SPOLEČNOST BT KUPUJE FIRMU FRONTLINE TECHNOLOGIES CORPORATION LTD

11. 12. 2007

[Tisková zpráva] Společnost BT a Frontline Technologies Corporation Limited (dále jen Frontline), jeden z předních poskytovatelů end-to-end IT služeb v regionu Asie a Tichomoří, počátkem prosince oznámily uzavření smlouvy, podle níž BT skoupí veškerý akciový kapitál společnosti Frontline (dále jen „akvizice“) za zhruba 202 miliony dolarů.

Společnost Frontline poskytuje IT poradenské služby, infrastrukturní služby, integraci systémů a outsourcování IT místním, regionálním a nadnárodním klientům. Tato společnost je kótovaná na hlavním trhu singapurské burzy a působí v Číně, Hongkongu, Indii, Indonésii, Malajsii, Singapuru, na Filipínách, ve Tchajwanu a v Thajsku.

Akvizice bude realizována podle singapurského Zákona o společnostech a v souladu se singapurským Kodexem o převzetích a fúzích. Po dokončení obchodu s akciemi budou všechny emitované akcie společnosti Frontline převedeny na společnost BT za cenu 0,245 singapurského dolaru za každou akcii firmy Frontline (dále jen „cena za akcii“). Tato cena za akcii je o 33,9 procenta vyšší než měsíční průměr na akcii. Po uzavření obchodování na burze den předtím, než byly akcie Frontlinu staženy, činila tržní kapitalizace Frontlinu 157 milionů singapurských dolarů. Odprodej akcií závisí na splnění jistých předchozích podmínek, včetně schválení akcionáři společnosti Frontline a potvrzení Nejvyšším singapurským soudem.

Tuto tiskovou zprávu je třeba číst společně s plným textem společného prohlášení, které společnosti BT a Frontline uveřejnily 5. prosince 2007. Toto prohlášení najdete na www.sgx.com.

Akvizice doplňuje stávající síťové IT služby společnosti BT v regionu Asie a Tichomoří. Společnost Frontline má skvělou pověst v poskytování komplexních řešení a správy sítě firemním klientům, zvláště pak ve finančních službách, dopravě, průmyslu, telekomunikacích, školství, zdravotnictví a veřejném sektoru.

François Barrault, generální ředitel společnosti BT Global Services, k tomu uvedl: „Díky této akvizici vznikne jeden z předních poskytovatelů síťových IT řešení, jenž bude moci nabídnout širší portfolio řešení místním, regionálním a globálním zákazníkům. S pomocí firmy Frontline získá společnost BT nové velké zakázky v Asii a bude moci nabídnout zákazníkům firmy Frontline celou škálu produktů a služeb společnosti BT. Prostřednictvím této akvizice posilujeme svou kapacitu poskytovat vysoce kvalitní služby našim zákazníkům, ať už podnikají kdekoli. S firmou Frontline získá společnost BT zhruba 5000 vysoce kvalifikovaných profesionálů, jejich pověst v poskytování komplexních řešení a služeb spojených se správou sítě dokonale zapadá do strategie společnosti BT. Soudíme, že spojenými silami dáme v regionu Asie a Tichomoří dohromady neporazitelný tým, který bude lépe reagovat na potřeby našich zákazníků a na všechny náročné úkoly, které nám zadají.“

Výkonný ředitel a zakladatel společnosti Frontline Steve Ting prohlásil: „Od založení Frontlinu v roce 1993 jsme posilovali naši přítomnost v celém regionu Asie a Tichomoří a na společnost, kterou jsme vytvořili, jsme výjimečně hrdí. To, že se staneme součástí společnosti BT, může do budoucna jen urychlit náš růst a napomoci vytvoření jedinečného portfolia služeb, které budou našim stávajícím i budoucím zákazníkům ku prospěchu a díky nimž se v našem geografickém prostoru etablujeme jako jedna z předních firem. Tato navrhovaná transakce je skvělou zprávou pro naše zákazníky, akcionáře a zaměstnance.“

Tři výkonní ředitelé společnosti Frontline, pánové Steve Ting Tuan Toon a Lim Chin Hu a slečna Shirley Wong Swee Ping, kteří jsou klíčovou součástí managementu společnosti Frontline, budou po uzavření obchodu nadále pokračovat na svých původních pracovních místech. Jistí akcionáři, kteří drží zhruba 41 procent emitovaného akciového kapitálu společnosti Frontline, včetně výše uvedených klíčových manažerů, se zavázali hlasovat za odprodej akcií společnosti BT.

Frontline dnes rovněž oznámil, že se se společností Accel podmíněně dohodl na odkoupení 2 025 810 akcií ve společnosti Accel Frontline Limited, které představují zhruba devět procent Accel Frontline Limited. Společnost Accel Frontline Limited je kótovaná na bombajské burze a Státní indické burze. Poznamenáváme k tomu, že dokončení tohoto odkupu akcií závisí na výše uvedeném obchodu společnosti Frontline se společností BT. Společnost Frontline v současné době drží 9 452 678 akcií ve společnosti Accel Frontline Limited, což představuje přibližně 42 procent veškerého akciového kapitálu společnosti Accel Frontline Limited. Kopii oznámení společnosti Frontline ohledně této transakce najdete na www.sgx.com.

Společnost Macquarie Securities (Asia) Pte Ltd tu působí jako finanční poradce společnosti BT.

Podnikatel.cz: Udávání a účtenková loterie, hloupá komedie

Udávání a účtenková loterie, hloupá komedie

DigiZone.cz: Recenze Westworld: zavraždit a...

Recenze Westworld: zavraždit a...

Root.cz: 250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

250 Mbit/s po telefonní lince, když máte štěstí

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

Měšec.cz: Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Za palivo zaplatíte mobilem (TEST)

Vitalia.cz: Jsou čajové sáčky toxické?

Jsou čajové sáčky toxické?

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Na poslední chvíli šokuje výjimkami v EET

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Lupa.cz: Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

Seznam mění vedení. Pavel Zima v čele končí

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Měšec.cz: Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

Platby do zahraničí: pozor na tučné poplatky

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Vitalia.cz: Jmenuje se Janina a žije bez cukru

Jmenuje se Janina a žije bez cukru