Brightstar Europe, společný podnik s Tech Data Corporation, rozšiřuje své působení do Rakouska a kupuje distributora AKL Telecommunications GmbH

8. 5. 2010

[Tisková zpráva] Praha/Vídeň, 6. května 2010 - Brightstar Europe, společný podnik Brightstar Corporation a Tech Data Corporation, kterou v České republice a na Slovensku zastupuje Tech Data Distribution, oznámila dohodu o převzetí 100% podílu ve společnosti AKL Telecommunications. AKL je jedním z předních rakouských distributorů zařízení a služeb pro mobilní a síťovou komunikaci takových značek, jakými jsou Samsung, Nokia, Orange a další. Převzetí ještě musí potvrdit federální úřad na ochranu hospodářské soutěže Rakouska, jehož schválení se očekává do konce května.

Díky akvizici AKL získají rakouští zákazníci Brightstar Europe přístup k celému portfoliu řešení pro oblasti IT a telekomunikací obou společností. Klienti tak mají nově přístup například k přenosným počítačům předních světových značek, ale i k produktům a službám BlackBerry společnosti RIM na rakouském trhu. Výsledkem celého propojení tak bude vysoká přidaná hodnota jak pro obchodníky, tak i pro zákazníky Brightstar Europe v Rakousku.

„Dohoda o koupi AKL Telecommunications je dalším důkazem celoevropské růstové strategie firmy Brightstar. Společnost AKL má vynikající pověst na rakouském trhu. Disponuje kvalitními odborníky, širokým portfoliem prodejců a loajální zákaznickou základnou. Díky všem těmto pozitivům se na budoucí spolupráci opravdu těšíme,“ komentoval fúzi Rod Millar, prezident Brightstar Europe.

Wolfgang Atzinger, současný majitel AKL, dodal: „Díky Brightstar Europe budeme mít možnost uspokojit poptávku všech zákazníků jak z oblasti IT, tak i telekomunikace. Pro tento účel budeme disponovat kompletním produktovým portfoliem a širokou škálou služeb.“ Po akvizici bude AKL nadále fungovat jako samostatná jednotka prostřednictvím svých kanceláří a skladů ve Vídni. Wolfgang Atzinger zůstane ve společnosti jako konzultant a Kurt Dojaczek povede tým vedoucích pracovníků.

Brightstar Europe má díky joint venture s Tech Data pobočky po celé Evropě, například ve Velké Británii, Německu, Francii, Španělsku a zemích Beneluxu. Ty využívají silně centralizovaný back-office, vynikající logistické prostředky a silné kapitálové základny společností Brightstar i Tech Data.

Svým zákazníkům v Německu, Rakousku a České republice bude Brightstar distribuovat zboží z centrálního skladu Tech Data v Boru u Tachova.

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: E-Ježíšek si i letos zařádí. Nákupy od 2 do 5 tisíc

E-Ježíšek si i letos zařádí. Nákupy od 2 do 5 tisíc

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

Vitalia.cz: Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

Znáte „černý detox“? Ani to nezkoušejte

120na80.cz: Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

Stoná vaše dítě často? Upravte mu jídelníček

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

DigiZone.cz: ČT má dalšího zástupce v EBU

ČT má dalšího zástupce v EBU

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vitalia.cz: Dáte si jahody s plísní?

Dáte si jahody s plísní?

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon