BenQ uvádí nový ultra-přenosný projektor CP270 z Commuter Series

[Tisková zpráva] Praha, 2. 3. 2009 - Společnost BenQ ohlásila uvedení nového projektoru CP270 z řady velmi lehkých a snadno přenosných projektorů Commuter Series. Tato novinka vážící jen 1,5 kg je primárně určena všem, kteří potřebují projektor na cestách nebo ho snadno přenášet mezi místnostmi.

Specifikacemi je projektor CP270 předurčen pro domácnosti a malé a střední firmy, nabízí XGA rozlišení 1024×768, maximální světelný tok 2000 ANSI lumenů a kontrast až 1000:1 – to vše zejména díky DLP čipu firmy Texas Instruments vytváří výborný obraz, jehož kvalita je ještě umocněna technologiemi BrilliantColor, 3D Color Management, Quick Auto Search, Waveform Control a řadou užitečných prezentačních nástrojů. Stejně propracované jako funkcionalita je i vnější provedení CP270 a kombinace vzhledu i nástrojů činí tento malý a lehký projektor ideální volbou pro prezentace na cestách.

Malá velikost, velké schopnosti
V kompaktním projektoru o rozměrech 190×77,5×205 mm se nachází plná nabídka prezentačních funkcí. DLP čip (Digital Light Processing) v CP270 má vyšší fill factor než běžně používané projektorové LCD technologie, takže promítá text, grafy i drobné detaily s naprostou předností a s výbornou čitelností. Živé, nikdy neblednoucí barvy zanechávající dojem na divácích, jsou možné díky DLP, šestisegmentovému Golden Ratio barevnému kruhu a zpracování barev BrilliantColor, které zvyšuje jas až o 50 % a razantně posiluje barvy středních tónů. Uživatelé si navíc mohou snadno přizpůsobit barvy přes 3D Color Management, což je společností BenQ exkluzivní vylepšení upravující tónování, saturaci a plnost šesti základních barev (červená, zelená, modrá, azurová, bílá a žlutá), aniž by úprava jedné barvy zasahovala do ostatních barev.

CP270 nabízí přednastavené prezentační režimy jako Dynamic, sRGB, Cinema, Presentation a Strandard, což přispívá k rychlé využitelnosti projektoru a dosažení optimálních výsledků. Každý, z celkem 11 režimů, je charakterizovaný odlišným tvarem vln, aby tak vytvořil co nejlepší obraz dle aktuálního obsahu, ať už jde o hraní, sledování filmů (se zvláštním nastavením pro tmavé či velmi barevné filmy), AutoCAD, PowerPoint a další.

Protože CP270 je určen hlavně zákazníkům, kteří jsou často v pohybu, je projektor navržen pro rychlé spouštění, snadné používání a velkou odolnost. Prezentace se objeví téměř ihned díky zrychlenému zapínání, Quick Auto Search, které během dvou sekund najde zdroj signálu – tato vlastnost projektorů BenQ je nejrychlejší svého druhu na trhu. Dále je to zobrazení často kladených otázek FAQ přímo na obrazu a projektoru CP270 samozřejmě nechybí velmi oblíbené přizpůsobení barev podle zdi či plátna Wall Color Correction. To je zvláště vhodné, pokud nemáte promítací plátno se standardní barvou.

Promítání je velmi snadné i díky dalším nástrojům jako je prezentační časovač (Presentation Timer), který zobrazuje, kolik času ještě zbývá do konce prezentace, uzamknutí kláves (Panel Key Lock) dále zabraňuje nechtěnému stisknutí tlačítek a to vše i více lze realizovat s dálkovým ovladačem navrženým pro co největší pohodlní a rychlost.

Jakmile prezentaci ukončíte, tak díky funkci 30-Second Quick Cooling je projektor za 30 sekund dostatečně chladný, aby jste ho mohli rychle zabalit a přemístit se. Díky DLP čipu a uzavřenému designu bez filtru nemusíte CP270 otevírat a čistit či vyměňovat prachový filtr.

Stylový a propracovaný design pro výborný obraz
Pro obchodníky, manažery či jiné profesionály v pohybu je vedle kvalitního obrazu neméně důležitý stylový a reprezentativní vzhled. CP270 toto splňuje, jeho propracovaný a elegantní kryt byl navržen s ohledem na to, aby prezentoval svého uživatele v tom nejlepším světle. Stříbrný matný vršek je zvýrazněn kontrastní lakovanou černou po straně s elegantními horizontálními liniemi. Navzdory lakované černi je povrch odolný proti poškrábání.

“CP270 je navržen, aby byl bezkonkurenční zbraní pro profesionály, kteří potřebují prezentovat na mnoha obchodních setkáních,” říká Manfred Wang, ředitel BenQ Lifestyle Design Center. “Poskytuje výborný výkon s neuvěřitelně ostrým obrazem. Jeho vzhled přispívá k co nejlepšími prvnímu dojmu obchodníka, což je pro něj to nejdůležitější. Tento dojem je pak dále vylepšen díky vynikající kvalitě promítaného obrazu.”

O společnosti BenQ Corporation
BenQ Corporation je předním dodavatelem zařízení navržených s ohledem na digitální životní styl svých zákazníků. Víceoborové zaměření této společnosti zasahuje především do oblasti mobilních komunikací, displejů a projektorů, sítí a technologií pro digitální konvergenci. BenQ nabízí bezkonkurenční sortiment výrobků a integrovaných technologií pro všechny používané platformy, přičemž staví na svém firemním sloganu „Přinášet potěšení a kvalitu do života“. Mezi nabízené produkty a technologie patří digitální projektory, LCD panely, LCD televizory, digitální kamery, mobilní telefony, notebooky, zařízení pro ukládání dat, paměťová média a počítačové periferie, jako např. myši a klávesnice. Tržby BenQ Corporation v roce 2007 přesáhly hodnotu 1,83 mld. Dolarů.

DigiZone.cz: Optimedia: hybridní kampaň Nescafé

Optimedia: hybridní kampaň Nescafé

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Podnikatel.cz: Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

Vládu obejde, kvůli EET rovnou do sněmovny

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka