Společnost CA Technologies se umístila v kvadrantu lídrů společnosti Gartner v oblasti provisioningu uživatelů

[Tisková zpráva] Řešení CA Technologies splňují přísná kritéria společnosti Gartner v aktuální analýze „Magic Quadrant for User Provisioning“

ISLANDIA, N.Y., 26. října, 2010 – Společnost CA Technologies (NASDAQ: CA) ohlásila, že se umístila v kvadrantu lídrů v letošní zprávě „Magic Quadrant for User Provisioning“* společnosti Gartner, Inc. Gartner vybírá dodavatele do kvadrantu lídrů na základě úplnosti jejich vize a schopnosti její převádění do praxe. Při vypracování letošní analýzy na téma provisioningu uživatelů Gartner posuzoval mj. také produkty CA Identity Manager a CA Role & Compliance Manager.

Dle zprávy 2010 Magic Quadrant for User Provisioning „…provisioning uživatelů spravuje identity napříč systémy, aplikacemi a zdroji. Shoda s regulatorními požadavky zůstává hlavním kritériem volby. Vysoce se cení inteligence v oblasti kontroly přístupu a identit i správa životního cyklu na základě stanovených rolí.“

Funkce provisioningu společnosti CA Technologies jsou integrovány s jejími řešeními pro správu identit a přístupu (IAM), správu záznamů a prevenci ztráty dat. Díky tomu mají zákazníci možnost automatizovat procesy provisioningu jakožto součást širšího systému IAM pro správu shody s regulatorními požadavky, zajištění snížení rizik a zvýšení provozní efektivity.

„Provisioning uživatelů je kritickým prvkem celého systému pro správu identit a přístupu v organizaci. K dosažení maximální efektivity je ovšem třeba jeho integrace s dalšími souvisejícími funkcemi,“ říká Dave Hansen, generální ředitel divize Security and Management Products and Solutions ve společnosti CA Technologies. „Tato integrace mění oblast IAM, tak jak ji známe, a proto pokračujeme s propojováním našeho vlajkového produktu CA Identity Manager s dalšími bezpečnostními řešeními. Tak můžeme nabízet systém pro správu informační bezpečnosti, který zajišťuje „obsahově uvědomělé IAM“ spravující nejen přístup, ale také samotný způsob využití informací na základě různých identit či rolí.“

Pro přístup ke kompletní zprávě Magic Quadrant společnosti Gartner prosím navštivte webovou adresu http://www.ca­.com/us/colla­teral/industry-analyst-reports/na/Gartner-Magic-Quadrant-for-User-Provisioning.aspx.

Další informace o řešeních CA pro správu identit a přístupu jsou dostupné na adrese http://www.ca­.com/us/it-security-solutions.aspx.

* Zpráva „Magic Quadrant for User Provisioning,“ společnosti Gartner, Inc. Vypracována autory Perrym Carpenterem a Earlem Perkinsem, 30. září 2010.

O Magic Quadrant
Hodnocení Magic Quadrant je k roku 2010 chráněno autorským právem, které náleží firmě Gartner, Inc. a je použito s jejím svolením. Magic Quadrant je grafické vyjádření stavu trhu v určitém okamžiku nebo během určitého časového intervalu. Ukazuje analýzu firmy Gartner, jak si vedou určití dodavatelé podle kritérií stanovených firmou Gartner pro daný trh. Gartner nepodporuje žádného dodavatele, produkt nebo službu zobrazenou ve schématu Magic Quadrant a neradí uživatelům technologií, aby si vybírali pouze dodavatele zařazené do kvadrantu lídrů. Magic Quadrant je zamýšlen výhradně jako výzkumný nástroj a není míněn jako přímé vodítko pro jednání. Gartner odmítá veškeré záruky za použití tohoto výzkumu, výslovné nebo předpokládané, včetně záruky prodejnosti nebo vhodnosti pro specifický účel.

O společnosti CA Technologies
CA Technologies (NASDAQ: CA) je společnost zabývající se vývojem softwaru a řešení pro IT management, která má zkušenosti ze všech IT prostředí – od mainframů a distribuovaných prostředí až po ta virtuální či cloud. CA Technologies spravuje a zabezpečuje IT prostředí a svým zákazníkům umožňuje poskytování pružnějších IT služeb. Inovativní produkty a služby společnosti CA Technologies poskytují vhled a kontrolu nezbytnou pro podporu obchodní agilnosti IT organizací. Většina společností z žebříčku Global Fortune 500 při správě svých IT ekosystémů spoléhá na řešení CA Technologies. Pro více informací navštivte CA Technologies na adrese www.ca.com.