Bill Gates odkrývá tajemství schopností a maximální produktivity nové verze Office XP u příležitosti

4. 6. 2001

Bill Gates odkrývá tajemství schopností a maximální produktivity nové verze Office XP u příležitosti jejího slavností představení

Ford, Amazon.com, UPS a LexisNexis ukazují, jak dramaticky může Office XP zvýšit osobní a firemní produktivitu

NEW YORK – 31.května 2001 – Při slavnostním uvedení produktu Office XP na trh vysvětlil Bill Gates, ředitel a hlavní softwarový architekt (Chief Software Architect) společnosti Microsoft, jakým způsobem Office XP přináší funkčnosti nové generace, maximalizující produktivitu nejen zaměstnanců, ale i celých firem tím, že jednotlivcům jednoduše poskytuje snadný přístup k jinak skrytým znalostem. Z inovací Office XP představil Gates například tzv. Inteligentní značky – smart tags, SharePoint™ Team Services (intuitivní a efektivní sdílení souborů) a XML integraci, která umožní uchovávat a následně využívat skryté znalosti a podstatně zvyšovat vlastní produktivitu.

Ke Gatesovi se přidali i zástupci předních společností, Jeff Bezos, generální ředitel firmy Amazon, a Marv Adams, ředitel pro informační technologie společnosti Ford Motor. Přítomným předvedl, jak jejich společnosti, ve spolupráci s dodavatelskou firmou UPS a společností LexisNexis, již využívají výhod Office XP a umožňují svým zaměstnancům a zákazníkům maximálně zefektivnit přístup k informacím a jejich používaní. Office XP je již dnes běžně dostupné v maloobchodních řetězcích 15 zemí a prostřednictvím více než 100 předváděcích akcí s ním budou po celém světě seznámeny stovky tisíc návštěvníků.

„Schopnost Office XP využívat skryté znalosti v mnohém změní osobní produktivitu a umožní lidem snadno používat data, která potřebují, ukládat je, sdílet v rámci týmů a pracovat efektivněji,“ prohlásil Gates.

Využívání skrytých znalostí  – klíč k maximalizaci produktivity

Gates popsal skryté znalosti jako velice bohatý zdroj informací, který znalostní pracovníci potřebují, ale v dnešní době bohužel nemohou snadno zpřístupnit a využívat. Tyto informace existují a jejich objem narůstá geometrickou řadou, nejsou však sdíleny a efektivně používány, a tak jejich hodnota bohužel klesá. Každý rok například lidé vytvoří 740 tisíc terabytů dat, což představuje zhruba 610 miliard e-mailových zpráv, miliardy dokumentů, hlášení a zápisů z porad. Tento objem je ekvivalentní zhruba k 7 miliardám výtisků slovníků Webster. Během prezentace Gates prohlásil, že klíčem ke zvýšení produktivity je převést tyto informace do sdílených znalostí, které jsou rychle a snadno dostupné.

Office XP odstraňuje potenciální překážky zabraňující nárůstu produktivity snadnější dostupností a ukládáním těchto znalostí. Organizace si mohou vytvořit Inteligentní značky a jiná řešení založená na XML a umožnit pracovníkům rychle a efektivně sdílet informace bez ohledu na to, kde se nacházejí a používat známé uživatelské rozhraní Office XP a zlepšit i poslední etapu práce s informacemi ze strany koncového uživatele. Týmy mohou snadno sdílet informace prostřednictvím webových řešení SharePoint Team Services s vylepšenými funkčnostmi pro práci s dokumenty a daty. Lidé mohou používat Inteligentní značky či nové schopnosti vyhledávače v rámci Office XP a najít informace ve vlastních aplikacích kancelářského balíku Office – na hard disku či internetu – nebo použít nových úkolových tabulek k mnohem rychlejšímu zadávaní a zpracování úkolů.

„Office XP umožňuje zákazníkům využívat předností technologií Microsoft® .NET jako Inteligentní značky, SharePoint Team Services a integrace s XML, což je velice důležitý krok vpřed ve firemní vizi .NET architektury,“ uvedl Gates.

Skutečné zvýšení produktivity u reálných zákazníků díky Office XP

Zákazníci typu Ford, Turner Broadcasting System a Amazon.com, využívající nový produkt Office XP, již v rámci vlastních firemních procesů poznávají opravdové zvýšení produktivity plynoucí ze sdílení a efektivnější práce s daty. Společnost Ford například přišla s řešení pro integraci dodavatelského řetězce s využitím Office XP a datového toku XML. Ford elektronicky upozorňuje dodavatele náhradních dílů o změně poptávky s využitím podpory pro XML, kterou poskytuje Office XP v rámci produktů Excel 2002 a BizTalk™ Server. S využitím Office XP mohou dodavatelé rychle poskytnout zpětnou vazbu, zda jsou schopni se této změně přizpůsobit. Tato spolupráce v reálném čase umožňuje přesnější plánování produkce a eliminuje dodatečné náklady.

„Office XP tak může maximálně zefektivnit celý dodavatelský řetězec,“ říká Marv Adams, ředitel pro informační technologie firmy Ford. „Můžeme zkvalitnit náš plánovací proces, protože se dodavatelé jakékoliv velikosti mohou přímo podílet a analyzovat dostupná data s využitím známého uživatelského rozhraní Excelu. Toto řešení zefektivňuje komunikaci s dodavateli, na které se spoléháme.“

Turner Broadcasting využívá Office XP a řešení SharePoint Team Services ke snadnějšímu sdílení a ukládání informací, které jsou vytvářeny v různých částech světa. Zaměstnanci používají aplikace Office ke sdílení souborů přes internet díky jednoduchým šablonám v rámci SharePoint Team Services a jejich internetového prohlížeče. Lidé z opačného konce světa tak mohou efektivně spolupracovat a sdílet informace, např. obchodní data, zákaznické profily a marketingové plány kdekoliv a kdykoliv, bez ohledu na časový rozdíl.

„SharePoint Team Services pomáhají Turner Broadcasting zlepšit firemní produktivitu vytvořením interní komunity s bezproblémovou komunikační infrastrukturou,“ říká Andy Drooker, viceprezident pro výzkum a vývoj systémové architektury sítě společnosti Turner Broadcasting. „Pouhým zpřístupněním obsahu na webu díky funkcím SharePoint Team Services (knihovny dokumentů, diskuse a průzkumy), mohou zaměstnanci rychle sdílet a používat informace prostřednictvím webového prohlížeče.“

Amazon používá Office XP, aby zvýšil výkonnost svých zaměstnanců, protože je díky Office XP a funkčností typu Task Pane či smart tag pracovní proces mnohem jednodušší a intuitivnější.

„V Amazon.com používáme Office XP, abychom pomohli svým zaměstnancům pracovat lépe a efektivněji. Ti se pak mohou více soustředit na naše zákazníky,“ řekl Jeff Bezos, zakladatel a generální ředitel Amazon.com. „Naši zákazníci nakupující software očekávali uvedení Office XP na trh již týdny, velice nás těší, že jim můžeme nabídnout software, který sami používáme.“

Maximální podpora Office ze strany partnerů

Mnoho partnerů firmy Microsoft již nabízí řešení založená na Office XP, která pomáhají lidem řešit specifické otázky a problémy prostřednictvím personalizovaných Inteligentních značek a efektivního sdílení souborů přes web díky SharePoint Team Services.

Personalizované Inteligentní značky se rozhodlo nabízet svým zákazníkům na 100 partnerů včetně firem UPS, LexisNexis a Avanade. UPS vytvořila Inteligentní značky, které umožní zákazníkům snadno zjišťovat, kde se jejich zásilka nachází a jaké budou výsledné náklady. LexisNexis zjednodušila proces výzkumu tím, že vytvořila tyto značky získávající informace ze 30 tisíc zdrojů pro své zákazníky. Avanage přišla s Inteligentní značkou pro integraci s back-end systémy společností SAP AG, PeopleSoft a J.D. Edwards a usnadňují přístup k informacím z nejrůznějších zdrojů a integraci do Office XP.

„Office XP a naše kustomizované UPS Inteligentní značky zpřístupní zákazníkům důležité dodací podmínky snadněji a rychleji, protože nebudou muset opouštět důvěrně známé prostředí aplikace Office,“ řekl Tim Geiken viceprezident pro e-commerce firmy UPS. „Toto jim dále umožní využívat technologické kapacity UPS a nám zlepšovat nabízené služby zákazníkům a snižovat náklady.“

Více než 20 poskytovatelů připojení k internetu, např. Microsoft bCentral™ pro menší firmy, Advanced Internet Technologies, iNNERHOST, ValueWeb, HostPro a VIA NET.WORKS nabízí menším firemním a domácím zákazníkům spolupracovat efektivněji prostřednictvím webu SharePoint Team Services. HostPro již hostuje webové stránky SharePoint Team Services pro celou řadu zákazníků – od malých podniků až po právnické firmy.

„Ve službách SharePoint Team Services a Office vidíme ohromný růstový potenciál, protože umožňují jednotlivcům a firmám spolupracovat přes internet a sdílet informace,“ prohlásil Joel Kocher, generální ředitel firmy HostPro. "Je to perfektní řešení pro celou řadu zákazníků, ať už pro týmy uvnitř jedné firmy či ve více společnostech bez ohledu na časové pásmo.

Microsoft bCentral bude nabízet řešení SharePoint Team Services od dnešního dne s bezplatnou 60-denní zkušební lhůtou.

„Funkčnosti tohoto řešení jsou maximálně komplementární ke službám, které jsou v současné době dostupné v rámci bCentral a umožňují menším firmám začít využívat internet, komunikovat se zákazníky, obchodovat a vést účetnictví,“ uvedl Erin Hiraoka, marketingový ředitel pro bCentral firmy Microsoft.

Office XP dostupný již dnes

Office XP je běžně dostupný v maloobchodním řetězci v 15 zemích, celkem se uskuteční více než 100 předváděcích akcí po celém světě k podpoře nejkomplexnější verze Office. Ani v České republice nebudeme na Office XP čekat dlouho.

Čelní představitelé firmy Microsoft, Steve Ballmer, Jeff Raikes, Orlando Ayala a Steven Sinofsky uvádějí akce Office XP v Chicagu, Washingtonu, Houstonu a Velké Británii.

Již dnes je k dispozici několik produktů řady Office včetně Microsoft Visio® 2002, software pro zobrazování datového toku, Microsoft MapPoint® 2002, software pro mapování, Microsoft Publisher 2002 a Microsoft FrontPage® 2002 pro vytváření webových stránek. Více než 100 hostitelů webových prezentací podporuje stránky založené na FrontPage 2002.

Více informací najdete na http://www.mi­crosoftwpp.com/wppse­arch/.

Office XP a Microsoft

Office XP přináší mnohem intuitivnější pracovní procesy pro jednotlivce, týmy a organizace a dosud nepoznanou míru produktivity pro jednotlivce maximálně efektivním využíváním Office, důvěrně známého software, na který se mohou spolehnout. Office XP umožňuje spolupracovat každému mnohem efektivněji přes internet díky SharePoint Team Services. Office XP též nabízí flexibilní řešení založené na robustních byznys aplikacích o vysoké úrovni zabezpečení a spolehlivosti.

Společnost Microsoft, založena v roce 1975, je předním celosvětovým poskytovatelem software, služeb a internetových technologií pro osobní a firemní účely. Společnost nabízí celou řadu produktů a služeb, které zjednodušují práci lidem kdykoliv, kdekoliv a s využitím jakéhokoliv IT zařízení.

Posláním společnosti Microsoft v ČR je přinášet pozitivní změny do každodenního života našich lidí. Kdekoliv lidé pracují, učí se nebo si hrají, usilujeme o usnadnění jejich života prostřednictvím informačních technologií nejvyšší světové úrovně, které jsou lokalizovány nebo přizpůsobeny našemu trhu. Microsoft je připraven přispět ke zkvalitnění vzdělání, zvýšení produktivity práce, pozvednutí konkurenceschop­nosti našich firem a umožnění integrace našeho státu do NATO a EU podporou rozvoje dovedností v oblasti informačních technologií a počítačové gramotnosti v naší zemi.

Microsoft, SharePoint, BizTalk, bCentral, Visio, MapPoint a FrontPage jsou buď registrované ochranné známky či ochranné známky firmy Microsoft ve Spojených státech a/nebo jiných evropských zemích. Jména skutečných společností a produktů zmíněných v textu mohou být ochrannými známkami jejich majitelů.

Pro bližší informace prosím kontaktujte:

Pavla Tichá, IMPACT, tel.: 02/ 627 81 85–6, fax: 02/ 627 92 36, e-mail: pavla.ticha@im­pact.cz

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony