit roli interaktivních tabulí. Dále nechybějí 3D projekční schopnosti pro zpestření výuky, podpora funkce Crestron® RoomView® LAN (Local Area Network) pro snadnou správu více projektorů nebo rozlišení XGA pro maximální univerzálnost použití. Nové modely s označením MP626, MP670, MP776, MP777 budou v prodeji od poloviny října. Model pro krátkou projekční vzdálenost MP776 ST za cenu 29.999 Kč bez DPH bude dostupný v průběhu září a MP772 ST za cenu 24.900 Kč bez DPH je již v prodeji.

Jasná volba pro nákupčí
Pro pracovníky, kteří rozhodují o nákupech v oblasti vzdělávání, jsou nové modely projektorů od BenQ jasnou volbou, hlavně pokud jde o poměr výkonu k pořizovací ceně. DLP projektory od společnosti BenQ se vyznačují velmi nízkými náklady na provoz – například hermeticky uzavřené tělo zařízení šetří finanční prostředky tím, že omezuje nutnost častých výměn a čištění filtru, chrání zařízení proti prachu a zajišťuje tak konzistentní a přesné barvy, které nikdy nevyblednou. Životnost přístroje (včetně životnosti lampy) prodlužuje také exkluzivní inteligentní systém péče o lampu realizovaný například neustálou kontrolou její provozní teploty. Prvky správy a ochrany zařízení, které jsou důležité zejména pro správce rozsáhlejších školních sítí, zajišťuje již zmíněný Crestron® RoomView® LAN v kombinaci se zabezpečením projektoru pomocí hesla. Instituce vybavené jakýmkoliv projektorem z nové řady Education Series (standardně dodávány se software RoomView Express) jsou v rámci sítě Crestron schopny kontrolovat a spravovat až 250 projektorů a dalších zařízení jako jsou plátna, prvky zatemnění, osvětlení apod. Z jednoho jediného počítače tak mohou uživatelé jednotlivě či hromadně sledovat i ovládat všechny zasíťované projektory MP776 ST. Tímto způsobem lze kontrolovat například přítomnost projektorů, provádět jejich vypínání, zapínání a změnu pohotovostních módů nebo realizovat vzdálenou IT podporu. Kupující potěší rovněž nízká spotřeba projektorů BenQ (méně než 1 W v pohotovostním režimu) a jednoduchá instalace (automatické nastavení, integrované reproduktory, rozšířené možností připojení a výborné parametry zoomu).

Jasná volba pro učitele
Nové projektory si bezesporu získají respekt také u samotných učitelů – byly totiž vybaveny vlastnostmi, které mají sloužit primárně jejich potřebám. Všech šest modelů je schopno 3D stereoskopické výuky – novinky v oblasti vzdělávání, jež má za úkol vylepšit kvalitativní parametry vyučování a schopnosti zapamatování u studentů. Tohoto efektu lze dosáhnout díky vizuálnímu zpodobnění komplexní látky v předmětech, jako je anatomie, geometrie, biologie nebo dokonce historie. Výuka je taktéž zefektivněna díky technologiím vylepšeného zpracování obrazu, mezi něž patří například BrilliantColorTM, VIDI TM a v neposlední řadě také modernizované barevné kolečko. Výjimečně bohaté odstíny podporují představivost žáků při sledování videa a obrázků, u prostého textu a komplexních grafů je navíc dosaženo vynikající čitelnosti dokonce i ze zadních řad třídy. Všechny modely se vyznačují vynikajícím rozlišením 1024×768 pixelů (XGA), nejnižší úroveň hluku dostupná na trhu zase ulehčuje vyučujícímu výklad a zajišťuje vyšší soustředěnost studentů. Co se týče bezpečnosti provozu, nabízejí nové modely projektorů BenQ znatelně nižší teploty než konkurence a pochlubí se prvky ochrany lampy proti poškození. K dispozici jsou zde také produkty určené pro krátké projekční vzdálenosti, které lze umístit blíže k promítacímu plátnu, což přispívá k vyššímu komfortu používání. Prvky rychlého nastavení, jako je automatická detekce zdroje, korekce barvy zdi, přednastavené režimy a automatické přizpůsobení, dodávají učiteli jistotu a vyšší úroveň komfortu při integraci technologie do vyučování.

Pro více informací o nové řadě projektorů Education Series navštivte prosím BenQ.cz.

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

120na80.cz: 5 poporodních problémů a jejich řešení

5 poporodních problémů a jejich řešení

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Prodává přes internet. Kdy platí zdravotko?

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...