CA Technologies rozšiřuje podporu Amazon Web Services a přidává podporu Amazon Virtual Private Cloud

[Tisková zpráva] Automatizace a řešení pro správu zákazníkům pomáhají zvýšit obchodní pružnost a cenově efektivně optimalizovat dodavatelský řetězec IT

ISLANDIA, N. Y., 21. září 2010 – Společnost CA Technologies (Nasdaq: CA) oznámila rozšíření podpory pro Amazon Web Services. Produkty CA Virtual, CA Service Automation, CA Service Assurance a řešení monitoringu Nimsoft Monitoring Solution lze nyní snadno využít v rámci služby Amazon Virtual Private Cloud (Amazon VPC) a stát se tak obchodně flexibilnějším. Tato řešení společnostem umožňují automatizovat nasazování aplikací a zdrojů v infrastruktuře cloudu Amazon Web Services, sledovat technickou výkonnost služeb a pomoci zajistit stálé optimální využívání zdrojů k plnění obchodních požadavků.

„IDC předpokládá, že většina podniků v blízké budoucnosti přijme určitou strategii cloudu,“ vysvětluje Mary Johnston Turner, ředitelka výzkumu IDC divize Enterprise System Management Software. „Jejich přechod na cloud bude jednodušší, přijmou-li integrovaný a koordinovaný přístup. Takový, který zahrnuje správu současných zdrojů v cloudu prostřednictvím automatizace i monitoringu a reportování výkonu aplikací."

„V CA Technologies jsme odhodlaní pomoci zákazníkům k úspěchu i v době, kdy přesouvají stále větší části své infrastruktury do cloudu,“ uvádí Dave Hansen, generální ředitel divize Management Products and Solutions ve společnosti CA Technologies. „Rozšířená podpora Amazon Web Services našim zákazníkům dává nástroje, které potřebují k bezproblémové správě a optimalizaci svého dodavatelského řetězce externích i interních zdrojů IT a dosažení vyšší obchodní flexibility.“

Rozšířená podpora Amazon Web Services u produktů CA Technologies zákazníkům umožňuje dosáhnout větší obchodní pružnosti a cenově efektivně optimalizovat dodavatelský řetězec IT. S Amazon VPC mohou zákazníci CA Technologies rozšířit svá datová centra do prostředí cloudu za použití bezpečného standardizovaného a šifrovaného připojení IPsec VPN (Virtual Private Network). Uživatelé mohou vytvořit oddělenou síť, určit rozsah IP adres dle vlastního uvážení a poté v této síti využívat služeb Amazon Elastic Compute Cloudu (Amazon EC2).

Produkty CA Technologies podporují Amazon EC2 i Amazon VPC. Zákazníci tak mohou k úspěšné správě svých IT zdrojů napříč vlastní infrastrukturou a AWS využívat jedinou sadu nástrojů, například:

• CA Virtual Automation pro rychlé nasazení, rozšíření a kontrolu zdrojů v cloudu Amazon Web Services;
  • CA Virtual Assurance for Infrastructure Managers pro proaktivní monitoring a správu kombinovaných lokálních a Amazon Web Services zdrojů;
  • CA Spectrum® Automation Manager pro poskytování samoobslužného rozhraní a administrační kontroly pro komplexní bezproblémový provisioning výpočetních zdrojů a aplikací do lokálních datových center a cloudu Amazon Web Services;
  • CA AutoSys® Workload Automation pro dynamický provisioning zdrojů cloudu Amazon Web Services a splnění požadavků na vyřizování podnikové pracovní zátěže;
  • CA Application Performance Management a CA NetQos Performance Center pro zlepšení uživatelského prožitku a výkonu služeb běžících pod stávající infrastrukturou i v cloudu Amazon Web Services. Toho je dosaženo monitoringem a sladěním uživatelského prožitku i dobou odezvy aplikace s obchodními cíli;
  • CA Insight™ Database Performance Manager pro zlepšení dostupnosti databází běžících v rámci fyzického, virtuálního a/nebo Amazon Web Services prostředí cloudu díky proaktivní správě výkonu a inteligentní automatizaci; a
  • Nimsoft Monitoring Solution pro proaktivní monitoring, správu a optimalizaci výkonu aplikací. Nezáleží přitom, zda běží v datovém centru či v cloudu Amazon Web Services, jako SaaS, v hostovaných či virtualizovaných prostředích.

„Amazon VPC podnikům umožňuje propojit stávající technologickou infrastrukturu se souborem on-demand, vysoce elastických a spolehlivých zdrojů v cloudu, které se následně tváří, jako by byly součástí datového centra daného podniku,“ konstatuje Terry Wise, ředitel divize Business Development ve společnosti Amazon Web Services LLC. „Těší nás, že zákazníci společnosti CA Technologies mohou plně využívat jejích řešení pro správu a automatizaci v kombinaci s používáním služeb AWS.“

O společnosti CA Technologies
CA Technologies (NASDAQ: CA) je společnost zabývající se vývojem softwaru a řešení pro IT management, která má zkušenost ze všech IT prostředí – od mainframů a distribuovaných prostředí až po ta virtuální či cloud. CA Technologies spravuje a zabezpečuje IT prostředí a svým zákazníkům umožňuje poskytování pružnějších IT služeb. Inovativní produkty a služby společnosti CA Technologies poskytují vhled a kontrolu nezbytnou pro podporu obchodní agilnosti IT organizací. Většina společností z žebříčku Global Fortune 500 při správě svých IT ekosystémů spoléhá na řešení CA Technologies. Pro více informací navštivte CA Technologies na adrese www.ca.com.