BenQ uvádí DLP multifunkční projektor MP523

[Tisková zpráva] Nový projektor ocení hlavně domácnosti, malé firmy a školy, respektive všichni zákazníci, kterým jde o co nejlepší obraz za přijatelnou cenu. Uplatní se i všude tam, kde je málo místa.

Praha, 12. prosince 2008 – Známý výrobce projektorů BenQ oznámil, že uvádí do prodeje nový projektor MP523 z mainstreamové řady (Mainstream Series). Jde o model s širokým spektrem využití, který by měl své místo najít hlavně ve firmách při každodenních prezentacích, v domácnostech při promítání filmů a fotografií a ve školství, kde pomůže zmodernizovat metody výuky. Ostrý obraz s plnými barvami je ideální pro malé až středně velké místnosti. Projektor dosahuje vysokého maximálního kontrastu 2000:1 a světelného toku 2000 ANSI lm. Spolehlivost, malá velikost a dlouhá životnost lampy (4000 hodin v ekonomickém režimu) předurčuje MP523 pro každodenní intenzivní používání.

MP523 má oblíbené XGA rozlišení 1024×768 bodů, které si rozumí s naprostou většinou programů. Mnohostrannost projektoru dokládá, že může promítat na vzdálenost od 9 cm do 177 cm, vytvářený obraz má potom úhlopříčku od 75 cm do 770 cm. Hodí se tedy ideálně všude tam, kde je málo místa, respektive k častému přenášení, kdy není nutné vždy pečlivě hledat místo pro projektor, jak je tomu u modelů s dlouhou promítací vzdáleností. Přenášení je snadné i díky nízké hmotnosti 2,4 kg. Technologie BrilliantColor společnosti Texas Instruments zvětšuje až o 50 % jas obrazu a posiluje střední barevné tóny, takže projektor je vhodný nejen pro promítání prezentací, grafů či textu, ale je správnou volbou i pro filmy a fotografie.

MP523 obsahuje spoustu větších i menších vylepšení, která mají co nejvíce ulehčit jeho používání a údržbu. Řada přednastavených režimů umožňuje snadno přizpůsobit barvy a jas obsahu, a dosáhnout tak žádoucího výsledku při promítání. Mezi režimy jsou například speciální vhodné pro promítání kancelářských aplikací, filmů, sRGB pro standardní barvy, zvláště ve školách pak dojdou využití módy přizpůsobující se barvě podkladu, na kterou je promítáno. V případě potřeby je samozřejmě možné zvolit i vlastní nastavení.

MP523 je projektor vhodný pro co nejširší zákaznické spektrum, a jako takový nabízí snadné nastavení a údržbu a to za velmi konkurenční cenu. Vynikající lampu s životností až 4000 hodin provozu doplňuje snadná údržba bez přítomnosti filtru, který by vyžadoval pravidelné ruční čištění, to vše díky použité DLP technologii. Tím je projektor velmi vhodný i pro prašné prostředí, kde se jiné projektory zanášejí, a kvalita jejich obrazu rychleji klesá.

Uživatelé ocení i funkce a doplňky jako jsou automatické vypínání při nečinnosti, rychlé hledání vstupního zdroje, integrovaný reproduktor, propracované dálkové ovládání, manuální zoom, nativní poměr stran 4:3 s možností zvolit i 16:9 režimy, včetně kompatibility s HD video 1080i. Mezi vstupy jsou D-Sub, komponentní, kompozitní, S-Video, stereo 3,5 mm jack a RS232. Velmi užitečný je D-Sub výstup, díky němuž lze například k projektoru připojit monitor. Ten je přitom používat, i když je samotný projektor vypnutý.

DigiZone.cz: Placené VoD a obsah zdarma

Placené VoD a obsah zdarma

Podnikatel.cz: Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Chtějte údaje k dani z nemovitostí do mailu

Podnikatel.cz: Změny v cestovních náhradách 2017

Změny v cestovních náhradách 2017

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

120na80.cz: 5 nejčastějších mýtů o kondomech

5 nejčastějších mýtů o kondomech

DigiZone.cz: NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

NG natáčí v Praze seriál o Einsteinovi

Vitalia.cz: Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách

Pamlsková vyhláška bude platit jen na základkách

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

DigiZone.cz: Česká televize mění schéma ČT :D

Česká televize mění schéma ČT :D

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí