CA A YAHOO! SPOLEČNĚ NABÍZEJÍ UŽIVATELŮM INTERNETU SNADNÉ A BEZPEČNÉ VYHLEDÁVÁNÍ

[Tisková zpráva] Praha, 7. srpna 2007 – Společnost CA uzavřela distribuční smlouvu se společností Yahoo!, na jejímž základě začlení společnou verzi panelu nástrojů Yahoo! (Yahoo! Toolbar) do svých produktů pro domácnosti a domácí kanceláře včetně připravovaného řešení CA Internet Security Suite Plus 2008. Společnost rovněž oznámila, že CA Anti-Spyware bude i nadále podporovat antispamové funkce panelu nástrojů Yahoo!, takže jeho uživatelé získají bezplatnou a komplexní ochranu proti širokému spektru spywaru, adwaru a dalším internetovým nebezpečím.

Bezpečnostní software CA standardně nabízí komplexní ochranu proti virům, hackerům, spywaru, spamu a krádežím identit. Díky společnému panelu nástrojů CA/Yahoo! získají uživatelé produktů CA pro domácnosti a domácí kanceláře navíc praktické vyhledávání, možnosti jednoduchých úprav panelů nástrojů, upozornění na nové e-maily a jednoduchý přístup ke službám společnosti CA. Panel nástrojů CA/Yahoo! lze používat s prohlížeči Internet Explorer a Firefox.

Kromě toho bude Yahoo! i nadále používat CA Anti-Spyware pro ochranu proti spamu u svého panelu nástrojů. Jeho uživatelé budou mít přístup na webovou stránku, kde naleznou užitečné, jednoduché a aktualizované informace o spywaru a nejnovějších internetových hrozbách, které vycházejí z globálního systému CA Security Advisor. Od roku 2004 pomáhá antispamová funkce uživatelům po celém světě zdarma identifikovat a odstranit potencionálně nebezpečné programy, jako jsou spyware či adware, ze svých počítačů.

„Zajištění online bezpečnosti je vzhledem k množství hrozeb stále běžným problémem mnoha uživatelů, kteří neví, jaké programy mají používat, aby ochránili své počítače před spywarem a malwarem,” řekl Joff Redfern, senior director of Product Management, Yahoo! Search Distribution. „Je důležité, abychom nabídli našim uživatelům nejlepší a nejdostupnější nástroje, jimiž ochrání své počítače a budou moci bezstarostně surfovat na webu. Těšíme se na další spolupráci se společností CA, díky níž nabízíme kvalitní a spolehlivou ochranu proti spywaru jakou součást navigační lišty Yahoo!.” „Těšíme se na uvedení naší produktové řady pro domácnosti a domácí kanceláře, které proběhne již v září,“ řekl George Kafkarkou, senior vicepresident divize pro domácnosti a domácí kanceláře společnosti CA. „Panel nástrojů CA/Yahoo! doplní naše nové produkty a umožní uživatelům příjemnější surfování na internetu. Rovněž chceme dále pokračovat v naší spolupráci s Yahoo! v oblasti ochrany jejích zákazníků před spywarem a uživatelům internetu tak zajistit větší bezpečnost.“

O divizi pro domácnosti a domácí kanceláře společnosti CA
Produkty společnosti CA pro domácnost a domácí kancelář nabízejí maloobchody, poskytovatelé internetu, systémoví architekti a technici a používá je více než 13 miliónu zákazníků. Produkty vycházejí z řešení pro velké podniky a obsahují kompletní zabezpečení. Více informací naleznete na http://shop.ca.com.