CA Technologies koupí společnost Acquire Arcot Systems, Inc., průkopníka v oblasti ochrany proti podvodům a pokročilé autentifikace

[Tisková zpráva] Akvizice podporuje strategii cloudu a rozšiřuje tržní příležitosti pro vedoucí nabídky správy identit a přístup

ISLANDIA, N. Y., 13. září 2010 – Společnost CA Technologies (NASDAQ:CA) dnes oznámila podpis finální dohody o akvizici soukromě držené firmy Arcot Systems, Inc., vedoucího poskytovatele řešení z oblasti pokročilé autentifikace a ochrany proti podvodům v podobě softwaru či služeb cloudu. Jde o hotovostní transakci v hodnotě 200 milionů USD.

Akvizice společnosti Arcot obohatí portfolio CA Technologies pro správu identit a přístupu (IAM) o průkopnické technologie pro prevenci proti podvodům a pokročilou autentifikaci.

Řešení Arcotu – nabízená ve formě služeb cloudu či softwaru – pomáhají předcházet podvodům u zhruba milionu online transakcí s kreditními kartami. Kombinací technologie společnosti Arcot s technologiemi vedoucího portfolia CA SiteMinder bude společnost CA Technologies moci svým zákazníkům nabízet pokročilé funkce pro ještě výraznější snížení rizik, podporu dodržování souladu s regulemi a důvěrného zajištění obchodních transakcí.

„Arcot společnosti CA Technologies přináší zavedenou tradici ochrany proti podvodům a jedinečné funkce pokročilé, čistě softwarové autentifikace,“ říká Dave Hansen, generální ředitel divize Security ve společnosti CA Technologies. „Tato akvizice rozšiřuje a prohlubuje naše silné portfolio IAM o špičkovou technologii a dává našim zákazníkům více možností pro zabezpečení jejich podnikání na internetu.“

Akvizice staví na bezpečnostní strategii cloudu společnosti CA Technologies, která tvoří základ pro urychlení poskytování jejích řešení IAM v podobě komplexních služeb z cloudu. Bezpečnostní strategie cloudu společnosti CA Technologies sestává ze tří složek: organizacím umožňuje rozšiřovat jejich stávající systémy IAM tak, aby podporovaly aplikace a služby cloudu; nabízení technologií IAM poskytovatelům cloudu pro zabezpečení jejich služeb – veřejných, soukromých i smíšených; a umožnění služeb IAM z prostředí cloudu.

Kromě toho, že pomůže zvýšit hodnotu cloud computingu, je tato akvizice zajímavá hned z několika tržních hledisek:

• Očekává se, že trh s pokročilou autentifikací, část celého sektoru s řešeními IAM, v průběhu příštích čtyř let zaznamená dvojciferný růst. Transakce by tak – růstem podnikání Arcotu v oblasti ecommerce transakcí a rostoucích prodejů poskytovatelům služeb obsluhujících nastupující podniky – měla divizi IAM společnosti CA Technologies zajistit nové zdroje příjmu.
  • Synergie a výhody pro zákazníky získané kombinací řešení společnosti Arcot s vedoucími řešeními IAM společnosti CA Technologies otevírají možnosti prodejů řešení jedné firmy zákaznické bázi té druhé a naopak, stejně jako možnosti získání zcela nových zákazníků.

Akvizice uspíší rozšíření služeb IAM nabízených přes cloud společnosti CA Technologies díky 120 milionům identit již ověřených pomocí technologií Arcotu.

„Identity jsou kritickou oblastí bezpečnosti, ať už hovoříme o in-house nebo cloudu, a se 120 miliony identit aktuálně ověřovaných naší společností přinášíme společnosti CA Technologie solidní příjmovou základnu i zdroje pro rozšíření možností růstu,“ uvádí Ram Varadarajan, Prezident a CEO společnosti Arcot Systems, Inc. „Silná zavedená znalostní základna a odbornost v oblasti základní bezpečnosti a technologie pro prevenci podvodů – ve spojení s řešeními IAM společnosti CA Technologies – nabídne robustní funkce nespočtu našich zákazníků, a to především finančním institucím.“

Podnikání Arcotu staví na modelu předplatného, kdy se téměř 90 % příjmů opakuje, přičemž retence zákazníků dosahuje téměř 100 %. Arcot má pozitivní cash-flow již od druhého kvartálu 2009, který skončil dne 30. června 2009.

Očekává se, že hotovostní transakce ve fiskálním roce 2011 firmě CA Technologies sníží GAAP výnosy na akcii a mírně zvýší non-GAAP výnosy na akcii. Dokončení transakce je očekáváno do konce druhého fiskálního čtvrtletí 2010 společnosti CA Technologies, které končí 30. září 2010. Transakce projde posouzením regulatorních orgánů a podléhá běžným uzavíracím podmínkám.

Společnost Arcot byla založena v roce 1997 a je uznávaným průkopníkem v oblasti ochrany před podvody na internetu. V posuzovacím procesu a schváleno má Arcot celkem 35 patentů, přičemž se, společně s firmou Visa, podílela také na vývoji protokolu 3D Secure pro zabezpečení plateb online.

Operace a zhruba 165 zaměstnanců společnosti Arcot se stanou součástí divize Security společnosti CA Technologies.

O společnosti Arcot Systems, Inc.
Arcot je lídrem v oblasti autentifikace v cloudu. Naše řešení činí webové transakce a online přístup bezpečnějším pro miliony uživatelů, podniky a uživatele ecommerce. Organizace mohou transparentně chránit své uživatele přes podvody bez potřeby nákladného hardwaru. Řešení společnosti Arcot pro zabezpečení e-dokumentů, ochranu před podvody a silnou autentifikaci mohou být nasazeny ve formě softwaru jako služby (SaaS) nebo interních či mobilních aplikací nabízejících ideální rovnováhu mezi cenou, spolehlivostí a silou. Mezi investory Arcotu patří mj. například společnosti Accel Partners, Granite Ventures, ONSET Ventures, SEB Venture Capital či Vedanta Capital.

O společnosti CA Technologies
CA Technologies (NASDAQ: CA) je společnost zabývající se vývojem softwaru a řešení pro IT management, která má zkušenost ze všech IT prostředí – od mainframů a distribuovaných prostředí až po ta virtuální či cloud. CA Technologies spravuje a zabezpečuje IT prostředí a svým zákazníkům umožňuje poskytování pružnějších IT služeb. Inovativní produkty a služby společnosti CA Technologies poskytují vhled a kontrolu nezbytnou pro podporu obchodní agilnosti IT organizací. Většina společností z žebříčku Global Fortune 500 při správě svých IT ekosystémů spoléhá na řešení CA Technologies. Pro více informací navštivte CA Technologies na adrese www.ca.com.

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

DigiZone.cz: Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Zdeněk Gerlický: nový ředitel nangu.tv

Měšec.cz: Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Jak levně odeslat balík přímo z domu?

Podnikatel.cz: Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Snížení DPH na 15 % se netýká všech

Vitalia.cz: Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Potvrzeno: Pobyt v lese je skvělý na imunitu

Root.cz: Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Nová třída SD karet A1 s vysokým výkonem

Podnikatel.cz: Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Alza.cz má StreetShop. Mall.cz více výdejních míst

Vitalia.cz: Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Analýza letáků: Na co lákají do prodejen?

Podnikatel.cz: Udávání kvůli EET začalo

Udávání kvůli EET začalo

Vitalia.cz: To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

To nejhorší při horečce u dětí: Febrilní křeče

Podnikatel.cz: 3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

3, 2, 1..EET startuje. Na co nezapomenout?

120na80.cz: Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

Pánové, pečujte o svoje přirození a prostatu

120na80.cz: Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Co všechno ovlivňuje ženskou plodnost?

Lupa.cz: Teletext je „internetem hipsterů“

Teletext je „internetem hipsterů“

120na80.cz: Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují

Popraskané rty? Některé balzámy stav zhoršují