BEZREALITKY.CZ - NEMOVITOSTI BEZ PROVIZE PŘÍMO OD MAJITELE

24. 10. 2007

[Tisková zpráva] Praha 23. října 2007: Dne 1. října 2007 byl spuštěn první realitní server www.bezrealitky.cz s prodejem a pronájmem nemovitosti přímo od majitele. Cílem tohoto unikátního projektu je ztransparentnit současný realitní trh vytvořením soukromého trhu bez asistence realitních kanceláří, a tím umožnit a zjednodušit prodej a pronájem nemovitostí bez provize. Bezrealitky.cz nabízí svým klientům asistenci v podobě call centra a řadu služeb prověřených partnerských společností. Hlavní výhody tohoto serveru jsou finanční úspory, kontrola a zrychlení procesu. Po třech týdnech provozu nabízí databáze bezrealitky.cz 150 nemovitostí k prodeji či pronájmu.

Bezrealitky.cz je prvním profesionálním P2P řešením v České republice, které je uživatelsky velmi příjemné a nabízí řadu služeb a přidaných hodnot. Nabídky nemovitostí k prodeji či pronájmu se kromě seznamu, zobrazují na mapě (klasické, satelitní, hybridní), která poskytuje i přehled o občanské vybavenosti okolí nabízené nemovitosti. Najdete zde například bohatou síť restaurací, sportovišť, škol apod. Lze tedy velmi dobře vyspecifikovat požadavky na nemovitost a její lokalitu. Bezrealitky.cz využívá jako první v České republice Google mapy.

Osobní data a soukromí klientů bezrealitky.cz je přísně chráněno. Vlastníci nemovitostí při zadávání nabídek sami rozhodují o zveřejnění svých kontaktních údajů. Funkce Štít® zajišťuje, aby na stránky nepronikali realitní makléři. V případě, že se o to makléři pokusí, budou odhaleni a hrozí jim právní postih a vysoká pokuta. Systém bezrealitky.cz je nastaven tak, aby zajišťoval maximální aktuálnost nabídek a šetřil klientům čas.

Bezrealitky.cz ale neznamená, že klientům není poskytována profesionální odborná asistence v podobě právních a finančních služeb. Právě naopak. Sever nabízí ke stažení jak základní právní dokumenty potřebné k prodeji či pronájmu nemovitostí, tak i jedinečnou službu call centra, kde je klientům od pondělí do pátku od 9:00 do 18:00 hod. k dispozici tzv. osobní asistent, který zdarma poradí, jak se serverem pracovat, s právními službami či financováním nemovitostí atd.

Bezrealitky® právní služby je právní asistence serveru bezrealitky.cz, která se dělí na dvě části. V sekci dokumenty nabízí ke stažení vzorové smlouvy připravené právníky, které obsahují všechny nezbytné náležitosti a varianty. Bezrealitky® právní služby informuje o obvyklém postupu řešení právních situací, o cenových sazbách a o možnostech advokátních kanceláří. Všem těm, kteří chtějí advokátní garanci, doporučí na základě nezávislého posouzení nezávislou právní kancelář. Využití odborné právní pomoci vychází stále mnohonásobně levněji než provize realitním kancelářím.

Bezrealitky®finance je služba nabízející nezávislé a transparentní poradenství v oblasti financování nemovitostí v podobě posouzení úvěrových a hypotečních produktů na trhu. Komunikace se všemi bankami pomáhá zajistit a vybrat nejvýhodnější řešení. ¨

Pro registrované členy bezrealitky.cz jsou v řadě finančních domů nabízeny lepší podmínky než na běžných bankovních pobočkách (slevy na bankovních poplatcích, slevy na úrokové míře). Bezrealitky®finance si ví rady i se složitými případy.

Přímý prodej zájemcům o nemovitosti mají v rámci bezrealitky.cz možnost využít i developerské společnosti. V samostatné sekci mohou představit své projekty a nabízet je k přímému prodeji zájemcům. Nabídka je tak v souladu s filozofií serveru rozšířena i o možnost koupě zcela nové nemovitosti bez provize.

„Po téměř 18ti letech, kdy se v ČR vytvářel realitní trh, je potřeba zvýšit jeho otevřenost a vytvořit privátní realitní trh, kde půjde nabídka přímo od majitele k zájemci“, říká Jakub Havrlant, ředitel společnosti Pricetown, která server bezrealitky.cz provozuje. „Tento model v podobě internetových portálů úspěšně funguje v řadě západních zemí a my ho přinášíme i do České republiky, kde se v prvotní fázi zaměří na Prahu“, doplňuje Jakub Havrlant.

Projít tisíce nabídek na internetových portálech, které se opakují pod hlavičkou různých realitních kanceláří a nejsou vždy aktuální, nebo se při bližším ohledání objeví řada změn a problémů, si žádá mnoho času. Opravdu soukromé nabídky je téměř nemožné najít. Téměř 90% nabídek nemovitostí je spojeno s platbou provize. Standardní provize realitní kanceláře za prodej vaší nemovitosti činí 3 – 5% z prodejní ceny. To znamená, že při prodeji bytu například za 3.000.000,– Kč, bude celková cena nemovitosti včetně provize realitní kanceláře 3.150.000,– Kč, což znamená více nákladu jak pro majitele tak pro zájemce o nemovitost. Provize realitní kanceláře je tedy mnohem vyšší, než jakékoliv náklady spojené s prodejem nemovitosti v případě přímého prodeje. V konečném důsledku tak prodávající dostane méně peněz a kupující zaplatí více. Při pronájmu představuje výše provize realitních kanceláří zpravidla jeden měsíční nájem. Ve většině případů však výše provize neodpovídá rozsahu a kvalitě poskytnutých služeb realitních kanceláří a makléřů.

Vitalia.cz: Jak vybrat ořechy do cukroví a kde mají levné

Jak vybrat ořechy do cukroví a kde mají levné

Vitalia.cz: Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

Nahradí sluch, ale zvuk je zcela jiný

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Root.cz: Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Mirai má nový cíl 5 milionů routerů

Měšec.cz: Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Europlatby: někde bez poplatku, jinde i 350 Kč

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Lupa.cz: České internetové uzly vtrhly na Slovensko

České internetové uzly vtrhly na Slovensko

Měšec.cz: Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?

Golfové pojištění: kde si jej můžete sjednat?