CA Clarity pro evropský fotbal

27. 2. 2011

[Tisková zpráva] Pro evropský fotbalový šampionát Euro 2012 bylo vybráno řešení pro řízení portfolia projektů CA Clarity Project & Portfolio Management

Varšava, Polsko, únor 2011 – Společnost PL.2012, která má na starosti pořádání a koordinaci přípravných prací na evropský fotbalový šampionát Euro 2012, využívá nástroj CA Clarity Project & Portfolio Management od CA Technologies. Tento nástroj byl vybrán díky šířce a propracovanosti nabízených funkcí pro řízení projektů, tedy zejména možnost sledovat stav projektu, výši a čerpání jednotlivých položek rozpočtu i aktuální související rizika.

Na přípravě fotba­lového svátku Euro 2012 se podílejí stovky společností a tisíce jedinců. Do jeho konání v Polsku a na Ukrajině jsou zapojeny vládní špičky, ministerstva, stavební společnosti, sportovní sdružení, hotely, přepravci, policie, hasiči i další subjekty. Ti všichni v současné chvíli pracují na více než 700 jednotlivých paralelně běžících projektech spojených s Euro 2012. Aby bylo možné tyto činnosti zvládnout, zvolila pořádací společnost PL.2012 software CA Clarity Project & Portfolio Management (PPM) od CA Technologies. Zároveň si PL.2012 vybrala služby společnosti Premium Technology, což je partnerská firma CA Technologies.

Michal Olszewski, Project Management Office Director spolčnosti PL.2012 k tomu říká: „Propojujeme místní organizacemi a UEFA, abychom ukázali, že jsme připraveni hostit očekávaný milión návštěvníků Euro 2012. Je pro nás proto životně důležité mít neustálý přístup k přesným a aktuálním údajům o všech přípravných projektech. Potřebujeme jedno řešení, které mohou používat všichni naši partneři a které zároveň podporuje nejlepší postupy projektového managementu. Společnost CA Technologies nám poskytla přesně to, co jsme požadovali. CA Clarity PPM software je jedním z důležitých prvků při včasném dokončení všech přípravných prací pro Euro 2012.“

V současné době je prostřednictvím CA Clarity PPM řízeno 731 projektů, v jejichž čele stojí  výstavba nových fotbalových stadiónů a silnic. Mezi dalšími jsou organizační projekty pro zajištění bezpečnosti, zdravotní péče, propagace, ubytování, dopravy fanoušků po zemi i vzdechem atd. Například Euro Academy je vzdělávací program s rozpočtem přibližně 10 miliónu polských zlotých (cca 3 milióny euro, přes 6,2 miliónu českých korun) a CA Clarity PPM přispívá k tomu, aby byly tyto peníze využity s co největší možnou efektivností.

Další klíčovou iniciativou je vytvoření  all-in-one vstupenek pro zahraniční náv­štěvníky Euro 2012. Cílem je spojit do jednoho dokladu ubytování v hotelu, dopravu i pojištění tak, aby fotbaloví fanoušci ušetřili čas, a mohli se tak věnovat tomu, kvůli čemu přijeli, tedy fotbalu.

„Jsme nadšení, že můžeme spolupracovat s PL.2012,“  říká Petr Běhávka, Principal Consultant společnosti CA Technologies. „583 uživatelů nyní v Polsku používá naše řešení pro sledování Euro 2012 projektů. Rozsah těchto aktivit je obrovský, nicméně ve spolupráci s naším partnerem, společností Premium Technology, jsme své řešení přizpůsobili potřebám zákazníka tak, aby co nejvíce zjednodušovalo projektové řízení, aby vše šlo pokud možno hladce. Jsme potěšeni, že organizátoři Euro 2012 již nyní vidí přínosy řešení CA Clarity PPM.“

O PL.2012

Společnost PL.2012 je koordinátor a dohlížitel přípravných činností polských organizací, institucí a měst, které se podílejí na přípravách evropského fotbalového šampionátu EUFA 2012 (Euro 2012), který  společně pořá­dají Polsko a Ukrajina.

PL.2012 byla založena polskou vládou a úzce spolupracuje s ministerstvem sportu a turistiky, s polskými hostitelskými městy a samozřejmě s UEFA (Union of European Football Associations), Polskou fotbalovou asociací a s ukrajinskými představiteli.

Mezi zodpovědnosti PL.2012 patří koordinace činností polských organizací, vládních institucí a hostitelských měst s cílem, aby byly včas k dispozici potřebné fotbalové stadióny, infrastruktura, ubytování i pohotovostní služby pro mimořádné situace. PL.2012 také navrhuje a implementuje plány pro zajištění bezpečnosti, zdravotnických služeb, komunikace, propagace a marketingu i výcvik.

O společnosti CA Technologies

CA Technologies (NASDAQ: CA) je společnost zabývající se vývojem softwaru a řešení pro IT management, která má zkušenost ze všech IT prostředí – od mainframů a distribuovaných prostředí až po ta virtuální či cloud. CA Technologies spravuje a zabezpečuje IT prostředí a svým zákazníkům umožňuje poskytování pružnějších IT služeb. Inovativní produkty a služby společnosti CA Technologies poskytují vhled a kontrolu nezbytnou pro podporu obchodní agilnosti IT organizací. Většina společností z žebříčku Global Fortune 500 při správě svých IT ekosystémů spoléhá na řešení CA Technologies. Pro více informací navštivte CA Technologies na adrese www.ca.com.

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: Pravda o přibírání na zimu

Pravda o přibírání na zimu

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Lupa.cz: Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Google měl výpadek, nejel Gmail ani YouTube

Lupa.cz: Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Avast po spojení s AVG propustí 700 lidí

Lupa.cz: Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

Babiš: E-shopů se EET možná nebude týkat

120na80.cz: Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Rakovina oka. Jak ji poznáte?

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Podnikatel.cz: Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

Změny v daních z příjmů u zaměstnávání

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu