BenQ uvádí na trh novou řadu monitorů s dynamickým kontrastním poměrem

12. 6. 2008

[Tisková zpráva] Praha 11. 6. 2008 - Společnost BenQ oznámila, že rozšiřuje svoji produktovou řadu G o další dva modely LCD monitorů s označením BenQ G2000WD a G2400WD. Řada G nabízí uživatelům spolehlivé LCD monitory, a to od klasických 17" panelů s poměrem stran 4:3, až po širokoúhlé 24" monitory s poměrem stran 16:10. V rámci řady G jsou k dispozici kvalitní, cenově dostupné displeje poskytující širokou škálu moderních funkcí pro každodenní použití v práci i při zábavě.

Nové velkoformátové širokoúhlé displeje se zvlášť dobře hodí pro firemní informační systémy a finanční aplikace, systémy s více monitory a pro připojení k notebookům. Všechny modely disponují technologií dynamické změny kontrastního poměru, a přitom si zachovávají další charakteristické parametry řady G, jako např. reakční dobu 5 ms, technologii Senseye+Photo® Human Vision, certifikaci pro použití s Windows Vista® a také vynikající ekologické a ergonomické parametry.

Prémiové funkce, skvělý obraz
Nové modely série G implementují moderní technologie kvalitního zpracování obrazu, a tak podávají vynikající obraz v libovolném režimu použití. Technologie pro dynamickou změnu kontrastního poměru automaticky přizpůsobuje intenzitu podsvícení podle aktuálně zobrazovaného vstupu, takže dokáže zobrazit i tmavé detaily velmi ostře a věrně. Uživatel může dosáhnout ještě lepšího zobrazení při použití funkce Senseye+Photo, která zkvalitňuje digitální obraz a zajišťuje optimální barevnou hloubku i jasný a výrazný obsah. K dispozici je i pět přednastavených režimů, do kterých se lze přepnout jedním stiskem tlačítka: Standard, Dynamic, Photo, Movie a sRGB. Uživatel se tak může spolehnout např. na věrné zobrazení barev v obrázcích generovaných jakýmkoli periferním zařízením pracujícím v systému sRGB, čímž je zajištěna 100% kompatibilita s průmyslovým standardem sRGB.

K lepší produktivitě práce přispívají velkoformátové displeje. Při práci s dokumenty v MS Wordu si uživatel může snadno zobrazit několik stránek vedle sebe ve 100% velikosti; v dalších aplikacích, jako jsou např. MS Excel nebo programy pro DTP, se na obrazovku vejde současně více informací i grafiky. Velká zobrazovací plocha také usnadňuje orientaci při práci s větším počtem aplikací zároveň.

Inteligentní funkce, výjimečný výkon
Řada G pyšnící se elegantním designem a bohatou funkční výbavou, jako je duální vstup (u vybraných modelů), certifikace pro Windows Vista nebo moderní OSD, zavádí nový standard do kategorie levných monitorů. Všechny nové modely umožňují připojení konektorem D-Sub a vybrané modely nabízí také konektor DVI-D pro připojení HD videosignálu. Certifikace pro spolupráci s Vista Premium u modelů G2000WD a G2400WD zajišťuje vysokou míru kompatibility s veškerými zábavními, herními i multimediálními funkcemi Windows Vista. Dva nové modely řady G prošly certifikací pro Windows Vista Basic. Při použití v domácnosti, v práci i ve firemní prezentaci ocení uživatel i moderní design s velmi tenkým (13 mm) elegantním rámečkem vhodným do každého prostředí.

Vysoká míra kompatibility a uživatelského komfortu
Monitory řady G se vyrábí s ohledem na ekologickou šetrnost a ergonomii. Shoda s normou TC003 (u vybraných modelů) zajišťuje optimální ekologické, ergonomické, emisní i energetické parametry. Specifikace ENERGYSTAR zajišťuje nízkou spotřebu elektřiny ve všech režimech provozu – při zapnutém zobrazení, v pohotovostním režimu i při vypnutém monitoru. Společnost BenQ se dobrovolně připojila i ke směrnici pro omezení použití nebezpečných látek (Restriction of Hazardous Substances Directive – RoHS), čímž dále potvrdila svůj ohleduplný přístup k uživatelům i životnímu prostředí. Mezi další uživatelsky zajímavé parametry patří velmi široký 160° úhel pohledu a možnost instalace monitoru na stěnu.

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

120na80.cz: Bojíte se encefalitidy?

Bojíte se encefalitidy?

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO