Acronis uvádí bezplatný nástroj pro monitorování disků, který pomůže chránit před ztrátou dat firmy I domácí zákazníky

16. 6. 2010

[Tisková zpráva] Nový systém kontroly „zdravotního stavu“ pomáhá včas identifikovat problémy s disky, a tak zabránit selhání PC a serverů.

Woburn, Massachusets, 14. června 2010 – Acronis, poskytovatel snadno ovladatelného řešení pro zálohování, obnovu po haváriích a zabezpečení pro fyzická, virtuální a cloudová prostředí, dnes oznámil uvolnění nového bezplatného nástroje Acronis® Drive Monitor™ pro firmy i spotřebitele.

Acronis Drive Monitor je freewarová softwarová aplikace, která monitoruje zdravotní stav pevných disků na serverech, PC nebo noteboocích. Pomáhá upozornit uživatele na problémy, které mohou indikovat hrozící selhání, čímž jim dává čas reagovat, zálohovat data obsažená na pevných discích a připravit náhradní hardware.

„Data jsou důležitá, ať už jde o domácnost, nebo kancelář,“ říká Jason Donahue, CEO společnosti Acronis. „Pevné disky bohužel mohou selhat kdykoliv, což je důvod, proč Acronis vyvinul Acronis Drive Monitor jako bezplatný a zdarma dostupný nástroj. Může pomoci předpovědět, kdy je pevný disk ohrožen selháním. Dává vám tak šanci zálohovat data dříve, než nastane katastrofa. Protože si myslíme, že je užitečný pro každého, nabízíme jej zcela bezplatně.“

Když Acronis Drive Monitor zjistí problém, vygeneruje email nebo varování na obrazovce, které popisuje konkrétní zjištění. Nabízí jednoduché a snadno pochopitelné vysvětlení varování a nabízí uživateli postup, který je třeba provést, aby byl problém napraven. Barevně označené shrnutí poskytuje pohotový přehled o zdravotním stavu disku a zjištění jsou shrnuta v týdenních zprávách.

„Funguje to! Řeklo mi to, že můj 320 GB pevný disk je před selháním. Okamžitě jsem začal zálohovat,“ řekl Allan E. Levy, beta tester z North Potomacu v Marylandu. „Druhý den začal můj disk selhávat a diskový oddíl s OS se zničil. Ale díky Acronis Drive Monitoru jsem měl před havárií disku čerstvou zálohu.“

Acronis Drive Monitor sleduje zdravotní stav operačního systému, kontroluje datum posledního zálohování a vyhodnocuje data činnosti disku, která jsou u většiny disků generována přes monitorovací funkci nazývanou S.M.A.R.T.. (Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology). Acronis také prostřednictvím skriptů podporuje další úložná zařízení, jako jsou systémy RAID, které nejsou kompatibilní se S.M.A.R.T. Navíc Acronis Drive Monitor také monitoruje zprávy v protokolu událostí systému Windows, který indikuje, která data mohou být ohrožena.

Acronis Drive Monitor je integrován s aktuálními verzemi produktů Acronis pro zálohování a obnovu pro domácnosti a firmy. Uživatelé podnikového softwaru Acronis® Backup & Recovery™ 10 i uživatelé softwaru pro domácí počítače Acronis® True Image Home 2010, Acronis® Backup and Security 2010 mohou využít schopnosti nástroje Acronis Drive Monitor a okamžitě automaticky spustit zálohování kteréhokoliv disku, který ukáže příznaky hrozícího selhání. Program uživatele také upozorní, pokud nebyla provedena záloha.

Acronis Drive Monitor funguje na většině počítačů, pracovních stanicích nebo serverech se systémem Windows a kontroluje události OS vztahující se k diskům, chyby systému souborů a negativní změny funkcí disků monitorované pomocí S.M.A.R.T., jako je propustnost, doba roztočení disku a četnost chyb vyhledávání.

„Tento bezplatný nástroj jsme vytvořili s pomocí IT komunity a technickou podporu budeme poskytovat výhradně prostřednictvím online fór podpory a Databáze znalostí. Navíc, když se tento nástroj stává integrovanou součástí údržby systémů uživatelů, budeme na základě názorů uživatelů vyvíjet nové funkce a možnosti,“ sdělil Donahue.

Acronis Disk Monitor je bezplatný nástroj dostupný pro každého. Chcete-li si jej stáhnout, přejděte na: www.acronis.cz/do­macnosti-a-kancelare/pro­dukty/drive-monitor

O společnosti Acronis
Společnost Acronis je předním poskytovatelem zálohovaní onsite a offsite, obnovy po haváriích a bezpečnostních řešení. Její patentované technologie imagingu a správy disků umožňují podnikům i jednotlivcům zabezpečit digitálních aktiva ve fyzických i virtuálních prostředích. S pomocí programů Acronis pro zálohování, obnovu, konsolidaci serverů a virtualizační migraci mohou uživatelé chránit digitální informace, udržovat kontinuitu provozu a redukovat výpadky. Softwarové produkty Acronis jsou prodávány ve více jak 180 zemích a jsou dostupné v 13 jazycích. Další informace získáte na http://www.acro­nis.cz

Acronis můžete sledovat také na Facebooku: http://www.fa­cebook.com/pa­ges/Acroniscz/196049455­405

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Naučí vás péct kváskový chléb bez lepku i s lepkem

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Vitalia.cz: Manželka je bio, ale na sex moc není

Manželka je bio, ale na sex moc není

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla