CA Internet Security Suite 2007

7. 10. 2006

[Tisková zpráva] Praha, 6. října 2006 – Společnost CA oznamuje okamžitou dostupnost řady 2007 produktů pro zabezpečení a správu PC pro domácnosti a domácí kanceláře. Sada produktů CA Internet Security Suite zahrnuje CA Anti-Spyware, CA Anti-Virus, CA Anti-Spam, a CA Personal Firewall a zajišťuje komplexní ochranu před nebezpečími z internetu v oblasti narušení soukromí, krádeží identity a dat a snížení výkonu PC. Společnost navíc představuje CA Desktop DNA Migrator 2007, který rychle a snadno přenáší soubory, složky, obrázky, hudbu a další soubory z jednoho PC na druhé a zajistí též snadné zálohování a následnou obnovu klíčových částí systému.

„Vzhledem ke stále přibývajícím on-line nebezpečím se dnes surfování po internetu podobá plavání mezi žraloky,“ řekl David Luft, senior viceprezident pro vývoj produktů společnosti CA. „Naším hlavním cílem je vytvářet produkty, které umožní co nejvíce bezstarostné a optimalizované používání PC. Naši zákazníci chtějí jednoduché a ucelené řešení, které ulehčí a zautomatizuje zabezpečení PC. Nechtějí sledovat neustálá varovná hlášení, vymýšlet nastavení složitých konfigurací a mít spuštěné produkty, které snižují výkon jejich PC. Naše nové produkty zajišťují uživatelům příjemný způsob ochrany před širokou škálou nebezpečí, a to pomocí technologií podnikové kategorie.“

Bezpečnostní produkty
Sada CA Internet Security Suite 2007 má jednoduché a přehledné ovládání. Tento komplexní zabezpečovací nástroj obsahuje centrální ovládací panel Security Center, jehož prostřednictvím jsou dostupné všechna nastavení a funkce, včetně programu CA Anti-Virus pro odstraňování virů, červů a trojských koní; CA Anti-Spyware (dříve CA eTrust PestPatrol Anti-Spyware) pro odstranění spyware ještě před tím, než se negativně projeví; CA Anti-Spam blokujícího nevyžádanou poštu a pokusy o phishing; a CA Personal Firewall, který zastaví hackery, zablokuje škodlivé programy a ochrání osobní informace uložené v PC.

Mezi další funkce a vlastnosti patří:

• Secure Now: proaktivní ochrana založená na sledování klíčových funkcí a nastavení programu, která uživateli rovněž poradí, co udělat pro optimalizaci bezpečnostních funkcí
  • Upozornění na rizika: tato funkce přináší informace z CA Security Advisor v reálném čase a poskytuje uživatelům aktuální a podrobné informace o nejnovějších a nejnebezpečnějších virech a spyware
  • Zdokonalená průběžná ochrana před spyware: zajišťuje prevenci a likvidaci nežádoucích ovládacích prvků ActiveX, doplňků a nástrojů v prohlížeči, brání škodlivým změnám v souborech Windows Host, registrech a seznamu programů ke spuštění, včetně domovské stránky, oblíbených položek a standardního vyhledávače
  • Vylepšený osobní firewall: je založen na špičkové, speciální ochranné technologii společnosti CA
  • Průmyslové certifikáty: kromě jiného ICSA Labs, Virus Bulletin 100% a West Coast Labs Checkmark Certification Ve většině zemí obsahuje sada CA Internet Security Suite rovněž aplikaci Blue Coat K9 Web Protection Parental Controls, která umožňuje rodičům zablokovat nežádoucí obsah webových stránek před dětmi.

Všechny bezpečnostní produkty CA vystačí s malým prostorem na pevném disku, což zajišťuje efektivní využití systémových zdrojů, rychlou instalaci, rychlou kontrolu systému a široké možnosti využití. Stejně jako vždy získávají zákazníci po celou dobu trvání licence bezplatné každodenní aktualizace zabezpečení, bezplatné aktualizace programů a bezplatnou non-stop on-line technickou podporu.

