Bezpečný mail přichází

2. 3. 2005

Bezpečný mail přichází

Atlas.cz spouští od 1. března zcela nové poštovní služby pod názvem Bezpečný mail. Jak již název napovídá, hlavní důraz kladli vývojáři především na bezpečnost a ochranu informací. Samozřejmostí pak je nové uživatelské rozhraní a větší kapacita e-mailových schránek.

Praha, 28. února 2005 – Bezpečný mail představuje zásadní vylepšení e-mailových služeb na portálu Atlas.cz. Ke všeobecnému trendu zvyšování kapacity e-mailových schránek se Atlas.cz rozhodl přidat především pohodlí a bezpečnost uživatelů. Uživatelům tak Bezpečný mail přináší následující vylepšení.

Bezpečnost
V oblasti bezpečnosti byl hlavní důraz kladen především na bezpečné připojení prostřednictvím protokolu SSL, vylepšení ochrany před viry a spamové filtry. Protokol SSL umožňuje bezpečný přenos informací prostřednictvím internetu, takže se k informacím uživatelů nedostane nepovolaná osoba. Změnou prošly rovněž algoritmy spamových filtrů, které jsou díky použití dvoufázového procesu skenování v současnosti nejmodernější mezi českými freemaily. Atlas.cz tak i nadále zůstane jedničkou v ochraně před nevyžádanou poštou.

Přehledné informace
Na základě průzkumu mezi uživateli a pomocí pokročilých výzkumných metod, jako je například oční kamera, prošlo změnou rovněž uživatelské rozhraní, které nyní poskytuje důležité informace přehledně přímo na titulní straně e-mailu. Kromě základních informací, jako je využitá velikost e-mailové schránky nebo počet nepřečtených zpráv, uživatel uvidí například svátky nebo aktuální události.

Pokročilé zpracování zpráv
Významnou změnou je práce s vlastními e-maily. Při psaní může uživatel využít pokročilý textový editor, který nabízí široké možnosti formátování textu. Při čtení zpráv pak jistě všichni ocení unikátní náhledy zpráv při procházení doručené pošty nebo ICQ notifikaci odesilatelů. Pokud je tedy odesilatel online prostřednictvím ICQ, v Bezpečném mailu o tom bude uživatel informován.

Velikost zpráv a schránky
Další pozitivní změnou, kterou Bezpečný mail přináší je velikost e-mailových zpráv, jejichž příloha může činit až 10 MB v jedné zprávě. Uživatelé si tak mohou posílat fotografie ve vysokém rozlišení, audionahrávky nebo videosoubory. Celková kapacita e-mailové schránky bude uživatelům po aktivaci prostřednictvím SMS zprávy zvýšena na 300MB. Těm, pro které tato kapacita nebude dostatečná, je Atlas.cz připraven na základě požadavku zaslaného na technickou podporu, zvýšit kapacitu na 1GB i více.

Protokoly POP3 a IMAP4
Ke standardnímu vybavení Bezpečného mailu patří protokoly POP3 a ve freemailových službách dosud ne zcela obvyklý IMAP4. Ten má ve srovnání s protokolem POP3 řadu výhod. Umožňuje například vzdálenou správu mailboxu pomocí lokálního poštovního klienta, takže zprávy není třeba stahovat do počítače. Je tak nezbytným protokolem pro uživatele s pomalejším připojením, kterým ušetří spoustu času. Význam tohoto protokolu vzrůstá právě s nárůstem velikosti schránky a jednotlivých zpráv. IMAP4 umožňuje také korektní přenos požadavků na schůzky, úkoly nebo kontakty z Microsoft Office Outlook. Oba protokoly na Atlas.cz pak budou podporovat již jednou zmíněné zabezpečené připojení SSL.

Martin Klofanda, marketing manager Atlas.cz k nové službě uvádí: „Bezpečný mail jsme dlouho připravovali a jsem si jist, že uživatelé naše úsilí ocení. Zaměřili jsme se především na jejich bezpečnost a pohodlí. Vidíme zde mnohem větší přínos než v prostém zvyšování virtuálního prostoru e-mailových schránek.“

Kontakty:
ATLAS.CZ, a.s.
Martin Klofanda
Marketing Manager
eMail klofanda@atlas-as.cz
Mobil +420 777 143 033

Neopublic s.r.o.
Filip Debef
eMail filipd@neopublic­.cz
Mobil +420 603 484 227

O společnosti ATLAS.CZ, a.s.
ATLAS.CZ je jeden z předních českých internetových portálů, jehož cílem je poskytovat uživatelům přehledným způsobem informace z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Na stránkách portálu lze nalézt informace a služby z oblasti zábavy, nakupování, cestování nebo komunikace. K nejúspěšnějším patří například atlas firem, internetový autosalon, digitální mapy nebo živé audio a video přenosy na live.atlas.cz. ATLAS.CZ chce i v budoucnu rozšiřovat spektrum svých služeb a prostřednictvím moderních technologií nabízet všem svým návštěvníkům místo na internetu, kde se cítí jako doma.

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Podnikatel.cz: Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Chaos u EET pokračuje. Jsou tu další návrhy

Lupa.cz: Avast, Jirká Král i DVTV, Kdo vyhrál Křišťálovou Lupu?

Avast, Jirká Král i DVTV, Kdo vyhrál Křišťálovou Lupu?

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí