BT A KDDI PODEPSALY V JAPONSKU DOHODU O VYTVOŘENÍ SPOLEČNÉHO PODNIKU

26. 6. 2006

[Tisková zpráva] Cílem společného podniku je získávat zakázky na rostoucím japonském trhu služeb pro globálně spravované sítě a globální outsourcingové služby.

TOKIO/HONG KONG/LONDÝN, 26. června 2006 – BT, jeden z vedoucích světových poskytovatelů komunikačních řešení a služeb a KDDI, druhý největší japonský poskytovatel telekomunikačních služeb, dnes v Tokiu za účasti generálního ředitele BT Global Services a člena představenstva BT Andyho Greena a Tadashi Onodery, prezidenta a předsedy KDDI, slavnostně oznámily vytvoření společného podniku s rovnou účastí obou firem (50:50). V rámci společného podniku chtějí obě firmy navzájem využít svých předností v rámci poskytování globálně spravovaných služeb a outsourcingových řešení, které budou nabízet japonským multinárodním společnostem. Andy Green řekl: “Japonsko je jako druhý největší trh pro korporátní řešení velmi vysoko na seznamu priorit BT, a to z jednoho dobrého důvodu. Podle průzkumů se pohybuje hodnota trhu outsourcingových řešení v Japonsku na úrovni zhruba 90 miliard dolarů1, což je dvojnásobek trhu v celé zbývající oblasti Asijsko-Pacifického regionu. Navíc výzvy, spojené se správou globálních síťových technologií, spolu s vyššími požadavky na výkon, spolehlivost a bezpečnost, jsou jasnými předpoklady pro výrazný růst trhu outsourcovaných síťových služeb2.

Společný podnik, na jehož vytvoření jsme se domluvili s KDDI je skvělým nástrojem, jak na tyto požadavky trhu odpovědět. V rámci této aktivity BT přináší svoje globální schopnosti a vyzkoušenou kvalitu outsourcingových služeb, zatímco KDDI se na něm podílí svými místními kontakty, schopnostmi a znalostí japonského trhu. Nový společný podnik bude poskytovat služby dosavadním zákazníkům firem BT Japan a BT Infonet Japan. Společný podnik navíc přinese rozšíření možností v poskytování služeb pro mezinárodní firmy s ústředím v Japonsku. V okamžiku zahájení činnosti bude mít společný podnik zhruba 100 zaměstnanců, kterým bude poskytována plan podpora jak ze strany BT tak ze strany KDDI, a to včetně výzkumu a vývoje, služeb na bázi protokolu IP, financování a globálního dosahu.

Tadashi Onodera řekl: "Současným trendem, rozšířeným mezi našimi zákazníky je uzavírat kontrakty na globální řešení, která uspokojí jejich potřeby z hlediska síťového propojení a informačních technologií. Výsledkem harmonizace zdrojů a know-how BT Global Services se zkušenostmi KDDI, získanými během řady v rámci poskytování služeb našim japonským klientům v domácím i mezinárodním měřítku, bude, a o tom jsem přesvědčen, to nejlepší globální řešení, které bude schopno vyplnit i jejich nejvyšší očekávání. Zatímco většina aktivit a zdrojů BT v Japonsku bude přesunuta do společného podniku, firma bude i nadále zajišťovat služby operátora, finanční služby a technologické služby přímo.

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

DigiZone.cz: Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání

Rádio Šlágr má licenci pro digi vysílání