Přenosy dat a zálohování
CA Desktop DNA Migrator 2007 umožňuje snadný a rychlý přesun dat z jednoho PC na druhé, a šetří tak nekonečné hodiny přesouvání souborů, složek, e-mailových adresářů, nastavení a další úkony spojené s přechodem na nové či modernizované PC. Navíc napomáhá pravidelnému automatickému zálohování, které zvyšuje bezpečnost dat a umožňuje jejich obnovu v případě poruchy či ztráty systému.

Ačkoliv se to nemusí jevit tak důležité, jako ochrana před hackery a krádežemi identity, zálohování dat bezesporu patří mezi klíčové součásti údržby PC. „Pro mnoho lidí je porucha počítače a ztráta osobních souborů, obrázků, hudebních a dalších souborů velmi frustrující a přitom zbytečná emocionální i finanční ztráta,“ pokračuje David Luft. „Vždy je dobré ukládat data na samostatném disku a mít je na bezpečném místě.“

Mezi klíčové vlastnosti aplikace CA Desktop DNA Migrator 2007 patří:

• Vyšší výkon: přenos dat je až o 50 procent rychlejší než u předchozích verzí
  • Zdokonalené automatické rozdělení souborů: automaticky rozdělí soubory DNA na velikost CD-ROM disku a umístí je do složky na pracovní ploše, což zjednodušuje zálohování na CD, DVD a další vyměnitelná média
  • Přehledné rozhraní průvodce: uživatelsky příjemné rozhraní vás rychle provede jednotlivými kroky migrace systému ´
  • Snadné zálohování: data i nastavení ochrání pravidelné zálohování souboru DNA na CD nebo DVD
  • Soubor Undo: na pracovní ploše je automaticky vytvořena ikona „undo“ (zpět), která umožňuje jediným dvojklikem vrátit PC do stavu před migrací systému
  • Webové aktualizace: zajišťují stále aktuální verzi software

Ceny a dostupnost
Pro rostoucí počet domácností s několika PC připojenými k internetu, které je nutné všechny náležitě zabezpečit, nabízí nyní společnost CA sadu pro ochranu domácnosti (Home Protection Pack), kterou lze používat na jednom až třech PC v jedné domácnosti. Níže jsou uvedeny doporučené koncové prodejní ceny produktů pro americký trh:

• CA Internet Security Suite: 49,95 EUR pro jednoho uživatele; 69,95 EUR Home Protection Pack
  • CA Anti-Virus: 29,95 EUR pro jednoho uživatele; 39,95 EUR Home Protection Pack
  • CA Anti-Spyware: 39,95 EUR Home Protection Pack
  • CA Anti-Spam: 39,95 EUR Home Protection Pack
  • CA Personal Firewall: 39,95 EUR Home Protection Pack
  • CA Desktop DNA Migrator: 49,95 EUR pro jednoho uživatele

Produkty CA řady 2007 pro domácnosti a domácí kanceláře jsou dostupné celosvětově.

Vitalia.cz: To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

To není kašel! Správná diagnóza zachrání život

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

DigiZone.cz: Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Mňam TV splnila slib a odešla z DVB-T

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Vitalia.cz: Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Vláknina: Rozpustná, nebo nerozpustná?

Podnikatel.cz: EET zvládneme, budou horší zákony

EET zvládneme, budou horší zákony

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Lupa.cz: UX přestává pro firmy být magie

UX přestává pro firmy být magie

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Podnikatel.cz: Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Přivýdělek u Airbnb nebo Uberu? Čekejte kontrolu

Podnikatel.cz: Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

Babiše přesvědčila 89letá podnikatelka?!

DigiZone.cz: Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Digi CZ výrazně zlevnila balíček HBO

Podnikatel.cz: Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Na poslední chvíli šokuje vyjímkami v EET

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu