CAD Fórum společnosti XANADU poskytuje uživatelům

2. 8. 2007

[Tisková zpráva] Praha, Pardubice, České Budějovice, 1. srpna – Akciová společnost XANADU, dodavatel komplexních řešení a služeb v oblasti informačních technologií, dále rozšiřuje oblíbený portál CADforum.cz – nejnověji o názorné videosekvence či katalog bloků ke stažení v angličtině. Platforma pro vzájemnou výměnu rad, tipů a triků, CAD modelů a užitečných nástrojů zároveň dosáhla hned na několik milníků. Nejkulatějším z nich je zodpovězení více jak 10 milionů dotazů.

Idea efektivní komunikace s uživateli řešení firmy Autodesk se zrodila již před více jak deseti lety. V březnu 1997 byla nejprve zahájena pravidelná e-mailová konference, o tři roky později pak i web plný zajímavých tipů a triků na známé adrese www.cadforum.cz. Za dobu existence bylo zodpovězeno úctyhodných 10 milionů dotazů a diskuse dnes zahrnuje 40 tisíc příspěvků.

Tipy a triky vždy po ruce
Již od prvopočátků si služba získala patřičnou pozornost mezi uživateli CAD řešení z nejrůznějších oborů působnosti. K dnešnímu dni se jen počet registrovaných členů vyšplhal ke 4 tisícům. Roste také počet tipů a triků, přesahující rovněž 4 tisíce. Pro snazší hledání v takto velkém počtu si návštěvníci mohou vyhledat konkrétní radu hned pomocí několika kategorií (filtrů), popř. s využitím tzv. fulltextového vyhledávání.

Oblíbeno u uživatelů z ČR i ze světa
Velký zájem vedl před časem k postupné lokalizaci obsahu stránek do angličtiny a němčiny. Zejména anglická sekce je hojně navštěvována nejen uživateli z Evropy, ale také ze zámoří. Právě pro anglicky mluvící uživatele byla nově přidána anglická verze sekce Katalogu CAD bloků.

Že je o výměnu takto připravených bloků mezi uživateli u nás i ve světě velký zájem, svědčí další dosažený milník – 250 tisíc stažených bloků od startu služby v rámci portálu CAD Fórum. Katalog bloků zahrnuje aktuálně 1370 modelů a symbolů pro CAD aplikace, nejvíce je zájem o sekci Architektura. Bloky jsou ke stažení zdarma ve formátech DWG (AutoCAD), RFA (Revit) a IPT (Inventor).

„Již od počátků založení původní diskusní skupiny před více jak deseti lety nás těšil velký zájem českých uživatelů, který trvá doposud. Právě zájem a kladné reakce uživatelů jsou hlavním motorem pro další rozšiřování služeb portálu CADforum.cz,“ dodává Vladimír MICHL, manažer pro rozvoj společnosti XANADU. „CAD Fórum má i do budoucna pevnou pozici v naší strategii široké nabídky služeb zákazníkům. Již nyní chystáme další novinky a předpokládáme další růst zájmu o obsah české i cizojazyčné části portálu.“

Výukové videosekvence a podpora akademických projektů
Zastavme se krátce u dalších dvou novinek. První je série ukázkových videosekvencí, které názorně představují možnosti stavařských aplikací Revit Architecture a AutoCAD Civil 3D. Tyto videosekvence doplňují řadu stávajících výukových materiálů v sekci Tipy a triky.

Druhou zajímavou novinkou je podpora akademického projektu GGmenu. Jde o nadstavbu pro AutoCAD, která byla autorem vytvořena pro usnadnění projektantské práce. Více informací lze nalézt v sekci Download – CAD Standardy, kde si lze GGmenu zdarma stáhnout.

Další informace o CAD Fóru najdete na adrese: www.cadforum.cz

Podnikatel.cz: Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Pozor, pojišťovny mění čísla účtů

Podnikatel.cz: EET: Totálně nezvládli metodologii projektu

EET: Totálně nezvládli metodologii projektu

Root.cz: Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vypadl Google a rozbilo se toho hodně

Vitalia.cz: Jste stále nemocní? Chybí vám zinek

Jste stále nemocní? Chybí vám zinek

Podnikatel.cz: Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Berňák kvůli EET prodlužuje otevírací dobu

Vitalia.cz: Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

Spor o mortadelu: podle Lidlu falšovaná nebyla

DigiZone.cz: HD programy ČT i v UPC Horizon

HD programy ČT i v UPC Horizon

Podnikatel.cz: Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Na 3. prosince se chystá protest proti EET

Vitalia.cz: Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Chtějí si léčit kvasinky. Lék je jen v Německu

Měšec.cz: Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Banky mlží o nákladech na předčasnou splátku hypotéky

Měšec.cz: Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Finančním poradcům hrozí vracení provizí

Podnikatel.cz: Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Zavře krám u #EET Malá pokladna a Teeta?

Podnikatel.cz: Víme první výsledky doby odezvy #EET

Víme první výsledky doby odezvy #EET

Vitalia.cz: Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

Mondelez stahuje rizikovou čokoládu Milka

DigiZone.cz: Milan Kruml: procházka TV historií

Milan Kruml: procházka TV historií

Vitalia.cz: Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

Tesco: Chudá rodina si koupí levné polské kuře

DigiZone.cz: Další dva kanály nabídnou HbbTV

Další dva kanály nabídnou HbbTV

Podnikatel.cz: Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?

Dárky v podnikání. Jak je uplatnit v daních?