CA PŘEDSTAVUJE ZJEDNODUŠENÝ CENOVÝ MODEL PRO ŘEŠENÍ CA ARCSERVE BACKUP

[Tisková zpráva] Praha, 9. září - společnost CA představila zjednodušený cenový model pro své řešení CA ARCserve Backup. Nový způsob zjednodušuje dodání, nasazení a vlastnictví této technologie pro správu obnovy (recovery management) a nabízí čtyři možné varianty. Tento model rovněž urychluje zhodnocení vložených prostředků, protože obsahuje kompletní sadu nástrojů, agentů a možností pro ochranu důležitých dat a aplikací v jediném a výhodném balíčku.

CA nabízí čtyři sady, z nichž pro každou je nutná vlastní licence:

• Sada CA ARCserve Backup File Server – obsahuje veškeré nástroje pro zálohu souborového serveru při jakékoliv ukládací konfiguraci (DAS, SAN nebo NAS) či médiu (disk, páska), ať již umístěné lokálně nebo vzdáleně.
  • Sada CA ARCserve Backup e-Mail – obsahuje vše jako sada File Server a navíc agenty pro Microsoft Exchange Server a IBM/Lotus Notes.
  • Sada CA ARCserve Backup Database – obsahuje vše jako sada File Server a navíc agenty pro databáze SQL, Oracle, Informix, Sybase a Ingres.
  • Sada CA ARCserve Backup Application– obsahuje vše jako sada File Server a navíc agenty pro SharePoint, DPM a SAP.

Doporučená cena pro sadu CA ARCserve Backup File Server je 15 900 Kč pro jeden server (bez podpory). Cena zbylých tří sad je 29 900 Kč.

S novým modelem mohou zákazníci upravovat svá IT prostředí, aniž by kupovali nebo instalovali další software. Např. uživatel může připojit stávající server k síti SAN nebo k rozsáhlé páskové knihovně bez nutnosti nakupovat licence pro další prvky CA ARCserve Backup. Rovněž při změně aplikací, jako např. přesun z Lotus Notes na Microsoft Exchange, se stále může používat stejná sada CA ARCserve Backup e-Mail.

„CA mění pravidla hry, co se týče hodnoty a jednoduchosti dodání,“ říká Michal Opatřil, senior konzultant pro řešení v oblasti storage společnosti CA. „Zákazníci ve středně velkých společnostech budou těžit z naší integrované nabídky, protože právě oni nejvíce potřebují kombinaci jednoduchosti a široké funkčnosti.“

Při nasazování zálohovacích řešení museli zákazníci dříve kombinovat stovky až tisíce produktů. Proto museli často investovat hodně času a úsilí do konfigurace zálohovacího softwaru a obnovovat licence při změnách v konfiguraci nastavených po úvodním nákupu. Inovativní přístup společnosti CA tyto starosti odbourává a zároveň nabízí zákazníkům atraktivní ceny.

„Protože IT firmy přistupují v oblasti řízení obnovy ke sjednocenému přístupu, u něhož spravují více forem ochrany dat od jednoho výrobce prostřednictvím centrální konzole, tak je stále důležitější konsolidovat nabídky a zjednodušit nákupní a instalační proces,“ říká Lauren Whitehouse, analytička Enterprise Strategy Group. „Sady společnosti CA zbavují přetížené IT firmy nestrategických úkolů a umožňují jim rychle zajistit integritu svých systémů pro řízení obnovy.“

Nový cenový model bude přínosný i pro partnery společnosti CA, kterým urychlí prodejní cyklus a omezí časově náročné konfigurační úkoly.

„Naši konzultanti mohou díky novému cenovému modelu společnosti CA jednodušeji specifikovat požadavky zákazníků a zároveň jim nabídnout velmi konkurenční cenu za řešení řízení obnovy, která patří mezi nejlepší na trhu,“ říká David Cassilo, senior viceprezident pro product management společnosti Insight, předního poskytovatele systémů, softwaru a služeb. „CA opět ukázala, že rozumí a stará se o skutečné obchodní problémy, jimž její partneři čelí každý den.“

Zákazníci, kteří již používají technologie CA ARCserve Backup, mohou stále používat původní cenový model pro rozšíření svých stávajících konfigurací o individuální agenty nebo možnosti a současně mohou pro nové servery používat nový model.

CA rovněž zjednodušila cenovou politiku pro CA XOsoft WANSync a WANSyncHA, kde nyní určuje cenu jen pro osm variant produktů. Řešení CA XOsoft v integraci s CA ARCserve Backup umožňuje zákazníkům vybrat si z technologií pro nepřetržitou ochranu dat, včetně vysoce výkonného zálohování, zrcadlení, neustálé ochrany dat a testování obnovy po výpadku.

Více informací o nových sadách a o nových cenách naleznete na http://www.ca­.com/arcserve/su­ites.